UAD1 of TC powercore?

fuse

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
7 juli 2001
Berichten
18.831
Om al die analoge freaks even wat tegenwicht te geven. In het digitale domein is de laatste tijd een kleine revolutie aan de gang. De hegomonie van Digidesign's protools wordt ernstig bedreigd in de sfeer van kleine en middel kleine studios want er zijn vergelijkbare produkten op de markt bijgekomen die qua effecten hetzelfde als de TDM effecten kunnen. En van gerenommeerde effectenbouwers. De prijs is meestal nog even slikken, maar als je dit zou gaan vergelijken met losse hardware kastjes dan is het stukken goedkoper.

Maar nu vraag ik mij af. Welke van de twee onderstaande gaat het meest gebruikt worden. Wie of wie durft hier een antwoord op te geven? (Zou ook nog de Creamware XTC kunnen opsommen, maar qua kwaliteit van effecten kan hij echt niet tippen aan de zeer goede namen van onderstaande bedrijven)

UAD-1
http://www.uaudio.com/PPI/included.html#UAD-1

TC-Powercore
http://www.tcworks.de/home/content/...caller_url=home/content/en/NEWS/press/Welcome


Zelf denk ik dat het wellicht verstandiger is om nog een generatie te wachten totdat deze hardware zo flexibel is dat ze nog makkelijker geintegreerd kunnen worden. (Powercore is zover ik weet Asio en niet Asio2, en dus geen midi automation mogelijk op je effecten. Dus beperkte mogelijkheden ook voor softsynts)
En de prijs is behoorlijk hoog, helemaal als je bedenkt dat je speciale software hiervoor moet blijven kopen en dus geen freeware/shareware spul kunt gebruiken. (of er moeten een paar gekken zijn die dit ook gaan overzetten)

Deze nieuwe hardware kan overigens wel een hele nieuwe richting in de muziekwereld openen omdat hiermee de grens tussen hardware en software behoorlijk laat vervagen. En dan stel ik me even voor dat zoiets als Absynth voor DSP softsynths zou werken en je daar Live mee aan de slag kunt.
 
TC

TC

Persoonlijk zou ik ook voor de TC Powercore gaan. En dan niet in de laatste plaats omdat het een supergoed bedrijf is.. met fantastische plugins. Ik mag die gasten wel !

Da's ook de enige manier waarop ik ooit iets software-achtigs in mijn studio tolereer. Goede dedicated DSP (TC) en audio hardware (RME), een kei van een computer (Mac) en een stabiel en goed OS (Mac OS X ?).

Het zal nog wel even duren.. maar toch.
 
Volgens mij kun je bij het kopen van dit soort kaartjes beter eerst kijken naar welke effecten je erbij krijgt. En dan ziet die UAD1 er ook errug vet uit. Hoewel ik de Powercore alleen om zn reverb al wel zou willen hebben... Misschien gewoon allebei? :)

Asio of Asio2 is toch niet van toepassing op deze kaarten? Volgens mij zitten er niet eens drivers bij zo'n kaart. Alleen een zootje plugins die zelf met de kaart praten.

Voor die UAD1 zou in ieder geval een API ontwikkeld worden had ik gelezen. Dus waarschijnlijk komen er ook wel goedkope of gratis plugins beschikbaar.

Ik geloof trouwens dat Creamware nu ook een Pulsar achtige kaart heeft die VST Plugins draait.
 
Wel latency problemen.

Overdracht van samples van de PC naar de kaart via de pci bus zorgt voor latency omdat de PCI bus met een bepaalde minimum bufferlengte werkt. Bij het gebruik van vooraf opgenomen tracks is dit in Cubase VST geen probleem omdat deze keurig aan de plugins vraagt hoeveel latency 'ie introduceert en daarvoor compenseert door vroeger te beginnen met afspelen. Maar logic doet dit bij VST plugins (nog) niet. Dus hier krijg je wel latency.

