X

nou hoor ik toch iets vreemds (yamaha issue)

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  nou hoor ik toch iets vreemds (yamaha issue)

  Geachte mede synthliefhebbers...

  Ik ben al een poosje de toch enigszins trotse bezitter van een cs1x... die ik praktisch om kan ruilen tegen een an1x..

  dat was de inleiding...

  ik naar de plaatselijke muziekwinkel, zal geen namen noemen..

  ik zeg tegen dhr.toetsenspecialist...

  "ik was op zoek naar wat info over de an1x... kunt u mij iets vertellen over persoonlijke ervaringen, klankkleur e.d., is hij te vergelijken met andere synths zoals clavias nord 1 o.i.d., want ik kan m ruilen tegen een an1x"

  "o jawel meneer" was het antwoord "de an1x is een goede synthesizer, maar niet te vergelijken met overige duurdere synths. de cs1x is sowieso veel vetter qua geluid"

  ik van mn a propo, want wat ik ervan weet, is de an1x een heerlijk ding vergeleken met de cs.... maar goed dat voor lief genomen... ik verder met mijn vragenlijstje... "is de an1x nog leverbaar en wat zou ie kosten?"

  antwoordt ie "de an1x is ongeveer een jaar geleden uit productie genomen, ik geloof dat wij m op het laatst voor f 995,-- nieuw verkochten...."
  waarop ik zeg :
  "u hebt het wellicht over de cs1x"
  waarop hij zegt "nee ik heb het over de an1x..."

  ik zoek op de yamaha site, daar staat nog wel info over de an1x tussen die van de s80, cs6x etc etc, maar niet over de cs1x...
  wat klopt er nu niet aan dit verhaal ?

  bedankt

  #2
  Wat er niet klopt:

  "De An1x is niet te vergelijken met de duurdere synths"

  "de cs1x is sowieso veel vetter qua geluid"

  Hallo mijnheer X van muziekwinkel Y: Wel eens verder gekeken dan de ingebouwde patches ? Draai voor de grap ees aan zo'n mooi knopje ofzo.

  Die vent lult dus ENOOOOORM uit zn nek (zoals heel erg veel muziekwinkels overigens)

  Comment


   #3
   lul uit je nek mijnheer x uit winkel y

   ik vond het in ieder geval een vreemde aangelegenheid wat ie zei... maarjaa... dat zegt wel weer iets over de interesse voor zijn vakgebied.... ?(?)
   weet ik weer genoeg

   Comment


    #4
    Re: nou hoor ik toch iets vreemds (yamaha issue)

    Orgineel geplaatst door Roel
    antwoordt ie "de an1x is ongeveer een jaar geleden uit productie genomen, ik geloof dat wij m op het laatst voor f 995,-- nieuw verkochten...."
    wat klopt er nu niet aan dit verhaal ?
    De An1x is inderdaad al langer uit productie. De laatsten zijn inderdaad voor 1000 piek gedumpt. De An is nog wel verkrijgbaar, welliswaar gehalveerd, in de vorm van de AN200 'groovebox' en het plugin-board voor o.a. de CS6x en de Motif.
    Voordat dit alles leidt tot een hoera-AN-verhaal, heb ik zelf ook al aan mee gedaan, toch nog een paar belangrijke kritiekpunten:
    1-plastic-look en feel (lelijk?), gewoon cheap dus...
    2-te weinig knoppen om het een echte knoppenbak te noemen

    Comment


     #5
     Mag ik hieraan toevoegen dat wellicht hier het snobbistische element meespeelt. Meneer dacht zeker dat er weer zo'n 'jong gastje' voor weinig iets wilde kopen en hij veel liever een klant had die gewoon niet zeurt en de halve winkel leegkoopt. Het komt vaak voor dat ze proberen je een duurdere synth proberen te laten kopen. Maar laat ze liever even nadenken en kijken hoe ze de klant (dus op langere termijn) het beste kunnen helpen.

     En dat er verschil is tussen een synth van 1 of 5 ruggen lijkt me nogal wiedes. En voor dat geld is een AN zeker niet slecht, maar niet meer te koop tenzij je hem 2e hands kunt scoren.

     Gewoon een muziekwinkel binnenlopen en schijt aan die gasten hebben en gewoon proberen wat je leuk lijkt. En dan hebbie internet nog om mensen uit te horen over hoe zij de synth die jij begeert vinden. Daar heb je veel meer aan dan aan die gladde verkooppraatjes. (uitzondering daargelaten)
     Het gaat er niet om wat je hebt. Maar wat je ermee doet.

