Vondst openingsconcert: Ole Nieling

Olden

Ingeburgerd
Lid sinds
13 juni 2015
Berichten
46
Locatie
Twente
Vondst trapt het nieuwe seizoen af met een concert van kunstenaar en producer Ole Nieling, in de crypte, en dat doen we natuurlijk het liefst samen met jullie!

Ole Nieling is een kunstenaar die zich niet snel laat vastpinnen op één discipline. Soms ligt de focus op muziek, soms op performance, af en toe op beeldend werk. Hij woonde een half jaar in een hut in Noorwegen, ontdekte daar wat het was om echt los te komen van de maatschappij, opgelegde routines en verwachtingen. Hij vond een eigen ritme, en rust. Gelukkig bleef Ole na zijn terugkeer in Nederland te nieuwsgierig om de samenleving de rug toe te keren: hij besloot muziek en kunst te maken die conventies doorbreekt.

Inmiddels is Ole weer een tijdje terug in Enschede, studeert daar aan ArtEZ en is aangesloten bij het platform Nieuwe Electronische Waar.

Op uitnodiging van Vondst heeft Ole een tijd geëxperimenteerd met diverse, vaak analoge, synthesizers en drumcomputers (waar hij er echt ongelooflijk veel van in zijn studio heeft). De grens tussen performance en concert vervaagt, wanneer hij ons meeneemt in een ontdekkingstocht door de diepe krochten van ambient. Dit alles, in de crypte van de Lebuinus.

Luister hier zijn track voor N.E.W.:

https://nieuweelectronischewaar.nl/portfolio/ole-nieling/

Lees hier het hele verhaal van Ole en zijn SKAUHYTT:

https://creators.vice.com/nl/article/wjb4jb/zelfgebouwde-hut-noorwegen?utm_source=tcpfbned

=============================================

DATUM: donderdag 6 september
TIJD: 20.00u (deur open 19:30u)
ENTREE: Pay what you want. Wij denken dat onze bezoekers zelf een waarde aan onze evenementen kunnen geven. Daarom ben je vrij om te betalen je wat je wil, naar eigen inzicht.

=============================================

Dit concert wordt georganiseerd door Vondst. Met Deventer makers en denkers maakt Vondst de Lebuinuskerk tot een plek van verwarring, ontdekking en verdieping. In het decor van deze magistrale kerk bieden we een intiem en experimenteel programma met aandacht voor kunst, muziek, film en filosofie.
 
Misschien niet onhandig om naast datum en tijd ook de locatie te noemen? Dat zit nu een beetje verstopt in de afsluiter (tenminste, als het daar ook is)
 
Goed idee!

De locatie is de crypte van de Lebuinuskerk

Grote Kerkhof 38, 7411 KV Deventer
 

Attachments

  • 1A8B36D1C5DF22C1001C4694F8184398-crypte-lebuinuskerk-deventer.jpg
    1A8B36D1C5DF22C1001C4694F8184398-crypte-lebuinuskerk-deventer.jpg
    59,7 KB · Bekeken: 145
Back
Top