Jaren 90 rave romplers

Kijk ook naar de Roland M-DC1, is een module versie van de Dance expansion card voor de JV-serie
 
Ik heb zelf ook een tijdje dergelijke nummers proberen te maken destijds. Iedereen heeft wel een jeugdzonde. ;)

De Roland JD800 was zeer geschikt voor dat genre. De piano's in veel van die nummers kwamen daar uit. En goede lead sounds haalde je daar ook prima uit. Je zou ook de JD990 kunnen proberen, hoewel die niet helemaal hetzelfde is.

Veel geluiden waren echter ook gewoon samples uit een Akai sampler.

http://www.synthmania.com/jd-800.htm

(53 Ac Piano 1)
 
Die piano's kwamen toch meestal uit een m1?
 
Volgens mij is de W30 van Roland ook een heel veel toegepaste synth/workstation/sampler van rond 1990.
 
Die QS300 van Yamaha schijnt toen ook populair te zijn geweest. Vaak werden ook synths als de Alpha Juno gesampled met een Akai S-series of MPC. Korg M1 kwam al een paar keer langs...ook zo'n klassieker.

Overigens vind ik de pogingen van bakken (denk bijvoorbeeld aan de MC303 of de Raveolution) die eigenlijk werden gebouwd om de jaren 90 sound 'na te doen' vaak minder geslaagd.
 
Quasimidi Quasar is een goeie, met uitbreidingen. Ik heb er nog eentje die wel weg mag, zit ook een rave-uitbreiding in.
Zitten al die bekende piano'tjes in en ook van die Charly Lownoise-geluidjes.
 
Meeste samples uit het nummer wat je hebt gepost, komen rechtstreeks van sample cd's.
Ik hoor meteen dingen die je terug kan vinden op bijvoorbeeld xxlarge en AMG megabass cd's..
Hierbij doe ik nog een gokje naar een jv1080 / jd990 / M1 Oid. :)
 
De Roland M-DC1 of een JV1080 met SR-JV-06 board, voor al uw James Brown is dead en T99 Anasthasia rave leads / choir stabs.
http://www.synthmania.com/M-DC1.htm

Verder, inderdaad, een Korg M1 of de VST versie daarvan (net zo handig!)
Niet alleen de bekende rave-piano's maar ook het legendarische 'mellow house' / Robin S bas orgeltje, het Felix orgeltje, het Gypsy Woman orgeltje, het Guru Josh saxofoontje, de typisch Duitse 'pok-pok' bassdrum, de fingersnaps etc.
http://www.synthmania.com/m1.htm

Pak daarbij ook nog even een VST (die gratis, ben even de naam kwijt) met Yamaha DX synthese - en daarbij o.a. de overbekende 6-op FM bass presets.
De 4-op TX81z 'Lately Bass' is natuurlijk ook altijd goed...
 
Laatst gewijzigd:
geen rompler maar ensoniq mirage voor strings, piano nr strings of life van Derrick May. Do en ah van innercity - good life.

Verder: sample cd's makers deden hetzelfde rompler en drummachine makers. Die samplede vaak gewoon direct uit populaire nummers.

En omdat veel van rave makers niet echt muziek konden spelen de wel bekende akkoorden/stabs samplen en dan met omhoog en omlaag pitchen van de sample om alsnog wat muziekaals te fabriceren.
 
Back
Top