     Comment


      #6
      dat mag je zeer zeker toevoegen

      het punt is, ik ben naar de muziekwinkel toegegaan om advies.
      dat ik vervolgens een onsamenhangend, vreemd en niet-waardevol-blijkend antwoord krijg, en een vergelijking van 2 synths krijg die wat ik ervan begrepen heb, compleet niet klopt, is toch wel een vraagteken bij de kunde van de desbetreffende medewerker waard...
      betekent wel dat als ik nu iets waardevols aan ga schaffen, ik naar de wel-goed-informatie-verstrekkende concurrent ga ...
      dat is dan ook weer sim-pel
      Laatst gewijzigd door SpaceAgent202 , 28 oktober 2001, 00:24.

      Comment


       #7
       nou er klopt dus nix van
       en ik kan het een beetje weten.

       heb wat belangen in een muziekwinkel.

       eneeh hij is best vet, als jew goed zoekt heb je er al een voor 600 piek, in had er laatst wel eentje in de winkel voor 600
       Certified MoogPro by Moog Music inc. - Founder of www.gearjunkies.com- Teacher at www.bambamopleidingen.nl - Main website www.bambamstudio.nl

       Comment


        #8
        Ok bambam,

        Misschien kun jij dan iets specifieker op Roel z'n vraag ingaan. Kun jij je voorstellen dat verkopers in een winkel (die geacht zijn enige kennis van hun produkten te hebben) zo volledig de plank mis slaan? En dus eigenlijk niet in die winkel thuishoren. (erg zwart-wit, ik weet het)

        Zelf begin ik altijd met die mensen eerst af te tasten om te kijken wat hun nivo is en begin dan als ik een goed gevoel heb aan de moeilijkere vragen. Maar mensen waarvan ik een goed verhaal kan verwachten staan er zo weinig in de winkels. Dan heb ik toch liever een mede board member of een andere 'geek' van het internet. En zijn er alleen maar van die gasten in de winkel dan kom ik er alleen maar als ik weet wat ik wil of gewoon zin heb om een of andere synth te molesteren.
        Het gaat er niet om wat je hebt. Maar wat je ermee doet.

        Comment


         #9
         zwart-wit

         kijk... zwart-wit hou ik dus ook van, vakkennis voor een verkoper lijkt mij een eerste vereiste, gezien het feit dat hij nu negatieve reclame maakt + een potentiele klant naar de concurent verwijst... niet slim
         een an1x voor f 600,00 heb ik dan weer niet gezien? het lijkt me een vet beestje voor een niet al te hoge prijs... tja wil m gewoon hebben want het is voor mij het begin van een steeds professioneler wordende setup... de concurrent in breda heeft wat dat betreft geluk

         Comment


          #10
          Ach joh... t kan altijd erger....

          In maastricht ligt een zekere winkel X die een roland S-50 Sampler probeert te slijten voor 2000 pieken. Of je probeert een behringer compressor aan te smeren ('Ja maar dit is niet zo'n goedkope behringer uit china, dit is nog echt deutsche grundlichkeit'..... afijn het made in China stickertje vind ik toch een betrouwbaardere bron van afkomst).

          Comment


           #11
           Natuurlijk kan een verkoper niet alles weten,

           vooral niet als je net zo's zaak hebt als wij. Ik verkoop niet alleen instumenten met een stekker, maar ook zonder.

           Moet dus van (bijna) alle instumenten, gitaar, blaas, keyboard, studio noem maar op wat weten.

           Natuurlijk heb in ook mijn specialiteit, maar toch zijn er mensen die er altijd meer van af weten dan ik.

           Ik ben altijd eerlijk als ik iets niet weet. Meestel zoek ik het samen met de klant op op bv. internet, of bel met een importeur. Kleine moeite en ik weet ook iets meer.

           Ik hoor ook veel verhalen van verkopers die denken dat ze het weten of alleen maar die spullen aan je willen verkopen die ze in de winkel hebben staan. Dit is ook wel logisch vanuit mijn kant gezien. Iets wat ik de winkel staat kost geld en wordt alleen maar minder waard. Zonder doos, krasjes ed.

           Ook kan het zijn dat ze van somige merken geen A-dealer zijn. Je krijgt dan minder korting bij het inkopen en heb je dus een kleinere marge op die producten, omdat winkels met die a status meer korting krijgen, en jij toch met de prijs mee wilt gaan.

           Kortom, geen makkelijk handen, maar ik verdedig mijn 'collega's' in deze niet!

