Mijn 5 eerste 'tracks', feedback is welkom

Derp | Quirk | Tibs

Gedeactiveerd account
Lid sinds
7 februari 2019
Berichten
286
Locatie
Rotterdam
Wetende dat het vrij schijt is (En de komende jaren nog wel even zal blijven, weinig muzikale ervaring), post ik toch 5 wavjes via soundcloud. Mocht iemand tips hebben hoor ik het graag. 8o)

https://soundcloud.com/user920873128/1a-1
https://soundcloud.com/user920873128/2a-1
https://soundcloud.com/user920873128/3a-1
https://soundcloud.com/user920873128/4a-1
https://soundcloud.com/user920873128/5a-1
 
Hallo Derp. Met 1,4 en 5 kan ik nog het meest. Zitten best leuke ideeën en emoties in die je door kunt ontwikkelen. Als je wat aandacht aan de mix schenkt dan kun je e.e.a. verder opleuken. Niet alles hoeft op de voorgrond. Vaak is het spannender dat je iets heel subtiel op de achtergrond hoort gebeuren maar het niet helemaal kunt plaatsen. Let ook panning. Daardoor maak je de muziek ruimtelijker minder klonteriger in een mix. Verder zou een EQ nog wel een grote vriend van je kunnen worden. Door daarmee te spelen op verschillende plaatsen in je mix maak je het gevarieerder zonder dat je alles uit de context haalt. Maar verder is dit toch een leuke hobby toch?
 
Top, daar kan ik wat mee. Valt me inderdaad ook al op dat als ik muziek vergelijk ik er snel achter kom dat ik veel 'agressiever moet gaan pannen, niet alleen maar een heel klein beetje naar links of rechts, EQ ga ik op letten. Dank voor de feedback! :okdan: En ja, enkel hobby uiteraard.
 
Nummer 1 : mooie soundscapes, maar voor mij persoonlijk toch een tikkeltje te repetitief.. alleszins, produceren is fijn dus doe zo verder ! Gloomy :)

Rest volgt..
 
Heb alles goed beluisterd en het valt me helemaal niets tegen.
Track 1; Prachtige klinken en mooi in balans.
Track 2; Klinkt wel leuk, alleen vind ik de drums wat standaard
Track 3; Deze is lekker subtiel qua opbouw en weet de spanning goed vast te houden
Track 4; Mooi spannend en sferisch nummer
Track 5; Klinkt erg duister en vind het sfeertje ook wel spannend; bijzonder ook met die vocal-samples

Al met al mijn complimenten!!
 
Ik vond 4 er echt bovenuit steken, ik hoor het een beetje als intro voor een oldschool trance track of liquid drum&bass. Mooie sfeer!
 
Nummer 3 : vrij cinematic, maar ik zou die melodie variëren, leuk deuntje, maar niet echt een track te noemen, veel teveel loops..

Als ik mag vragen : hoelang produceer je nou al eigenlijk ? Niet slecht hoor voor een beginner :)
 
ver van schijt! ,track 2 en 3 doet me denken aan de band Negativland,en als je track 2 helemaal uitwerkt en mixt heb je een heel mooi origineel nummer,zeker doen dus!
 
Back
Top