X

delay samplen...

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  delay samplen...

  Ik heb nog niet zo veel ervaring met samplen....

  De enige effectendsp zit in mijn sampler, dus het is nodig dingen te resamplen wanneer ik deze voor meerdere doeleinden wil gebruiken...

  Dit wordt voor mij een probleem wanneer ik loopjes resample met een reverb of delay eroverheen. Als ik dezelfde lengte aanhou dan mis ik dus een hoop bij het retrigeren. En vaak loopt ie dan niet meer goed.

  Wat is de meest effciente manier om een loop, mt reverbtrail of delay, te triggeren?
  computers don't right the wrongs,
  in poems,
  nor in songs

  #2
  Dat is een goede vraag, ikzellf neem gewoon 1 of zover nodig maten extra op met de fxtail, en laat die gewoon lopen als het volgende loopje of break of iets dergelijks aan de beurt is. Maar als er een ander alternatief bestaat zou ik dat ook graag willen weten
  http://www.facebook.com/pages/Mono-A...44488665670349

  Comment


   #3
   Als je tempo maar goed zit..

   Samples met effect gebruiken is zonder meer mogelijk. Reverb lijkt me geen probleem.. zelfs als je je loops/samples op verschillende snelheden afspeelt.

   Een loop van 4 maten + delay/reverb wordt dan wl langer dan de origiele 4 maten.. hou hier rekening mee. Regel in je sampler dat samples altijd helemaal uitklinken, en niet bij een re-trigger de eerste sample muten (dan is je reverb/delay naar de haaien).

   Als je ervoor zorgt dat je de delays goed meesampled.. en je samples op het originele tempo houdt.. dan zou het op deze manier goed moeten werken.

   Comment

   Working...
   X