           Gewoon een eerlijk advies is de juiste manier!
           Certified MoogPro by Moog Music inc. - Founder of www.gearjunkies.com- Teacher at www.bambamopleidingen.nl - Main website www.bambamstudio.nl

           Comment


            #12
            Als je iets wil verkopen dan is t t beste van de wereld. (no offense bambam). Zo gaat dat met alle produkten. Dus een importeur bellen heeft al geen nut want zijn spul is t beste. (tja op droog brood kan je niet leven).

            Het mooie is is dat er forums zijn zoals dit en dus eerst mensen kan aftasten wat wat is en of het instrument wel in jouw genre valt.

            Maar uiteindelijk zal je toch naar een shop moeten. Wat je dan doet is gewoon een proefrit nemen en net zolang proberen todat ie bevalt (niet overdrijven natuurlijk). ALs lulletje rozewater continue bij jouw op schoot zit en alleen maar ja mee zit te knikken van " mooi ding he mooi ding he" dan gelijk weglopen je moet met rust worden gelaten als je een proefrit neemt. (een autohandelaar stapt ook niet bij je in de auto als je een proefrit neemt.)

            Wat ook werkt is door te vragen of zij een specifiek geluid uit het apparaat willen toveren. ALs ie t kan heb je een specialist en anders weet je direct waar je aan toe bent. Tja een gitarist heeft nou eenmaal minder verstand van een synth (tenzij ie beide bespeelt) en die staan vaak in de zaak.

            Gewoon info halen op t internet en spul bestellen op inet is bij mij het beste bevallen. Nooit meer last van vervelende verkopers.

            Comment


             #13
             Er zijn ook uitstekende synth-zaken

             Ik kan jullie allemaal aanraden om eens in Keulen (D) te gaan kijken.. bij Music Store. Ze hebben daar veeel spul staan. Je Mag ALLES uitproberen (koptelefoons beschikbaar).. ze weten écht waar ze over praten (synths, gitaren, drums, PA.. alles is in losse panden ondergebracht.. met eigen personeel).

             En niet onbelangrijk: goedkoper is het nergens


             <-- PS.. 303 berichten.. ik post nu nooit meer iets.. :p

             Comment


              #14
              PS.. 303 berichten.. ik post nu nooit meer iets..
              Dat hou je niet lang vol!

              Je zou toch deze maand ook geen synths meer kopen?Vanwaar die SDS200?

              p.s. Het mooie is dat je niet mag antwoorden.

              {Edit}

              Pruttel pruttel.. SDS200 mooie bak :p .. ehh.. en er komt bijna gratis een effectenbak bij.. maar dat hoor je nog wel..

              cheers,

              CraZ

              {/Edit}
              Laatst gewijzigd door CraZ , 29 oktober 2001, 11:57.
              JohnnyBusca (TonyBlack) AKA JanVerbrugge (Piet Rutten Bowling team) AKA Jacques ClairEsprit (BonBon) AKA de Modular Pimp AKA The Chaotic Architect
              http://www.tonyblack.org - Vereenigde Synthologische Compagnie der Lage Landen
              Gear List: SH-101, TB-303, TR-606, TR-606 (Analogue Solutions Mod), TR-707, TR-727, TR-909, MC-303, MPC2000xl, AX-73, SIDstation, Mobius, 1402 VLZ, 1604 VLZ PRO, 3x A-100+DL+PAIA+EFM+ Voxglitch+ASo+planB, Voice Modular System, Pocketcontroller, SDS-800, SDE, DSM-200, Cyclone, MSQ-700, VL-one, Virtualizer, DR-110, MFB-synth, Maximizer, DS-1, DR-55, 2x Böhm Soundlab, Digital Drums, 2x Formant, Casio Triggersticks, Magnus Electric Air Organ, AD202, Draakdoos, computer, delta1010, x0xb0x en Scom4
              Onderweg:void "Your equipment list is as pathetic as your opinion"

              Comment


               #15
               Grappig Craz dat je er het net over hebt.
               Heb net ff bij de postoffice een pakketje van die gasten opgehaald. (Hammerfall light)
               En dus 150,- goedkoper en mocht er iets fout zijn dan is Koeln voor mij niet zo ver.

               Trouwens toen ik van de zomer bij die zaak was vond ik het maar een bende hoor. Dat zijn meestal alle muziekwinkels wel maar in dit geval wat het een zooi tottemet maar ze waren aan het verbouwen. Voor de rest wel een GROTE zaak en als je wilt kun je daar klooien met klein spul tottemet een halve studio setup. En voor DJ's extra interessant omdat ze wat dat betreft ook veul hebben.
               Het gaat er niet om wat je hebt. Maar wat je ermee doet.

               Comment

               Working...
               X