X

Virus TI doet vreemd

Collapse
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

    Virus TI doet vreemd

    Ik was een patch aan het maken en merkte dat mijn TI gewoon soort van over zijn nek gaat.

    Alsof er een soort interne clipping optreed. Ik heb alle LFO weg gedraaid, en geprobeerd de patch weer helemaal kaal te maken, tot op 2 Saw Oscillators toe, maar nog steeds blijf ik een soort phase canceling horen. Natuurlijk niet zo erg al met de volledige patch maar toch.

    Ik heb het gevoel dat mijn virus niet helemaal lekker meer is. Ik heb het in Cubase 7 VST2 en VST3 maar evengoed in Studio One....

    Het is best wel heftig.

    Met andere patches heb ik dit niet, maar als ik de patch opnieuw soortgelijk opbouw kom ik uiteindelijk weer op hetzelfde punt.

    In de bijlage een paar noot combinaties (de *.mp3), dit is puur de Virus, zit niks op de master.
    Ik kan eventueel de patch wel toesturen om te testen.

    Wat info:

    Virus TI(1) Desktop
    Laatste OS 5.0.4. nog wat
    Audio interface Presonus FireStudio Mobile laatste drivers. Aansluiting over Firewire via PCI-E texas instruments chipset adapter kaart.

    Ik draai de laatste versie van het OS 5.0.4.0.2

    Ik heb overigens over de analoge OUTs hetzelfde clippende geluid.

    Nu heb ik sinds een tijdje een i7 4770K. Ik heb ergens wel gelezen dat bepaalde 'power save' opties in de CPU mogelijk storing geven in de USB verbinding.
    Bijgevoegde bestanden
    Conqreet Approach - follow me on facebook.com/conqreetapproach - soundcloud.com/conqreetapproach

    #2
    misschien hier http://www.virus.info/forum/index.ph...dID=6&d0d1a14e
    http://soundcloud.com/vipal/rumours-136-bpm-psytrance

    Comment


      #3
      het gebeurt maar bij 1 patch. Ik ga er vanuit dat je dezelfde opslaglocatie gebruikt. dan is jouw ti niet stuk. Ontkoppel de TI van de pc. reset? Sluit alleen een keyboard aan via de midi poort en test. Misschien zit er wel gewoon een fout in de patch of part data. een ongeldige parameter of iets dergelijks.

      en anders is het gewoon een bug
      声云COM access1

      'Cats, it seems, never needed to learn.'

      Comment


        #4
        Ik heb het access forum al paar keer afgestruind naar een gelijke situatie.

        Een keer posten zou uiteraard ook geen kwaad kunnen.

        Ik heb inderdaad aansturing via midi nog niet geprobeerd. Moet ik even een kabel regelen.

        Er blijven toch altijd veel issues rondom het USB verhaal. Voor zover ik weet zit er in er virus een USB 1.0/1.1 en USB 2.0 "compatible" en is dit ook in de TI2 niet aangepast. Zou toch mooi zijn als ze een soort Access certified converter zouden hebben naar USB 2.0 of 3.0

        Goed ik ga nog even verder zoeken. Ga ook eens testen met een Virus snow in mijn setup. Of het dezelfde issues geeft. + De virus aan mijn Macbook hangen.
        Conqreet Approach - follow me on facebook.com/conqreetapproach - soundcloud.com/conqreetapproach

        Comment


          #5
          Test 2, de Virus direct op de Macbook geeft nog steeds issues in dezelfde patch. Aansluiting is compleet anders.

          Volgende stap is de patch checken op een andere virus.
          Conqreet Approach - follow me on facebook.com/conqreetapproach - soundcloud.com/conqreetapproach

          Comment


            #6
            Issue is opgelost. De resonance van LFO 1 stond helemaal open...

            Daarnaast is de patch gewoon te zwaar belast waardoor er bij meerdere keys teveel voices met elkaar vechten.
            De Virus in LIVE mode zetten zorgt dat hij de belasting op een of andere manier beter verdeeld.
            Conqreet Approach - follow me on facebook.com/conqreetapproach - soundcloud.com/conqreetapproach

            Comment

            Working...
            X