AKAI MPX of AKAI MPC wat is het VERSCHIL

ONE MAN ARMY

RAMT JE DOOF!!
Lid sinds
22 januari 2017
Berichten
14
Locatie
Delft
:mega:Hallo medeSynthforovers, voor een bevriende muzikant, met beperkt budget, de vraag: wat is het verschil tussen een AKAI MPX en een AKAI MPC? Ik kon het hem niet vertellen, maar hopelijk jullie/U wel!
Bij voorbaat dank,
ONE MAN ARMY :doei:
 
Er is ook niet zomaar 1 Akai MPC - er zijn een hele hoop verschillende modellen, en van de MPX heb je er ook 2.

Als je achterop kijkt bij een MPX16 zie je dat er een stereo input op zit. Je kunt je samples op een SD-kaartje opnemen. Je kunt samples ook gewoon via je computer op een SD-kaartje zetten en met de MPX afspelen.

Als je achterop kijkt op een MPX8 zie je dat er achterop helemaal niks zit, behalve een ingang voor een SD-kaartje.

Van de MPC serie heb je ook nog de MPC60, MPC500, MPC1000, MPC 2000, MPC2000XL, MPC2500, MPC3000, MPC4000, MPC5000, MPC X, MPC Live. De laatste twee zijn de nieuwste modellen, de 60 en 3000 zijn de meest gewilde vanwege het karakter maar kunnen bijv. niet gewoon maar .wav bestanden laden.

De 2000XL was een heel populair werkpaard in een hoop studio's, en de 500 is de meest compacte MPC. Om het nog verwarrender te maken heb je ook nog een MPC Renaissance, en da's een audio interface + controller in 1.

Welke moet je kopen? Nou, dat ligt er aan wat je er mee wil en wat je je kunt veroorloven. Een MPC kan dienen als hart van de studio, zo'n MPX niet echt.
 
De 2 MPX modellen hebben geen sequencer.. je kan er dus geen songs op maken.. Het zijn meer low budget samplers.. De MPX8 kan enkel samples afspelen, de MPX16 kan ze ook opnemen.. Je kan ze gebruiken om realtime met de pads samples af te spelen.. Of je kan ze aan een sequencer hangen via midi.

MPC's hebben wél een ingebouwde sequencer. Ze kunnen eigen samples opnemen en deze sequencen in een pattern. Ook kunnen ze via midi andere synths, drumcomputers etc aansturen. Het zijn zeer geavanceerde apparaten, met makkelijke workflow. Veel modellen hebben meerdere midi in en out aansluitingen, alsmede 8 outputs

Je hebt ook USB controllers die de MPC naam dragen, bijvoorbeeld de MPC Studio en MPC Renaissance. Maar deze kunnen zelf niks, ze zijn gemaakt om eigen MPC software mee te bedienen en moeten met een usb kabel aan een computer hangen.
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top