Yamaha cp-80 "de discussie"

r2o

0906 d's een lekker synth
Lid sinds
7 december 2005
Berichten
1.035
Locatie
-
Is een Yamaha cp-80 nog wel wat waard vandaag de dag, of is de gemakkelijke onder de arm mee te nemen sample piano(tje). een veel beter alternatief. wat kost een cp-80 vandaag de dag. en vooral waar moet je op letten als je je koop gaat doen omdat er een op marktplaats staat. moet je letten op roest , heeft dat nog consequenties voor de sound.

wat moet er een op brengen als hij erg beschadigd is

wat moet hij opbrengen als i als mint is.

wat moet hij op brengen als er geen geluid inzit. of snaren stuk.
 

Attachments

  • cp80.jpg
    cp80.jpg
    153,8 KB · Bekeken: 180
Laatst gewijzigd:
Ik denk dat je contact op moet nemen met EP service. Die is gespecialiseerd in electrische pianos. Ik denk zelf dat een CP80 zeker een waardevol instrument is (het is tenslotte een instrument") Maar de afmeting en het gewicht beperkt idd wel het aantal liefhebbers. Ik kan me voorstellen dat studios interesse zouden hebben in een CP80 maar ook een enthousiaste particulier..
 
wat moet er een op brengen als hij erg beschadigd is



wat moet hij opbrengen als i als mind is

wat moet hij op brengen als er geen geluid inzit. of snaren stuk.

Dus die van jou is versleten?....

De uitrdukking is "MINT" niet "MIND"...
 
Kaal vind ik ze niet bijzonder genoeg klinken.

Het bijzondere komt voor mij pas naar boven m.b.v. reverb, delay, chorus, EQ,e.d.
Dan begint hij echt te sprankelen.

Op ons laatste album (nog in productie bij Holger Schwedt) wordt hij te pas en te onpas gebruikt.
(tja....er stond er 1 in de studio.....en wat doe je dan....??? :engel:)

Op een gegeven moment zoveel FX gebruikt dat de CP70 meer klonk als een pad uit Omnisphere :D

Om e.e.a. op het podium te reproduceren heb ik gekozen voor een Nord Stage.
Deze kwam met de CP80 klank nog het dichtst in de buurt.
Zelf zou ik er niet zo snel 1 aanschaffen. Blijft te groot, te zwaar, storingsgevoelig en elke keer weer stemmen
(tenminste, die van Holger wel)
 
Ik speel veel op mijn CP70b. Prachtig instrument vind ik het.
Stemmen moet inderdaad gebeuren, maar dat hoeft niet zo heel egr vaak. Denk aan 1 x per jaar of 1 x per 2 jaar. Een CP70 (en ook 80) klinkt altjid een beetje vals doordat de verhoudingen van het instrument harmonisch niet helemaal lekker is. De snaren zijn eigen te kort en te dik. Dat kan een pianostemmer niet oplossen. Sommigen zullen de CP er door haten en anderen (waaronder ik) vinden het niet storend of zelfs mooi.

Het instrument leent zich egr goed voor gebruik met FX, maar ook droog vind ik hem mooi sprankelend. Ik gebruik meestal compressie of een gitaarversterker, maar soms ook delay en reverb.
 
Dus die van jou is versleten?....

De uitrdukking is "MINT" niet "MIND"...

uuu ja. sorrie was een beetje laat (mijn verontschuldiging)


Ik heb er geen jammer genoeg. Daarom deze discussie, waar moet je opletten als je er 1 gaat kopen. en wat is een normale prijs.
 
Een CP70 (en ook 80) klinkt altjid een beetje vals doordat de verhoudingen van het instrument harmonisch niet helemaal lekker is. De snaren zijn eigen te kort en te dik. Dat kan een pianostemmer niet oplossen.

Dit is ook het geval bij normale piano's/vleugels. Je stemt daarom op de afstand van de harmonischen ipv op de grondtoon.
 
Erg mooi instrument vind ik zelf. Moet alleen wel zeggen dat ik me sterkt afvraag of het insteressant is voor jou om er eentje te kopen, dit n.a.v. de vragen die je hier stelt.
Je gaat toch snel richting de ondergrens van € 2750,- voor een CP-70(B) en de CP-80 liggen nog hoger zelfs. Dan is de vraag nog in welke staat hij verkeert. Onderhoud kan erg oplopen qua prijs hoor. Er is ook wel een afgetrapte verkocht voor ik dacht 500/600 euri's maar diegene die he heeft gekocht kon vervolgens nieuwe snaren laten plaatsten voor rond de 1500,- en werk aan de toetsen etc...

Denk erg goed na voor je er aan begint, tenzij je het bedrag hebt liggen. Ik raad je persoonlijk aan om als je er dan toch eentje wilt hebben een goed opgeknapte of gereviseerde te kopen bijvoorbeeld via EP service, je bent dan soms goedkoper uit zelfs en hebt dan inderdaad een MINT instrument.

Wil je er mee spelen onstage? Kan...raad je wel aan dat alleen te doen als je een hele crew bij je hebt die alles voor je regelen, goede cases eromheen en zelf leren stemmen of iemand meenemen die dat kan.

Ik vind het z'n geld wel waard alleen moet je het wel hebben en er aan uit durven geven. Je krijgt er over 20 jaar nog steeds een leuk bedrag voor terug, wat van andere moderne electronica (een paar uitonderingen daargelaten) niet te zeggen is.

Hou marktplaats goed in de gaten en beter nog Ebay. Er staan er niet veel hier, helemaal CP-80's niet. Werd een maandje of 5-6 geleden nog een CP-80 aangeboden die alleen de studio van binnen had gezien en die is verkocht voor 4250,- !

Da's een leuk Macbook Pro'tje met een softwareversie of een dikke Nord Stage EX en een Motif XS Rack erbij ofzo hahaha...maar ik zou de mijne voor geen goud weg doen
 
ZEKER E-bay in de gaten houden. Pasgeleden 2 in Italie, waarvan 1 voor de "nu kopen prijs" 2000,-
 
Hallo toetsenmannen en -vrouwen,

Ik heb te koop een Yamaha CP-80 Grand Piano.
Deze verkeerd echt in topstaat en is volledig werkend.
Geen gebreken, geheel compleet.

Zijn er via dit forum geïnteresseerden?

Ik ben van plan deze binnenkort op ebay.de te zetten, vanwege de grote Duitse (muziek)markt.

Mocht iemand geïnteresseerd zijn, doe mij dan een bericht.
 
Back
Top