Smartmedia card cleaner set?

't Is maar wat je verstaat onder 'cleaner setje'. Wellicht bedoel je iets om de contactpunten te reinigen van een SmartMedia kaartje en/of de contactpunten van de kaartlezer zelf.

Voor de kaartlezer bestaan er 'kaartjes' die voorzien zijn van stof gedrenkt in reinigingsvloeistof. Gewoon een paar keer in en uit de lezer schuiven om de contactpunten te reinigen.
Ik maak dat gewoon zelf: een stukje dik papier (of dun karton) op maat gesneden (afmetingen van een SmartMedia kaartje), met een doekje errond gevouwen waarop ik wat isopropyl alcohol doe.
En dan een paar keer het 'reinigingskaartje' in en uit de lezer halen om de interne contactpunten te reinigen. Als er wat stof inzit, gewoon even uitblazen.


De SmartMedia kaartjes zelf kan je makkelijk reinigen omdat de contactpunten zichtbaar zijn. Gewoon een doekje, wattenstaafje met wat reinigingsvloeistof (isopropyl alcohol).
(niet vergeten dat dergelijke kaartjes niet veel spanning nodig hebben, de contactpunten kan je best niet met je vingers aanraken)

In de (electronica-) handel vind je heel wat reinigingssetjes voor allerlei toepassingen maar meestal kan je met wat basisspullen hetzelfde bereiken.
 
Back
Top