Modulation. 26 maart, Kytopia, Utrecht

Allert

Sonar Traffic
Lid sinds
8 augustus 2002
Berichten
1.120
Locatie
Utrecht
Modulation.

Sunday March 26, 2017. Kytopia, Utrecht (Oudegracht 245)

Tickets: HIER

start: 19:30

Programma, in willekeurige volgorde:

Das Ding Modular
Mulder & Taal
Tom Liem & D.
Kypski demonstreert Syntablism

Das Ding Modular.

Das Ding is begonnen in de jaren 80 uit fascinatie voor de synthesizer, sequencer en drummachine, en uiteindelijk natuurlijk de oervorm: de modulaire synthesizer. Tegenwoordig niet alleen actief als muzikant, maar ook als uitgever van cassettes, vinyl, en modules. Als lid van MASK (Maandag Avond Soldeer Klub) ook getroffen door een zware DIY-verslaving. De modulaire sets zijn pure improvisatie op grotendeels zelfgebouwde apparaten.

https://soundcloud.com/das-ding-1/2014-10-22-173636a
https://www.errorinstruments.com/c-3197800/falafular-eurorack-tat-hsta-modules/
https://issuu.com/maskmagazine7

Mulder & Taal

Chris Mulder en Robin Taal maken sinds kort deel uit van het Modulation team en zullen vanavond voor het eerst hun kunsten ten gehore brengen. Chris maakte eerder deel uit van techno act Yakumo. Robin bouwt veel eigen modules en werkt ook als geluidstechnicus voor onder andere TivoliVredenburg.

Tom Liem & D.

Tom Liem komt uit Amsterdam, en is net als Mulder en Taal HKU Muziek en technologie student. Ook gevangen door het modular virus. Samen met ritmisch vriend D. gaat hij op zoek naar de grens tussen akoestisch en elektronisch. Afrikaanse ritmes, veel modulatie, het word een ontdekkingsreis.

https://www.facebook.com/tom.liem.7/?fref=ts&__mref=message_bubble
https://www.facebook.com/ThenameDisinvalid-235497479854359/?fref=ts&__mref=message_bubble

Kypski Syntablism demonstratie

Wat gebeurt er als je een modular synth gaat bedienen met een draaitafel? Kan dat überhaupt? En zo ja hoe? Welnu, dat kan en als je dat vervolgens in handen geeft van Nederlands meest virtuoze syntablist, Kypski, dan krijg je het gelijk goed voor je kiezen! Voor een concert zijn we nog niet ver genoeg maar alleen al deze demonstratie zal een glimlach op je oren toveren.
 
Helaas is het niet gelukt nog een programma voor solderen in elkaar te draaien. Hopen we gauw weer wel te doen. Maar als er hier mensen zijn die zeggen: ik wil graag met een club mensen ah solderen, ik zorg zelf voor bouwpakket soldeerbout en dat soort dingen dan zetten we met plezier de ruimte weer open!
Het lukt alleen niet om nu nog projecten met een fabrikant te regelen en de fabrikanten hadden vorige keer (waarvoor zeer veel dank!) het gros van de bouten bij zich. Dus! Bij animo van meer dan 5 a 6 mensen ga ik proberen om die ruimte weer beschikbaar te maken. Stuur ff mail aan info@sonartraffic.nl !

We zijn zeker voor een volgende keer bezig met een leuk DIY project, daar over snel meer.
 
Zin in!

Timetable:

19:30 Deuren open
20:00 Kypski presents Syntablism
20:15 Tom Liem & D.
21:15 Mulder & Taal
22:10 Das Ding Modular
23:00 Einde (en nog wat nababbelen)

Zoals altijd: deze tijden zijn zeer bij benadering, hangt er vanaf hoe de avond loopt.
 
Back
Top