[Track] Solar System - Oumuamua

hermax

Ouwe rot
Lid sinds
22 april 2004
Berichten
2.268
Locatie
Haacht
Vriend en medeforumlid Danny is onlangs begonnen met een nieuw project, Solar System genaamd, waarin hij de "grote" objecten van ons zonnestelsel muzikaal beschrijft.
Twee tracks waren al klaar:
Saturn VI (https://www.synthforum.nl/forum/muzi...eens-luisteren)
Uranus VII (https://www.synthforum.nl/forum/muzi...filmmuziek-etc)

En toen besloten we om nog eens een keertje tesamen een track te maken. Dat werd deze:
Earth III (https://www.synthforum.nl/forum/muziek-algemeen/tracks/3738199-muzikaal-epos-solar-system-earth-iii-evt-met-filmpje)

Nu is Earth III effectief een zeer uitgebreid stuk waar wel een pak werk is ingekropen. Ik kreeg een beetje spijt dat ik zelf er niets mee kon doen en dus kwam het bij me op om ook maar een Solar System album te maken. Niet als concurrent van Danny, maar complementair. Op onze beide albums zal wel degelijk Earth III komen te staan, maar bij Danny zal je dan de andere planeten vinden, en bij mij de eerder "vreemde" objecten.

En dit is er een eerste van, ik nam maar meteen een object dat eigenlijk niet tot ons zonnestelsel behoort. Oumuamua, de eerste bevestigde bezoeker van een ander stelsel kwam ons in 2017 tegemoet.
Ik heb hiervoor gebruikt: Roland V-Synth, Integra-7 en Juno DS88. En verder wat softsynths: V-station, Superwave P8 en String Theory.
 

Attachments

  • SS Oumuamua.mp3
    8,9 MB · Bekeken: 177
Ik vind 'm prachtig met een kleine hint naar Chariots of Fire, vind ik :-) Ben zeer benieuwd naar het hele album. Van jullie beiden :-)
 
Dit is een vertrouwde Hermax-track: muzikaal tot in de details uitgewerkt :okdan:. De intro bevat knappe geluiden. "Chariots of Fire" hoor ik er niet zo gauw in (de koren misschien?), maar "Strong" van London Grammar komt wel regelmatig in me op bij het luisteren naar "Oumuamua" (dat vind ik trouwens ook een adembenemend mooie song).

Wat me altijd erg treft bij jouw nummers is je enorme muziekkennis en -skills. Ik heb het zelf mogen ervaren door mee te werken aan Earth - III. Ik ben daar werkelijk de tel kwijt geraakt bij het aantal akkoorden dat je daarin verwerkt hebt.
En zeker omdat je alles inspeelt zonder hulpmiddelen, zonder metronoom, geen quantizing, alles op en met gevoel ... dat verdient een extra compliment: muziek in zijn puurste soort! Zó hoort in mijn ogen een muzikant te zijn! Ik kan me alleen maar gelukkig prijzen om af en toe met je samen te mogen werken om zo mijn eigen grenzen te verleggen *D.

Hopelijk krijgt deze compositie op het forum de aandacht wat het verdient want dit is in mijn ogen echt van hoog niveau.:halleluja



:doei:

Danny
 
Bedankt voor de complimenten!

Enige contaminatie vanwege London Grammar is onmogelijk, ik heb geeneens een idee wie dat zijn/is. :D
 
Back
Top