X

Nieuwe laptop aanschaffen.

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  Nieuwe laptop aanschaffen.

  Goedemiddag Forummers!

  Ik advies zoek met betrekking tot de aanschaf van een muziekproductie laptop. Mijn huidige laptop heeft de volgende specificaties:

  Dell Inspiron 7377 uit 2013

  CPU: Intel core I7-4500u CPU @ 1,8GHZ (volgens mij turboboost tot 2,7 zoiets)
  Ram: 16 GB Ram
  Opslag: 1TB SSD

  Zoals jullie begrijpen schiet de cpu omhoog bij grote producties en dan begint het gekraak(met name in de afmixfase; doe graag alles in 1 project). Vandaar dat ik nu, de laptop is tenslotte ook behoorlijk oud, op zoek ben naar een nieuwe. Opvallend dat gaming laptops in overloed te vinden zijn maar muziekproductielaptops is een ander verhaal.

  Wat ga je met je laptop doen?
  Op zoek naar een Windows Laptop welke met name wordt gebruikt voor muziekproductie(Studio One, Ableton/Fl Studio/Rekordbox, met name veel kontakt libraries en vst's, en soms een beetje gamen.

  Op de site las ik dat studio het beste is minimaal 3 ghz basisnelheid te hebben (dus zonder overklokken)


  Wat is je budget?
  2000-2800

  Ben je van plan je laptop veel mee te nemen?
  Gewoon in handbagage/rugtas

  Heb je nog bepaalde (merk)voorkeuren
  Ik ben altijd een dell-klant geweest maar zoek nu naar winkels online waarbij ik zelf de laptop kan samenstellen en in de toekomst kan upgraden. Liefst met groot scherm (17'inch)

  Ik heb een en andere gelezen over met name single core cpu bij audiobewerking omdat daar met name een beroep op gedaan wordt, en dat een ram van 32gb en groter geen zin heeft. Daar heb ik dus enig advies voor nodig. Hopelijk weet iemand dit.

  Wat zijn jullie insights op i7 vs i9?


  Na mijn eerste inventarisatie kwam ik hierbij uit:

  laptopzelfsamenstellen.nl

  https://tweakers.net/i/QyZ2SLBJhu6cccvjOgG-uPzK8L4=/800x/filters:strip_exif()/f/image/XaD0fT5g3cXpvhs3WnWpmf0C.png?f=fotoalbum_large

  PC Specialist

  https://tweakers.net/i/_pcB5cXl3sjRio3g8-k3_TSdOoY=/800x/filters:strip_exif()/f/image/JgyToTaHUnR94EwnUeBBS7tK.png?f=fotoalbum_large

  Dell:
  Click image for larger version Name:	Dell XPS.png Views:	0 Size:	111,7 KB ID:	3759834

  Skikk:
  Click image for larger version Name:	Skikk.png Views:	0 Size:	129,9 KB ID:	3759835
  Dit is zon beetje de snelste single core i7 voor rond deze prijs laptop.


  Hopelijk heeft er iemand ervaring met een dergelijke laptop. Ben benieuwd! Alvast bedankt!

  Of vertel wat voor jullie werkt?

  #2
  Wat is de prijs van je PC Specialist laptop ?
  “Today a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one consciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we are the imagination of ourselves. Heres Tom with the Weather.”

  Comment


   #3
   Rond de 2350, maar het is dus een zelfbuild laptop, dus k weet niet of t gewoon wat plastic is. Bovendien krijg k het bedrijf telefonisch niet te pakken. Dus beetje twijfels over bedrijf

   Comment


    #4
    Toevallig was er laatst een vid bij musotalk over dit onderwerp: https://www.youtube.com/watch?v=Wcv4kwFoW6A
    Die kwam rond de 1800 uit.

    Comment


     #5
     Maar verhaal, dus geen eigen ervaring, lever je wel in meet de kwaliteit van de behuizing en toetsenbord met zelf samengestelde laptops. Je bent Dell gewend, die leveren redelijk kwaliteit hierin. Als je dit belangrijk vind, zou ik iets meer uitgeven. Dit was voor mij toentertijd dat ik m'n laptop kocht, een van de doorslaggevende redenen dat ik voor een Asus ROG ben gegaan, en niet voor een samengestelde.
     Software...

     Comment

     Working...
     X