X

Elektor Formant frontpanels en pcb's

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  Elektor Formant frontpanels en pcb's

  Ik ben hier op 't forum een tijdje afwezig geweest. Met tegenzin maar soms is 't leven niet zoals je wilt dat het zou moeten zijn...

  In mijn werkplaats liggen nog steeds honderden IC's en andere componenten te wachten op een bestemming. Die bestemming moet een FORMANT synthesizer zijn, net als wat ik eind de jaren '70 van de vorige eeuw heb gebouwd.
  Ik ben er dus een tijdje uit en vraag me af of er inmiddels geen frontpanelen en/of PCB's ergens te koop aangeboden worden?

  (Voor zij die me op een ander spoor willen krijgen; Ik weet dat er vandaag de dag zeker beter materiaal voor minder geld te koop is. Maar dat laat me koud want nostalgie heeft hier de bovenhand...)

  alvast bedankt voor eventuele links en/of goede raad!
  Dirky
  - Thinking Out Of The Box -

  #2
  deze gast heeft het Next Generation Formant project als z'n passie:
  https://www.haraldswerk.de/PP_NGF_E/NGF_E.html

  hij heeft soms ook pcb's over. maar ook alle schema's en instructies staan op z'n site.

  http://www.reverselandfill.org
  Etsy shop
  ModLab - Soldeer collectief 's Hertogenbosch

  Comment


   #3
   Ik kan je blij maken hoop ik! Ik heb op m'n 16e een Formant gebouwd, en ben pas begonnen met een Eurorack, waarin ik een aantal van de Formant modules heb verwerkt. Echter, er is een en ander dat ik niet gebruik:
   -frontplaat 12dB VCF
   -3 frontplaten VCO
   -een frontplaat VCA
   -Keyboard (Kimber Allen) incl. interface (allebei, zowel die voor in het keyboard als de 'ontvanger', originele Elektuurprints), met de frontplaat, afgebouwd in goede behuizing van glanzend zwart geverfd multiplex, volgens de bouwtekening uit het boek (en uitgebreid gebruikt, dus getest, zoals alles, voor een jaar of 10).
   -De voedingprint, met alles erop en grote koellichamen aan de transistors
   -Eventueel ook de VCO's (uiteraard ook afgebouwd en afgeregeld, op originele Elektuur-print natuurlijk) van eentje is alleen de dubbeltransistor-met-oven van de exponentieelconverter doorgebrand (zeer hoogstwaarschijnlijk, volgens mijn metingen lang geleden)

   Op sommige frontplaten zit een extra schakelaar of in/uitgang, niet heel erg netjes maar wel heel functioneel; zo heeft een van de VCO's een suboctaafuitgang (en printje natuurlijk ,als je wilt, thuisgebakken door een adolescent natuurijk...) en nog zo een en ander.

   Ik heb trouwens ook nog de vier afleveringen van de Formantkrant die indertijd door de Fromantclub is uitgegeven in een ringbandje, met een hele hoop heel bruikbare modificaties en aanvullingen er in beschreven. Ik heb daar veel van gebruikt, en ze waren/zijn allemaal fantastisch. Daar wil ik overigens best een en ander van delen hier met scans, maar wellicht stel je - in de nostalgische bui - de complete uitgaven op prijs.

   UIteraard wil ik hier wel een vergoeding voor waarvan ik weer verder met m'n huidige project kan maar ben zodoende ook zeker in voor een (eventueel gedeeltelijke) ruil.
   Laatst gewijzigd door Astrogator , 22 maart 2020, 18:56.

   Comment


    #4
    Ik heb nog aardige berg Formant spullen liggen. Grotendeels al bestukt. Ik ben van plan een mega formant te gaan maken met zo'n 80modules mocht er tijd over zijn :-) Maar als iemand orginele frontpanels zoekt ik, die ga ik niet gebruiken nml, dan ik heb er een aantal over. Ook losse onderdelen heb aardig wat van liggen...
    Astrogator Ik zou graag wel een copie van die krant willen, dat kan nog van pas komen..
    RESYNTH STUDIO - op naar V2.0

    Comment


     #5
     de dubbeltransistor-met-oven van de exponentieelconverter doorgebrand
     Dat is de uA726. Normaal zijn die heel betrouwbaar, dus hopelijk is er niks anders mis wat hem de kop heeft gekost. Over kosten gesproken: een vervanger vinden is moeilijk en duur, en let op voor niet-funcionele namaak.
     ====DOT MATRIX WITH STEREO SOUND====

     Comment


      #6
      Originally posted by R. Koppes View Post
      Astrogator Ik zou graag wel een copie van die krant willen, dat kan nog van pas komen..
      Nou, een copie van die hele krant wordt lastig, het is pre-internet immers, gewoon ouderwets ringbandje, of bandje, tis een behoorlijk pak papier, denk 2 keer dikte formantboek. Een hoop is bouwervaringen en allerelei kleine overpeinzingen en ideeŽn in lange teksten. Verder een aantal pagina's met handige schema's voor kleine uitbreidingen, daar kan ik wel eens een scan van maken. Maar bv de sequencer, een project in 2 afleveringen van een van de leden is echt niet te doen, zeker 20 pagina's. Of het duofone keyboard, dat is ook een flinke bubs. Ik zal eens kijken wat ik voor je kan doen als'ie weer opduikt (kan 'm op het moment even niet vinden, maar kan niet ver zijn want heb er een maandje of twee nog iets uit gebouwd en de modificaties opgezocht in de delen van de Formant die ik nu gebruik in m'n nieuwe synth.

      Comment


       #7
       Heeft iemand nog een Elektor Formant RFM module over, of alleen de potmeters daarvan?
       Mijn systeem is zo goed als klaar maar de RFM werkt niet erg mee helaas.

       Comment


        #8
        Originally posted by oberheim View Post
        Heeft iemand nog een Elektor Formant RFM module over, of alleen de potmeters daarvan?
        Mijn systeem is zo goed als klaar maar de RFM werkt niet erg mee helaas.
        Ik heb er onlangs een gebouwd op stripboard, was ook even knokken tot die het goed deed. heb overigens maar 2 van de drie filters gebouwd, anders paste het niet op een Eurorack frontplaat Bovendien leek het me voldoende (kan er altijd nog een of 2 van die trapjes bijbouwen ook natuurlijk).
        Uiteraard wil ik die niet kwijt, want ik wil al zo'n ding sinds ik m'n oorspronkelijke Formant 25 jaar geleden bouwde -en nu ik 'm heb stelt'ie me zeker niet teleur, heel fijn ding. Heb ook een paar modificaties gedaan, oa een 'dry' regeling, zodat ik zo'n filter ook zonder -of met minder- bijmenging van het oorspronkelijke signaal kan gebruiken. En de mogelijkheid de twee filters apart te gebruiken, of een tap van een van de twee zonder oorspronkelijk signaal naast de mix te gebruiken.
        Maar misschien kan ik je helpen. Wat is precies je probleem ermee? En wat voor systeem heb je gebouwd trouwens, een complete Formant? Of van alles met ook Formant modules of alleen een RFM?

        Comment


         #9
         Het is een kompleet oude Formant systeem, maar ben reeds voorzien van nieuwe potmeters!

         Comment

         Working...
         X