Ensoniq EPS / Emulator 2

Is een ASR-X niets voor je? :eureka:
Nagenoeg dezelfde specs als een EPS16+ (als ik t goed heb) en je kan de DP2 effecten nog eens out of the box gebruiken....

Bij een EPS16 kan dat helaas niet....
 
Is een ASR-X niets voor je? :eureka:
Nagenoeg dezelfde specs als een EPS16+ (als ik t goed heb) en je kan de DP2 effecten nog eens out of the box gebruiken....

Bij een EPS16 kan dat helaas niet....

Maar lang niet zo'n fijne sample editor..
 
Meer reacties zijn altijd welkom guys, voordat ik een miskoop doe en het ding vice versa weer op MP staat :eureka:
Dus specialisten onder jullie, geef me goede raad ;)
Ik heb al veel (analoge) synths & stuff gehad, maar sampling en samplers zijn geheel nieuw voor mij, ''heb ik nog geen kaas van gegeten'' :D
 
Het is eigenlijk wel om te gieren dat een emulator die zeker 15 keer of meer duurder was uiteindelijk het onderspit delft ;-) het ligt zoals altijd weer aan de toepassing, wil je een kristalheldere 1-op-1 sample van iets of wil je iets samplen en er dan iets zelf van gaan bakken met alle gevolgen van dien?
 
Het ligt zoals altijd weer aan de toepassing
Waar ik een sampler in eerste instantie voor wil gaan gebruiken is voor het laden van bestaande sample's die er van het desbetreffende merk (sampler) voor handen zijn.
Dus ik ga er (voorlopig) geen eigen gemaakte sounds mee samplen nog bewerken?
Zijn er goede sounds als library op de markt te krijgen, met geluiden die herkenbaar zijn uit nummers van Depeche mode / Eurythmics / O.M.D./ Vangelis / JMJ / etc.
 
Ik ga binnenkort aan de EPS 16 plus omdat hij me lekker makkelijk en instant lijkt, goed klinkt en die leuke sequencer heeft. En met 512kb kan je nog wel wat, creatief samplen he.
 
Die ASR-X kan wel WAV vreten.. die EPS ken alleen z'n eigen formaat als ik me niet vergis.
 
Ach...ik ken ook alleen mijn eigen formaat.

Als ik PC materiaal in de ensonniq wil krijgen zal ik wel even een kabel naar de audio input trekken.
 
En die zijn nog steeds leverbaar (Emu of Ensoniq)
Via de "inner circle" zijn de beroemde OMI en E-Mu factory E-Mu geluiden nog wel te vinden (Yahoo Group members, eiiiforum.com members).
Commercieel ook nog deels, na contactname met www.quparts.com.

Het gaat om tussen de 1600 en 1700 sound banks met elk meerdere presets en meerdere samples.
Heel wat fantastische klanken, waarvan sommige redelijk beroemd (afkomstig van originele Emulator I)
Dat alles op een 4-tal cdroms, waarvan de sound banks in de Emulator II kunnen geladen worden via de SD Card HxC floppy drive vervanger, of via RS422 communicatie vanuit een oude Mac, of - als uitdaging - vanuit een Windows PC met zelf te bouwen USB/RS422 EmuSer interface.

Ik heb zowel de EPS (en EPS16+) als de Emulator II. Mijn voorkeur gaat naar de Emulator, maar dat is een persoonlijke keuze en ook omdat ik nogal een E-Mu fan ben. De Emulator II is wel een stuk duurder dan de EPS.
Als je voor een EPS Classic 12 bitter zou gaan ipv EPS 16, hou er dan wel rekening mee dat de originele optionele Ensoniq SCSI poort weinig bruikbaar is: zowat geen enkele SCSI drive (zip , cdrom, cf card) wordt herkend.
 
oja EPS 512k? mijn emulator II uit 1984 (in topstaat:)heeft 1 MB !!! :yeah. je moet wel swappen tussen 2 banks haha.

Als je alleen samples wilt laden kan je ook voor de ultieme oplossing gaan analogica, dat is een DPX-1 van oberheim. Die kan zowel emulator II samples, prophet 2000/2002 samples !!! als ensoniq mirage samples !!! spelen (en ook akai s900) dan heb je gelijk de beschikking over een e-norm- arsenaal aan samples!!!!!!! (tipje) heeft dus ook die vette analoge filters. Kost je (nog als onze handelaren zich ee beetje in-houden) nog minder dan een ASR-X
 
Kost je (nog als onze handelaren zich ee beetje in-houden) nog minder dan een ASR-X
Hoeveel mag dat dan wel zijn?
Bedankt voor de tip, kijk hier heb ik nog eens wat aan :okdan:
Van de Oberheim DPX-1 had ik nog nooit van gehoord, maar ik ben ook een leek op dit gebied ;)
 
Back
Top