Gakken NSX-39 Mini Vocal Synth (Pocket Miku)

Wootson

Ouwe rot
Lid sinds
29 Maart 2011
Berichten
1.428
Vocal synth met het uiterlijk van de Stylophone/Monotron. Een must voor iedereen die van kazige muziekjes houd in de stijl van bijvoorbeeld de videogame serie Animal Crossing. :luv: Voorlopig is de NSX-39 alleen nog te krijgen in Japan voor rond de veertig euro. Importeren is wellicht een optie. Zijn er nog forumleden die heel toevallig in Japan wonen? *D
http://otonanokagaku.net/nsx39/index.html

exp.jpg




 
Ik kwam hem een paar weken terug tegen en heb toen een pre-order besteld. Kreeg gisteren verzendbericht dus over een week of 3 is hij wel binnen :)
 
Weeral een wereldkundig uitvinding,waarop we aan het wachten waren.:Z
 
Het is vooral de Vocaloid waarin ik geïnteresseerd ben. Yamaha had ooit een concept vocaloid keyboard (staat ergens op YTube) maar dat is nooit in productie gebracht. Dit is zover ik weet de eerste hardware vocaloid toepassing. Daarom bijzonder in mijn opinie.
 
Grappig dingetje. Je kan er snelle glissandi en portamento mee maken. Maar het lijkt te werken als een sampler. Onder elke toets zit een geluid met vaste medeklinkers. Je kan wel van klinker wisselen. Met de gehoormatig vergelijkbare Voder van Waveboy in mijn ASR-10 heb ik meer controle over het geluid. Een effect dat over het hoofd is gezien, misschien omdat het een third party voor toenmalige Ensoniq samplers was en waarschijnlijk weinig verkocht. Bovendien vergt het gebruik wat oefening.
 
NSX?

pokemon_emerald_81_display.gif


Er is maar één NSX en dat is deze.

Vocaloid hardware vind ik nog steeds een interessant concept. Al heb ik wel serieus betere vocaloid gehoord dan wat deze Gakken laat horen, dus het blijft wachten op high end vocaloid hardware...Maar hoe geef je iemand alle vocaloid mogelijkheden voor realtime...Dat Yamaha concept leek niet altijd even eenvoudig te bespelen. Klank en toonhoogte tegelijk realtime ingeven is natuurlijk ook veel gevraagd. Uiterlijk vond ik het prototype trouwens prachtig, en het leek ook wel goed te klinken.

 
Ik kwam hem een paar weken terug tegen en heb toen een pre-order besteld. Kreeg gisteren verzendbericht dus over een week of 3 is hij wel binnen :)

Waar heb je hem besteld, bij de Gakken shop? Kon zelf niet direct vinden of importeren tot de mogelijkheden behoort.
 
KOmt die yamaha ooit op de europese markt uit?
 
Die Yamaha is zelfs nooit op de Japanse markt uitgekomen, het is enkel een prototype.

Als je ziet welke mogelijkheden bv een moderne VP-770 biedt, is het ook de vraag of Vocaloid de gewenste weg is voor realtime toepassingen.
 
Echt gaaf gemaakt. En er zit dus ook nog een GM-module in. Bijna niet te geloven.
 
Voor de techneuten; in de nsx-39 zit de nsx-1 chip van Yamaha. Link naar de documentatie van de chip (in engels): http://download.yamaha.com/api/asset/file/?language=ja&site=jp.yamaha.com&asset_id=60769

Verder is er ook zoiets als een eVYi shield voorzien van de nsx-1 rondzwerft, dus voor Arduino. Bijvoorbeeld hier: http://www.switch-science.com/catalog/1490/
Yamaha heeft ook een github hiervoor: https://github.com/yamaha-webmusic/nsx1-apps
Wiki: http://vocaloid.wikia.com/wiki/EVocaloid

Maar voorlopig lijkt de nsx-1 een lokaal, Japans gebeuren :)
 
wel vet hoor, dit door een tape echo.
ik zal eens vragen bij wat japanse vrienden en de import toyshop in amsterdam.
heb zelf in japan gewoond ook dus kan wellicht wat regelen.
 
geluid is niet echt bijzonder, vind de gewone stylophone krachtiger/ aparter.
wat wel wer leuk is , is dat je het toetsenbord zowel gequantiseerd alsook als ribbon ( traploos) kan gebruiken. ( laatste 1/2 minuut van het filmpje )
da's wel een verbetering tov het orginele concept.
 
Heb de mijne deze middag met de post binnengekregen en hoefde gelukkig ook geen invoerrechten te betalen. Op het eerste gezicht: een redelijk stevige plastic behuizing en een grappige sound. Zal later nog wat audiodemo's posten, moet eerst even op zoek naar een passende USB-kabel zodat ik ook de GM soundbank kan testen.
 
Back
Top