Distributie

Sonicdriver

http://dietmertan.com/
Lid sinds
3 februari 2012
Berichten
114
Locatie
Assen
Ik zit momenteel zo bomvol inspiratie dat ik die tracks zo uit m'n mouw schud. Wegends woede tegen bepaalde personen maak ik voor de verandering geen Acid maar Newcore waar ik mijn agressie beter in kwijt kan! :)

Nu is het zo dat ik vroeger platencontracten heb gehad maar ik heb me sinds vorig jaar uitgeschreven bij BUMA/STEMRA en wil in juni een 12" in eigen beheer uitgeven. Ik heb al een geschikte en betaalbare perserij gevonden maar hoe verloopt de distributie?

Moet je hiervoor betalen? Nemen za alle producties aan of gaan ze eerst luisteren of ze het wat vinden? Wie geeft platen in eigenb beheer uit en kan mij wat meer vertellen over hoe de distributie in z'n werk gaat.

links naar sites distributeurs die hardcore doen zijn ook welkom.
 
Distributie zelf regelen. Meestal is het zo dat de ditributeur in consignatie neemt. Oftewel hij betaald pas wanneer er bij hem is afgenomen.
Hou er rekening mee dat je wel een PIEB formulier moet invullen voor de Buma anders gaat de pressingplant niet persen. Wanneer het compleet eigen werk is en er niemand op meedoet die wel bij een auteursrechten organistaie is aangelsoten zal je geen rekening ontvangen.
Maar Buma is een ongelofelijke zakkenvullers organisatie dus oppassen. Ze kunnen zomaar je opgegeven werk aan die van een ander linken omdat bijv de track tijd en titelnaam enigzins overeenkomen. Dan krijg je dus ook een rekening en wordt het een heel naar welles/nietes spelletje. Heb ik al regelmatig bij de hand gehad.
 
@dubcreator

thanks voor de info

@the untitled

Ook bedankt want ik had geen flauw idee van oplages van tegenwoordig.
De minimale oplage is 200 stuks zag ik dus dan zal ik die hoeveelheid wel laten persen. Ik hoef hier geen winst mee te maken. Ik doe het voor de lol en omdat ik het cool vind en ben al blij als ik break-even draai . Met een beetje geluk kom je op een verzamel cd en hou je misschien er nog wat aan over toch?
 
Ook bedankt want ik had geen flauw idee van oplages van tegenwoordig.
De minimale oplage is 200 stuks zag ik dus dan zal ik die hoeveelheid wel laten persen. Ik hoef hier geen winst mee te maken. Ik doe het voor de lol en omdat ik het cool vind en ben al blij als ik break-even draai . Met een beetje geluk kom je op een verzamel cd en hou je misschien er nog wat aan over toch?

Graag gedaan. Ja met zo'n insteek moet je er wel mee in laten, verzamel cd's weet ik het fijne niet van, zie ik ook niet zoveel meer.
Ikzelf sta nu in de rij bij amei.se om een 7'' te laten persen, misschien ook wel interessant voor jou. Ze zijn bereid om kleine oplages te doen, en als je ervoor in staat dat het je eigen muziek is hoef ook geen buma/stemra te regelen.
 
Ja ik zag ook dat 7"goedkoper was maar ik heb altijd het idee dat DJ's dat niet zo'n prettig formaat vinden en het dan minder draaien of niet eens kopen. Weet je daar misschien meer over?
 
Vond het altijd een beetje een "onmaat" Misschien ken je ze ook nog wel.... RUFF Lim II duopack singeltjes..... eigenlijk maar misschien twee keer live mee gedraaid toen, aan de andere kant kan het wel weer een verkoopargument zijn in een special limited 7" edition
 
Ok, nou ja ik heb je link in ieder geval gebookmarked. Persen is no problem maar heb vandaag mail ontvangen van bertusn. dat ze niet thuis zijn in hardcore of acid en dat ik beter verder kan zoeken. Ik zag dat midtown vorig jaar ook failliet is gegaan. Is volgens mij nog best lastig om een distributeur van obscure stijlen te vinden :)
 
Toolbox
Toolbox doet inderdaad distributie, fijne vent die het runt (Chris)....

Of anders tekenligne, is ook een aardige gozer die zelf ook lekker bezig is met muziek.

Je kan ze gewoon een mailtje sturen met je tracks en vragen of ze interesse hebben in vinyl en hoeveel stuks ze er zouden willen afnemen. Prijs kan je zelf onderhandelen, 4 is normaal, 3,20 kan ook gebeuren....wat jij wilt.

