B-Wave Festival 2016

B-Wave

Nieuwkomer
Lid sinds
5 mei 2014
Berichten
19
Het B-Wave Festival is een jaarlijks festival voor de synthesizer -en elektronische muziek liefhebbers. Vooral de Ambient, Space, chillout en Berliner Schule muziekvormen komen hierbij aan bod.

Het festival is momenteel toe aan zijn vierde editie en pakt uit met een mooi én uniek gegeven: het enige festival in zijn soort in België dat aandacht besteedt aan de passieve én actieve synthesizer-liefhebber! Concreet wil dit zeggen dat het festival bestaat uit verschillende concerten op 2 podia, product-demonstraties en een muziekbeurs.

De line-up voor dit jaar is:
- NOTHING BUT NOISE (BE): een "cinematic" project van Daniel B (Front 242), Dirk Bergen (ex-Front242) en Erwin Jadot .
- LIGHTWAVE (FR): Franse ambient top-act, bekend om hun samenwerking met o.a. Jon Hassell, Hector Zazou en Björk. Ex-Tangerine Dream lid Paul Haslinger werd later zelfs band-member.
- SPYRA (DE): Synth-guru en oscar-winnaar voor "beste soundtrack" van de animatiefilm "Quest". Multi-instrumentaliste Roksana Vikaluk zal voor de gelegenheid ondersteuning bieden.
- METEOR MUSIK (BE) geeft de kick-off van het festival en schuimden reeds grote podia af op o.a. Pukkelpop.
- XYRION (BE): voor iedereen die houdt van Sarah Brightman, Vangelis of Enigma.Deze Belgische band weet sfeer te scheppen op het podium als geen ander!
- STRANGE AND BORDER LINES (BE): zelf gebouwde instrumenten, synths en experimenteren: een must-see voor elke audiofiel!

Meer info & tickets:
http://www.b-wave.be/blog/impressions/b-wave-festival-2016/
 
Back
Top