betere amp voor microbrute

Ja, ik dekte me een beetje in tegen eventuele kritiek van lui die er wel verstand van hebben. :) Ben erg tevreden met m'n setup momenteel. Heb er zelfs een tweede HCL S2 bijgekocht om de truuk te kopieren voor meerdere geluiden.
 
Das toch een ongebruikelijke feature om line ins op een mic pre te hebben. Denk niet dat wat jij zegt klopt. Via de line in heb je alleen minder gain. Maar die ADL600 heeft genoeg gain.
Er zijn mensen die hele mixen daar door sturen en zeggen dat je dan beter hoog en bas krijgt.

Dat zal best wel, en ik geloof je direct als je zegt dat het anders klinkt – je trekt het signaal per slot van rekening voor een setje buizen en een circuit dat ontworpen is om iets met je geluid te doen. Ik ken de ADL600 zelf niet, maar gegeven zijn buizen ontwerp stel me voor dat het apparaat het geluid sowieso kleurt, ook wanneer je de in- en output levels gelijk zijn. Ik zie dat je de ADL600 inderdaad een line-level signaal kan voeden, waarna het door hetzelfde circuit getrokken wordt. Ik weet dat de TB12 van Warm Audio dat ook heeft (en ongetwijfeld zullen er nog talloze preamps zijn die deze feature hebben). Je gebruikt het pre-amp circuit dan eigenlijk meer als saturator, wat zeker tof is!

Ja idd 'fout' bestaat niet. Het klinkt lekker of niet

Het helpt soms wel een beetje om te begrijpen wat je doet, in dit geval bijvoorbeeld om je noise-to-signal ratio een beetje in toom te houden. Maar verder totaal eens. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt!
 
bur buk boom – ik doe dit zelf door het signaal van de synth door een DI-box te gooien, en vervolgens door de (mic level) pre-amps van mijn console te schieten. Maakt weldegelijk een verschil. Bovendien kun je de pre-amp gebruiken om hem nog een beetje meer te laten grommen (saturatie door hem net in het rood te sturen). Zie ook https://www.gearslutz.com/board/elec...recording.html Ik gebruik Radial ProD2 en de ProD8 DI-boxen (geen actieve DI-box gebruiken voor synths / drumcomputers!) en de mic pre-amps van mijn API 1608. Heb overigens geen Microbrute, maar het principe gaat natuurlijk op voor alles wat een line output heeft.

hee thanks! goeie tip, ik had nog nooit van een di gehoord. maar nu moet ik dus ook op zoek naar een goede pre amp...sjit...duur denk.
 
Wat wellicht ook een punt is de transformer. Goedkopere pre amps kunnen best goed zijn maar voor goede transformers moet je lappen.
Das als je gaat speuren naar een preamp en je weet dat er tranformers inzitten en de prijs is laag zit je goed.

1 lundahl kost rond de 100 euro.



Trouwens die Api 1608 is wel erg fraai hoor. Heb jij dan een console nonklist ?
Das echt top spul en idd zijn de preamps met in en output transformers.
 
Laatst gewijzigd:
maar nu moet ik dus ook op zoek naar een goede pre amp...sjit...duur denk.

https://www.gearslutz.com/board/low-...c-preamps.html

Veel gear is beschikbaar in lunchbox formaat (ook wel API 500 genoemd), kost je één keer de aanschaf van een frame, maar daarna zijn de losse apparaten significant minder duur.

De Midas 501 is in de aanbieding bij Bax zie ik. Koopje. https://www.bax-shop.nl/microfoon-vo...nce-500-series

(hehe grapje, niemand heeft ooit een echte gezien, zeker vanwege zijn idiote prijs wordt er gesuggereerd dat het een grap is - https://www.gearslutz.com/board/so-m...das-501-a.html)
 
Trouwens die Api 1608 is wel erg fraai hoor. Heb jij dan een console nonklist ?
Das echt top spul en idd zijn de preamps met in en output transformers.

Ven bang van wel. Heerlijke machine. Wel onverantwoord als hobby.
 

Attachments

  • DA352C61-D766-4FC0-8978-F03B60F90F74.jpeg
    DA352C61-D766-4FC0-8978-F03B60F90F74.jpeg
    52 KB · Bekeken: 95
  • 3BF78AB8-2BAC-407F-9C09-466F0B84A41F.jpeg
    3BF78AB8-2BAC-407F-9C09-466F0B84A41F.jpeg
    72,9 KB · Bekeken: 102
Wow die 501 van middas is wel lache. De duurste preamps zijn al een stuk goedkoper :)

nonklist mooi rackje ook, lijkt mij wel fijn tracken met 8 auxen.
Heb je wel eens kanalen doorgelust via de direct outs? kanaal 1 direct out -> in kanaal 2 -> direct out kanaal 2 --> 3 in etc?
Als je daar nu de minibrute als source gebruikt :)
.
Ik overweeg wat meer preamps omdat ik ook akkoestische drums track
wellicht DIY en de 212L pre, die ook in de 1608 zit is niet heel ingewikkelt. Descrete transistor opamp.
Dus 2 a 4 kanalen in een doosje is wel te doen.
Dan heb je het wel over 800 euro aan transformers in geval van 4 kanalen. :)

https://www.gearslutz.com/board/high...-workflow.html

Die mixer is wel zo mooi. Ik wil geen grote mixer hebben omdat het onhandig is, maar deze zet ik graag in mijn woonkamer om een 808 mee te tracken.
 
Back
Top