Daarnaast zal je nog vinyl kunnen ruilen en die hier weer verkopen, maar daar moet je maar zin in hebben.
Er is ook nog: AlienRecordStore, maar die kopen niet in. Dit is een platform voor nederlandse labels, je kan een doos naar ze opsturen en dan zetten zij hem op de site. Mail ze anders om te vragen wat de opzet is.

grtz Bruce
 
Ook bedankt want ik had geen flauw idee van oplages van tegenwoordig.
De minimale oplage is 200 stuks zag ik dus dan zal ik die hoeveelheid wel laten persen. Ik hoef hier geen winst mee te maken. Ik doe het voor de lol en omdat ik het cool vind en ben al blij als ik break-even draai . Met een beetje geluk kom je op een verzamel cd en hou je misschien er nog wat aan over toch?

Doe het niet is mijn tip, je gaat geheid verlies maken, niet eens break even.
Ik ben in 2008 gestopt met persen, en dat is al 4,5 jaar geleden dus. Ondertussen is midtown failliet gegaan, en zijn kleinere winkeltjes die gespecialiseerd waren/zijn in hardcore ook gestopt. Dan krijg je van die acties van 20 hardcore vinyls voor 10 euro enzo.

Op het laatst persten wij 300 stuks, waarbij we bij 270 break even haalde. Ging niet meer als je er dan 180 verkoopt. Dus dan maak je al tegen de 350 euro verlies. De kost prijs per vinyl bij 200 is al hoger dan dat jij gaat vangen (behalve als je de distributie zelf doet natuurlijk, of een press&distributie deal regelt zodat je niks verliest maar ook niks wint) Enige waar dat kan is naar mijn weten via astral/record industry in Haarlem, waar wij ook persten.

Wil je persé vinyl, laat dan één of twee 12 inches snijden per stuk, dat kost iets van 75 euro per vinyl: http://www.thevinylroom.nl/pricelist.htm

Dat je bent uitgeschreven bij buma stemra (auteursrechten) heeft niks te maken met platencontracten (royalties), die zijn er nog steeds. Ik heb ook muziek uitgebracht van mensen die geen lid waren, daarvoor moest ik een verklaring laten ondertekenen dat ze geen lid waren voor bumastemra zodat ik geen auteursrechten hoefde af te dragen (40-48 cent per vinyl).
 
Ok bedankt voor de goeie tips allemaal. Hier kan ik wat mee!

@Niel: het maakt mij niet uit, al verlies ik er 1200 euro op. Ik ga deze plaat uitbrengen om een statement te maken en bepaalde personen (psychiaters) die mij iets aan hebben gedaan kapot te maken. Verder wil ik er niet op ingaan. Ik zal nog kijken of je idd zo'n kleine oplage van 25 stuks ofzo kan laten maken... ik zag zoiets maar dat is best duur. Ik zal dan een exemplaar naar alle hardcore DJ's die ik ken sturen en verder hoef ik die plaat niet te verkopen. Hij komt wel op iTunes en spotify natuurlijk.

Ik ga informeren en me verder beraden :)
 
Goed, dankzij jullie hulp vooral dankzij Niel ben ik na gaan denken en heb ik het volgende besloten:

Ik laat voor 500 euro 25 stuks 12 inches snijden bij http://www.vinyltracks.nl/
Deze exemplaren stuur ik gratis op naar DJ's die ik ken en ik zal ook er ook een paar vragen die ik niet ken of ze een exemplaar willen.

Verder laat ik voor 300 euro 100 stuks CD-R's dupliceren inclusief jewelcase en inlay. Ik weet niet of dingen als toolbox enzo ook CD-R's accepteren maar 100 stuks heb ik wel nodig voor vrienden etc
.
cdbaby.com vraagt 30 euro voor een single uitgeven in alle online stores.

Totaal ben ik dan 830 euro armer maar is mijn doel wel bereikt. Alles wat ik verkoop aan CD's en op iTunes en spotify etc is mooi meegenomen.

Bedankt allemaal!!
 
Release staat geplanned voor juli/augustus en ben 3 dagen geleden begonnen met produceren. Op zich tijd zat, maar ik moet ook nog een rapper met een amerikaans accent en diepe stem hebben die voor zo'n $100 of $150 8 bars van mijn lyrics op 180 BPM wil doen.

Heb me om die reden vandaag ook even ingeschreven bij futureproducers.com... moet verder geen probleem zijn denk ik.

Ik post 'm wel op synthforum als alles geregeld is :)
 
Wij hebben 300 x 12" bij Curved Pressings laten masteren en persen dacht dat het rond de 1000 Euro was inclusief verzenden naar nederland.
Distributie doen we zelf en bij Alien Record Store.
 
Back
Top