nu uit: Doxa Sinistra -NL 80's electronica

GRUIS

Stamgast
Lid sinds
6 juni 2003
Berichten
336
Locatie
Gooiland, Nederland
nu uit bij Enfant Terrible: Doxa Sinistra – Conveyer Belt (Enfant12)

Doxa Sinistra was samen met The Actor en Ende Shneafliet een van de meer prominente acts op het Trumpett label in de jaren 80. ‘Conveyer Belt’ is simpelweg een van de beste stukken experimentele en industrieele muziek uit die tijd. Zelfs vandaag de dag staat deze muziek nog steeds fier overeind en heeft niets verloren van haar genialiteit, originaliteit en impact.

‘Conveyer Belt’ is een angstaanjagende en gestoorde luisterervaring. De muziek is niet te vatten in rigide genre omschrijvingen: je kan het industriële free jazz noemen, of ontspoorde electronica, of psychedelische angst pop of noise sculptures. Na bijna 25 jaar behoren deze nummers nog steeds tot de meest avontuurlijke elektronische muziek gemaakt.

Dit gezegd zal het geen verassing zijn dat Enfant Terrible deze muziek op vinyl moest laten verschijnen. De oorspronkelijke uitgave was een cassette uit 1985. Nu dus voor het eerst op vinyl. Slechts een paar kleine wijzigingen zijn aangebracht in de tracklisting zodat de muziek op vinyl paste en de muzikanten tevreden waren. De plaat is remastered op basis van de originele tapes zodat de geluidskwaltiteit zoals ooit bedacht, maar niet haalbaar op de cassette uitgave, nu eindelijk gerealiseerd is.

De vorige plaat met muziek uit het Trumpett archief was binnen 5 dagen uitverkocht. Dus wees er snel bij…

Voor soundclips kijk hier: http://www.enfant-terrible.nl/enfant12.htm

enfant12_front_home.jpg
 
Back
Top