Maar dit gaat nog steeds om een paar miliseconden.
 
en al zou er nog latency zijn op de kanalen waar je de tc powercore of de uad op gebruikt, dat kan je makkelijk oplossen daar de andere kanalen die hoeveelheid ms vooruit te schuiven en dat hoef je niet zelf te doen, daar heeft cubase al heel lang een functie voor, weet ff niet welke , maar dat hebben ze bij i4 ooit eens laten zien en dat werkte gewoob goed, dus 5 ms latency ? de rest 5 ms vooruit schuiven hehe
 
en al zou er nog latency zijn op de kanalen waar je de tc powercore of de uad op gebruikt, dat kan je makkelijk oplossen daar de andere kanalen die hoeveelheid ms vooruit te schuiven en dat hoef je niet zelf te doen, daar heeft cubase al heel lang een functie voor, weet ff niet welke , maar dat hebben ze bij i4 ooit eens laten zien en dat werkte gewoob goed, dus 5 ms latency ? de rest 5 ms vooruit schuiven hehe
 
Ik zit de laatste tijd ook wel serieus aan zo'n UAD1 te denken. Vooral het feit dat die plugins geschreven zijn door Universal Audio maakt het voor mij extra interessant. Het grote nadeel is dat die kaarten over enkele jaren weer niks meer waard zijn, en bv. een echte vintage compressor nog wel (maar die is dan ook 4* zo duur). De prijzen in de States zijn nog altijd aan het zakken (550€ nu), dus het blijft maar interessanter worden die kaart.
 
550€ !?!?!?!? wow waar waar waar???
 
UAD als je voor vintage gaat... Powercore als je voor clean gaat....... al begint powercore de laatste tijd behoorlijk op UAD's gebied te komen, zeker met de nieuwe classic verb...... ik zou in 1e instantie een UAD kopen, alleen al om de pultec EQ denk ik....die vintage effecten van hun klinken echt zo retegoed...om iets vergelijkbaars in hardware te kunnen aanschaffen ben je echt minsten 10x zoveel geld kwijt en kan je ze nog niet eens meerdere keren gebruiken......en dat wordt door mensen bevestigd die zowel de UAD als de vintage bakken hebben staan....

en dan zou ik doorsparen en voor de powercore erbij gaan....echt een perfecte combinatie van vintage en modern.....

latency: deze kaarten hebben allebei een vertraging, maar die wordt gecompenseerd door een speciale plugin die je in al je kanalen moet zetten die NIET door de DSP board gaan....kan voor sommige mensen zo vervelend zijn dat ze de koop toch maar niet doen..

Olaf
 
Origineel geplaatst door olafmol
latency: deze kaarten hebben allebei een vertraging, maar die wordt gecompenseerd door een speciale plugin die je in al je kanalen moet zetten die NIET door de DSP board gaan....kan voor sommige mensen zo vervelend zijn dat ze de koop toch maar niet doen..

Er staat voor zowel Nuendo als Cubase SX een nieuwe versie met Full Delay Compensation gepland. Hiermee zou ook het latency "probleem" verholpen moeten zijn. Overigens heb je in Cubase geen latency probleem op audio channels. 8)
 
full latency compensation zou wel erg fijn zijn! Vooral bij de sends op groups.
Zelf ben ik een UAD-1 gebruiker en de delay compensation is niet echt lastig als je maar even helder nadenkt over hoe je het moet organiseren. Vooral in een mix met meer dan 16 kanalen raak je nog wel eens het overzicht kwijt.
Over de kwaliteit van de plugs niets dan lof! Ik denk echter dat de Powercore ook erg goed is en een breder aanbod heeft. UAD specialiseert zich in het nabootsen van Vintage stuff en Powercore doet gewoon vanalles wat.

Mijn UAD-1 heeft alleen wel een probleempie. Hij crasht soms mijn hele PC!! Dit is echter een bijzondere bug en de support van Mackie is erg goed en behulpzaam. Ik mag 'm nu opsturen en dan gaan ze 'm fixen want het ligt waarschijnlijk aan de kaart. Laat je hierdoor niet afschrikken, want volgens mij ben ik de enige met dit probleem.
 
ben wel benieuwd naar de sony oxford eq voor de powercore
 
dat schijnt een hele goeie, maar ook erg klinisch/chirurgisch klinkende EQ te zijn..echt een tegenhanger dus van de UAD Pultec EQ, die meer de boel kan opwarmen met een gekleurde sound....

overigens ook een tip voor een hele goeie software EQ: TL Audio EQ1

EQ-1.jpg


Olaf
 
en die is alleen voor de uad?
 
TL Audio EQ1 is native in zowel VST als DirectX formaat..... gebruikt dus gewoon je CPU

Olaf
 
ow cool , neem aan dat het een parametrische eq is ?
 
aah klote heeft fixed frequenties jammergenoeg, ik moet er juist een hebben die gewoon vrij toe te wijzen is aan een freq , zodat ik lekkere mid sweeps kan maken op de leads
 
Back
Top