EOO / dickbest.nl failliet. Waar nu bestellen?

renepela

Ouwe rot
Lid sinds
27 januari 2005
Berichten
2.014
Locatie
Barendrecht
Voor het zelfbouwen van synths had ik zo mijn adresjes voor onderdelen. Helaas is DIL in Rotterdam een aantal jaar geleden failliet gegaan. Daarom bestelde ik nogal eens bij EOO (dickbest.nl). Helaas kom ik er net achter dat ook deze zaak failliet is gegaan vorige week.

Op zich is het jammer dat de kleinere spelers steeds vaker ten onder onder gaan. Het voordeel was altijd dat je kleine aantallen kon bestellen en het ook snel in huis had.
Ik vroeg me af of iemand nu nog zaken in NL weet waar ik losse electronica onderdelen kan bestellen in kleine aantallen zonder een hoog minimum order bedrag.
 
Last edited by a moderator:
Ik bestel alles bij RS, niet meer zo tof als paar jaar geleden toen ieder orderbedrag gratis werd verstuurd (was ook gedoemd een keer te stoppen), maar nu nog steeds prima. Onder de 50€ betaal je 5€ verzendkosten, en dat is onafhankelijk van aantal leveringen. Ze sturen dingen op voorraad meteen op, en dan rustig iets wat langer duurt nog eens apart een week later. Sommige scholen hebben ook een elektronicashop (Fontys Elektrotechniek heeft dat hier bijvoorbeeld), volgens mij maakt het hun niet uit aan wie ze verkopen.
 
EOO heeft Dick Best zijn shop destijds volledig overgenomen dus hij heeft er inderdaad niks meer mee te maken, maar half NL kent het nog wel onder die naam. Dat gezegd zijnde is "Dick Best failliet" in deze context wat ongelukkig, dus ook wat mij betreft mag de titel ingekort worden tot "EOO failliet".

Farnell rekent 8 euro€€ verwerkingskosten onder de 50 euro€€ dus de facto heb je daar een minimum orderbedrag als je de aankoop van iets van 6 euro wat economisch zou willen houden. Boven de 50€ heb je dan weer geen verwerkingskosten en gratis verzending, dus dan is het wel een topadres. Met Voti heb ik geen ervaring.
 
Shit, dat is mooi klote! Het was handig want het was bij mij in de buurt dus ik ging het altijd afhalen. Uit principe tegen de veels te hoge verzendkosten. Ik bestel tegenwoordig vaak bij Tayda. Iets hogere verzendkosten maar de spullen zijn wel veel cheaper. Prima kwaliteit schakelaartjes voor een halve euro, dat lukte je echt niet bij EOO.
 
In het faillissementsregister vind ik de vermelding van Eoo B.V. inderdaad terug. Bij handelsnamen van deze organisatie vind ik zowel electronicaonderdelenonline als dickbest. Mocht het een goed idee zijn, dan wel best de spatie verwijderen doe in de titel Dick en Best staat :).

De persoon Dick Best heeft niks meer met EOO te maken en is als dusdanig ook niet failliet. Los van ongewenste Google resultaten bij die naam. :)
 
Ik bestel tegenwoordig vaak bij Tayda. Iets hogere verzendkosten maar de spullen zijn wel veel cheaper.
Hoe zit dat met levertijd bij de Taiwanezen (het was even zoeken op de site, en ze zijn zo waar ook belbaar!).
 
Ik bestelde vroeger ook nog wel bij https://elektronica-online.nl. Die leverden ook altijd snel, maar de site is een drama. Ze hebben best veel (kijk onder "Componenten" in het menu), en ook gekke dingen zoals riempjes en snaartjes in allerlei formaten als je eens een oude floppydrive moet fixen. Maar al enige tijd niks besteld dus geen idee hoe ze anno 2018 zijn.

Kanttekening voor hierboven genoemde suggesties; RS, Farnell (tegenwoordig Element14) etc zijn voornamelijk of alleen interessant als je als bedrijf bestelt. De meeste van dat soort bedrijven levert niet aan particulieren, of hanteert dan andere voorwaarden, zoals een hoger minimum orderbedrag.
 
Tsja, fysieke winkels (want dat is Dick Best toch ook geweest?), het is toch een beetje een komen en gaan, maar wat ik me van vroeger herinner is vooral frustratie, dat ze alleen maar te grote weerstanden hebben of axiale elco's, of net de verkeerde opamps, beroerde potmeters in de verkeerde waarde, etc etc.
Het was altijd wel heel gezellig, daar niet van, en ik zou absoluut willen dat dat soort winkels terug komen, maar dan wel met relevante onderdelen.
Qua online, is er toch best wat beschikbaar zou ik zeggen, dit zijn mijn favorieten:
https://www.haje.nl/index.php
https://gtwiekens.nl/
https://www.reichelt.nl/
https://www.conrad.nl/
https://www.banzaimusic.com/
https://www.tonefactory.nl/
https://eu.mouser.com/
http://supermoduul.nl/

Daarnaast ebay (Kessler Elektronik in Duitsland) en op marktplaats zijn er ook wat partijenverkopers die soms interessant spul hebben (staan ook elk jaar op de Veronmarkt in Rosmalen).
 
TME is relaxed ! ze hebben veel. en goedkope potmeters :)
Tayda is ook handig, vooral als je de kortingcode gebruikt die ze elke maand op hun facebook pagina zetten. vaak 10-15% eraf.
 
+1 voor Brigatti, helemaal vergeten op te noemen. Maar als ik NU iets "nodig" heb, dan rij ik daar vaak langs (ik werk in Best). Aardige vent, en een goed assortiment.
 
Hoe zit dat met levertijd bij de Taiwanezen (het was even zoeken op de site, en ze zijn zo waar ook belbaar!).

Best OK, Laatst lag het binnen een dag of 4-5 in de bus. Soms wel iets langer (dikke week).

Deze is er ook nog: https://www.grootaers.nl


Kanttekening voor hierboven genoemde suggesties; RS, Farnell (tegenwoordig Element14) etc zijn voornamelijk of alleen interessant als je als bedrijf bestelt.

Farnell heeft ook een mogelijkheid voor particulieren om te bestellen: https://sinuss.nl/
Het is echter zeer irritant om te zien dat alles daar aanzienlijk duurder is dan bij Farnell zelf, athans, de dingen die ik nodig had waren duurder. Ik weet ook niet of je alles van Farnell via Sinuss kan bestellen.
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top