X

Roland SH-1 osc detune bij release

Collapse
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

    Roland SH-1 osc detune bij release

    Sinds kort heeft mijn Roland SH-1 last van onderstaand probleem.
    De VCO is stabiel wanneer de release helemaal 0 is. Wanneer deze niet 0 is ontstemt de oscillator (bij het loslaten van de toets).
    Iemand enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn?
    https://soundcloud.com/wolf_techno

    #2
    Zit er env naar pitch modulatie op?
    Ghetto Love !

    Comment


      #3
      Klinkt als iets met een s/h circuit van het KB CV,kan een simpele condensator zijn die vervangen moet worden.

      Je kan het volgende testen kijken als die dat ook doet als je hem extern aanstuurt via cv/gate
      Laatst gewijzigd door egres , 13 september 2019, 14:22.

      Comment


        #4
        Originally posted by egres View Post
        Klinkt als iets met een s/h circuit van het KB CV,kan een simpele condensator zijn die vervangen moet worden.

        Je kan het volgende testen kijken als die dat ook doet als je hem extern aanstuurt via cv/gate
        Hij heeft het idd ook als je hem aanstuurt via cv-gate.
        https://soundcloud.com/wolf_techno

        Comment


          #5
          en het maakt niet uit of je env 1 of 2 gebruikt voor de vca?

          Ontstemt de vco naar beneden of heb je onstabiliteit?

          Comment


            #6
            Het maakt niet uit of je env1 (adsr) of env2 (ar) gebruikt.

            Hij doet precies een soort van portamento naar een bepaalde (steeds dezelfde) toon bij het loslaten van de toets.
            https://soundcloud.com/wolf_techno

            Comment


              #7
              doet hij het ook als je via extern cv/gate de SH-1 bespeelt en terwijl een toets op de SH-1 ingedrukt blijft houden?

              Comment


                #8
                Als ik hem aanstuur via cv/gate heeft hij het niet (zelf niet met de release op maximaal).
                Als cv/gate aangesloten is en de switch staat op cv/gate kan ik via het SH-1 toetsenbord geen noten triggeren (dat is normale werking).
                Het probleem lijkt dus ergens in het circuit van de toetsen van de SH-1 zelve te zitten.
                De noot waar hij naar 'transponeert' voordat de releasetijd verstreken is is A# (en dat is steeds dezelfde).
                https://soundcloud.com/wolf_techno

                Comment


                  #9
                  Ja dat heeft minimoog ook. Of te wel contacts schoonmaken?
                  Ghetto Love !

                  Comment

                  Working...
                  X