Kleurrijke Stilte

trigg

Brass Intelligence
Lid sinds
27 november 2002
Berichten
2.576
Locatie
Delft
Kleurrijke Stilte

A.s. zondag 25 november wordt de eerste editie van 'Kleurrijke Stilte' georganiseerd in Het Flora Theater in Delft. Het concept is een sfeervolle ambiance met mooie muziek; van dromerige ambient tot sfeervolle electronica gecombineerd met akoestische instrumenten. Van 15:00 tot 00:00 zijn er 5 live-acts te zien afgewisseld door DJ's, tevens is het mogelijk voor een schappelijke prijs een maaltijd te nuttigen. De entrée bedraagt 5 euro.

small_ks_front.jpg


Programma:
15:00 Zaal open / DJ Phantom & Idefixe
16:00 Spores (live)
17:30 Voltar (live)
19:00 Nini's Electron Device (live)
20:30 Trigg (live)
22:00 Space Dwarf (live)
23:00 DJ Phantom & Idefixe
00:00 Einde

Spores
Spores (Basten Kouwenhoven) begon al op zeer jonge leeftijd geluidjes te maken met alles wat hij in z'n handen kon krijgen, tot grote ergernis van paps en mams. Toen hij 15 was is hij in aanraking gekomen met electronische muziek en met het maken ervan op de computer. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld in electronica en ambient. Zeer rustige en mooie stukken die erg fijn in het gehoor liggen.

Nini's Electron Device
Marc Alberto en Maarten Reumkens vormen samen 'Nini's electron device', een jong (17 en 18 resp.) duo uit het uiterste zuiden van ons land. Aanvankelijk als solo project ontstaan als psychedelische aftakking van Marc's composities/experimenten. Een aantal maanden later (juni) na het afmaken van een gros demotracks werd NED aangevuld met jonge klassieke fluitist Maarten Reumkens. De twee zijn sindsdien in duovorm zoekende naar een eigen sonische beeldspraak. Sinds kort ook bezig met het ontwikkelen van een live variant waar improvisatie en live sounddesign de leidraad is. Drones, soundscapes, verstopte breakbeats, slaapliedjes, klikjes en tikjes, organische, noise elementen met een klassieke insteek. Electro-akoestische muziek die ingetogen toch excentriek is.

Voltar
Voltar is een van de projecten van Jimi Hellinga, die als Elektrovolt de laatste jaren naam maakt in de electro scene. Ditmaal geen dansbare electronische muziek, maar space soundtracks gespeeld op o.a. harmonium, gitaar en altviool.

Trigg
Trigg is het alter ego van Bart Knol. Bart is één van de grondleggers van het Delftse Longplayers waar hij de beats en samples hoofdzakelijk voor zijn rekening neemt. Daarnaast speelt hij toetsen in de pop/rock formatie Knol & de Kok en heeft hij onlangs onder de naam Velvet Overdrive een eigen album uitgebracht. Trigg zal op het podium een palet van organische grooves en sferische melodieen ten gehore brengen met een laptop, synthesizers, piano en rhodes.

Space Dwarf
Yesterday I was singing to a little leaf: 'I am just a thing with buttons, I like to touch buttons a lot.' Then I told him to see the ocean, yes, to see it rise and fall again, to feel a glimpse of sunset's breach breaking up today. But that was the other day, now let's not get too wordy about it. - Space Dwarf (Stef van der Poel)


De live-acts worden bijgestaan door de volgende DJ's:

DJ Idefixe
DJ Idefixe is Sven van Koeveringe. Al vroeg was hij verliefd op muziek. Toen hij zijn ouderlijk huis verliet begon hij met plaatjes draaien en vinyl kopen. In het begin hield hij zich voornamelijk bezig met diverse soorten dance-muziek zoals tekno en drum 'n bass. Na een half jaar begon hij interesse te krijgen in psychedelische muziek zoals goa-trance, ambient en psychedelische dub. Zijn platenkast breidt gestaag uit en zijn zoektocht in dit genre is nog steeds in volle gang. Op Kleurrijke Stilte neemt Sven zijn mooiste platen mee.

DJ Phantom
Ook wel bekend als Tom Scholten staat DJ Phantom bekend als DJ met een hele brede muzieksmaak. Onder de noemer 'Funky Tales' released hij eigen mix-cd's met funky grooves en catchy breakbeats, maar tevens is hij een groot liefhebber van ambient, dub en bijzondere electronica. Bij Kleurrijke Stilte zal hij samen met DJ Idefixe de live-acts ondersteunen met sfeervolle plaatjes.


Locatie:
Flora theater
Verwersdijk 1, Delft

Komt allen! :)
 
Laatst gewijzigd:
hmm zie net dat het weekend is dat ik waarschijnlijk in berlijn zit dus ik ga dit helaas missen!
 
Klinkt leuk !
Als m'n baas me de maandag erna eens op een schappelijke tijd laat beginnen (dat gebeurt wel eens), kom ik langs. :biertje:
 
Vandaag is het zover...

het belooft een mooi spektakel te worden :)

Mis het niet.. :P
 
foto van de jam..

foto van de jam..

hier een fotootje van de jam... donker doch sfeervol =)
 

Attachments

  • ks_jam.jpg
    ks_jam.jpg
    30 KB · Bekeken: 117
Ik vond het erg fijn !
lekker op de zondag chillen onder het genot van experimentele sfeermuziek.

Een goed initiatief waarvan ik hoop dat het nog een keer mag plaatsvinden.
 
toch wat gemist zo te zien :s

zijn er nog ergens meer foto's online!
 
nog wat meer foto's

nog wat meer foto's

Voltar
voltar_ks.jpg


Nin's Electron Device (meer foto's welkom :P)
nini_ks.jpg


Trigg
trigg_ks.jpg


Nog een keer Trigg
trigg2_ks.jpg
 
Back
Top