Hoe teer en ruisgevoelig zijn de outputs van je synth,over tijd.

justin

Shauna
Lid sinds
7 april 2003
Berichten
1.915
Hoe teer zijn eigen de outputs van een synth. Kan het kwaad als je te vaak je kabels in en uit plugt in de outputs van je Synth? En wat zijn de gevolgen op langere termijn?
 
De contactjes kunnen wat lam raken, waardoor ze minder goed contact maken, of misschien zelfs afbreken.
Een ander probleem is dat de soldering waar de soldeerpennen van de jackaansluiting mee op de print zitten kapot kunnen gaan. Als dit het geval is, heb je meestal last van wegvallende outputs die door aan de jackplug te morrelen weer gaan werken of helemaal wegvallen. Oplossing? Synthje openschroeven en de solderingen aantikken met de soldeerbout aantikken. Meestal doe ik er wat meer tin bij op zodat het wat steviger zit.

-C-
 
Origineel geplaatst door metatron
Als we het tocg over outputs hebben, kun je die dingen kaopt maken (doorbranden of wat dan ook) door te hard uit te sturen?

Je kunt ze kapot maken,als je een te hoge stroom laat lopen kunnen de tere draadjes die de plug aan de printplaat aansluiten doorsmelten van de hitte, maar ze gaan niet stuk door te hard uit te sturen. Dan wordt alleen de spanning hoger en geeft de plug geen krimp. Maar als je ze stuk wilt, waarom dan niet meteen een tang gebruiken? ;)

P.S.: Hoge stromen maak je makkelijk door een batterij of een voeding kort te sluiten (oppassen dat de batterij niet onploft!).
 
Back
Top