X

EMU E6400 Classic + SCSI2SD

Collapse
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  EMU E6400 Classic + SCSI2SD

  In de lijn van de andere topics over de inbouw van SCSI2SD in samplers, een korte post van mij over mijn inbouw werk.

  De SCSI2SD kaart laat zich eenvoudig op de interne scsi connecter aansluiten. Even opletten dat je hem er goed om op doet, aangezien het geen 'shrouded' header is. Pin 1 staat netjes op de print aangegeven, dus daar gaat de rode streep van de flat cable.
  Wanneer je hem op de SCSI aansluiting op de achterkant aansluit, wordt het kaartje al over deze kabel van power voorzien, tenminste wel met de verloop die ik er voor gebruik. Intern werkte dit bij mij niet, dus moet deze even voorzien worden van een voedingskabel. Op het moederboard zit ook een voedingsaansluiting voor een interne harde schijf, voorzien van een stekkeraansluiting zoals ook voor een 3,5" floppydrive gebruikt wordt.
  LET op: de 12V en 5v zijn omgewisseld. Als je een standaard verloopje gebruikt blaas je de SCSI2SD kaart op! Dus even draden van een verloopje doorknippen en alleen de 5V aansluiten op de juiste pinnen. Op het mainboard staat netjes aangegeven welke de 5v en GND is.

  Tot slot heb ik de terminator weerstanden verwijderd omdat de Sampler zelf getermineerd is, en ook de CDrom die ik extern heb hangen. Ik heb niet getest of dit ook moet als je geen externe hardware hebt.
  Ik heb er nu een 16Gb kaartje in, dus 4 disken met 4 disken van 4Gb, maar met de EOS die ik heb (3.00b) kun je tot 4x9 gaan.

  Ik ben vergeten foto's van de binnenkant te maken, dus dan maar een plaatje van de buitenkant na inbouw

  Click image for larger version Name:	IMG_2175.jpg Views:	1 Size:	48,8 KB ID:	3650914

  #2
  Goed werk!

  silvertone

  Comment


   #3
   welke (versie) SCSI2SD heb je gebruikt aub?

   Comment


    #4
    Sorry voor de late reactie, had je post gemist.
    Ik heb een V5 gebruikt

    Comment

    Working...
    X