X

kleine jack: weerstand

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  kleine jack: weerstand

  Beste

  Ivm de volca & boutique serie hoor ik vaak dat werken met de mini-jack nadelig is.
  Hoe uit hem dat zich dan in de praktijk?

  grtz!

  #2
  Dit omdat de kleine jack-kabeltjes een andere weerstand hebben o.i.d. en daarom niet geschikt zijn voor volwaardig studiowerk/live-werk?

  Comment


   #3
   Neen. Omdat het kleine k*t plugjes zijn. Meer niet. Als je 4kW door een telefoonsnoertje probeert te proppen kom je er wel achter dat kabel diameter wel een dingetje is. Maar dat zal bij een Volca niet zo'n ding zijn
   We are Noxgenus. We are not a label, a crew, or a production facility. We are a source. Our transmissions are rare, exclusive and uncompromised. There is no scene, there is no genre. Wake up...

   Comment


    #4
    Kwalitatief zijn die pluggen gewoon niet zo goed. Voor een deel komt het door de maat. Zo'n klein plugje slijt sneller en er komt makkelijker troep tussen. En voor een deel is het doordat die plugjes niet standaard voor pro-audio gebruikt worden. dus er zijn minder fabrikanten die er degelijk materiaal voor maken. En wat er in die Volca's is gebruikt zijn zeker niet de beste kwaliteit pluggen. Ik heb er al een gerepareerd waar de klok input geen goed contact meer maakte.

    Weerstand zal iets wel hoger zijn, dunnere kabels, minder contactoppervlak met kleine plugjes. Maar het verschil tussen 0,1 ohm en 0,3 ohm hoor je niet.

    Comment


     #5
     ok, bedankt voor de duidelijke uitleg jongens!

     Comment

     Working...
     X