ARP2600 - Saint Eric Audio Upgrade.

19vierentachtig

Ouwe rot
Lid sinds
4 april 2007
Berichten
1.894
Ik vroeg me af of er nog meer mensen zijn die de audio upgrade van nr. 1 Arp Specialist Saint Eric uit Dordrecht in hun 2600 hebben laten plaatsen.?

Ben me iig bewust van dat SF LID: EDP dit ook heeft gedaan.

Waarom doe ik deze post ?
Nou, aangezien het zo'n inmens verschil is qua geluid (gaat zooooooo diep, en het hoog is zoooo strak) dat ik hier het forum toch ook even over wilde attenderen.
Als je een Arp2600 / TTSH heb ...BRENG EM NAAR DORDT en je weet niet wat je mee maakt.

Echt, dikke vette gouden tip.

De upgrade zelf kost een paar honderd Euro, en is het drie dubbel dwars waard.

8D
 
Het vca word aangepast zoals in de blue marvin/meany.
Het is een beetje alsof er een deken uit de 2600 word gehaald waardoor alles echt mega fresh uitkomt.
Ook het laag word echt enorm strak.

Voor de full specs zou je hem even kunnen mailen.
 
Met name de VCF upgrade zal een grote winst opleveren als het om de helderheid van het geluid gaat.

Alleen al de frequentie bepalende condensatoren (dat zijn er meestal 4) vervangen door hoogwaardige MKP types en deze ook matchen binnen 1% tolerantie, zal het filter een sterkere stijlheid geven. Dit dan wel in combinatie met 1% weerstanden.

Dit geldt niet enkel voor de ARP. Menig VCF kan zo verbeterd en worden: helderder en steiler. Meer diepte in de bassen kan vaak bereikt worden door de condensatoren in de audiolijnen een grotere waarde te geven. Die zijn vaak krap berekend berekend.

Aangaande die 'audiofiele componenten' zou ik terughoudend zijn. Dat is veel betalen voor een overkill aan specificaties die teniet wordt gedaan door de zwakste schakels in de keten.
 
Ik vervang de opamp van de VCA en alle onderdelen na de VCA. (mixer en reverb) Ik laat wat condensatoren weg en ik plaats een paar andere op een andere plek. Ik wijzig ook een aantal weerstand waardes. Dat levert veel minder ruis op en hij geeft een veel diepere bas en zeer schoon hoog. Mocht de VCA uit een niet te openen module bestaan dan moet die helaas vervangen worden door een nieuwe.
Ik heb een van de 25 Blue Marvin's onderhanden gehad en die klonk inderdaad veel beter als het standaard later model.
Het effect omschrijf ik als "een kussen voor je speakers weghalen". Je kunt stellen dat de doorsnee 2600 eerst een beetje mompelt en daarna echt gaat praten..
Dit is de soundpath upgrade.
Filterupgrade is alleen zinvol bij het 4072 filter, niet bij het moogachtige 4012 filter, dat al tot 28Khz gaat.
Ik gebruik geen dure audiofiele componenten maar gewoon goede, preciezere onderdelen. De opamp voor de VCA is wel wel een exemplaar met een veel betere klank. (zoals in de Blue Marvin dus)
 
IMG00212.jpg
 
En natuurlijk hartelijk dank voor de reclame Space-Echo.
 
Weet jij trouwens of er werkbare mods zijn om het voltage waarop de gate afgaat naar eurorack-niveau te trekken, Eric? Ik moet nu altijd door de mic-preamp heen met externe sequencers voor mijn 2600.
 
ik hem hem onlangs ook laten doen! Super blij mee en groot verschil. Moet nog steeds een keertje langs komen voor het filtertesten. :okdan:
 
Mijn tonus Arp 2600 is ook door Saint Eric gedaan. Mooi resultaat. Ook alle mods blijven zeer handig. Bij de Arp 2600 vind ik dat geen heiligschennis. Meeste mensen die m echt gebruiken, noem een Todd Terje, Chemical Brothers, hebben dat. Ik meen me te herinneren dat Todd Terje mij vertelde dat hij zijn Inspector Norse nog voor de Saint Eric upgrade heeft gemaakt, maar met gebruikname van de vca van de Odyssee.
 
Ik zou willen dat ik er 1 had om naar Dort te brengen... droomsynth :verkoght: :stupid
 
Aanrader! Spijtig dat ik het niet vroeger deed, een wereld van verschil!
 
Back
Top