Taxateur vintage apparatuur.

talkboxert

De man achter Exceeder
Lid sinds
9 augustus 2005
Berichten
679
Locatie
Amsterdam
IVM de verzekering van mn studio zoek ik een gekwalificeerd taxateur die mijn vintage synths op waarde kan schatten. Dus niet iemand die zegt : Ah een synth uit 1978, die is nu 100 euro waard, maar iemand die zegt: Ah een ms-20 die moet nog zeker 700 eu opbrengen? Wie oh wie heeft hier ervaring mee? let me know!
 
Ik heb ooit m'n gebruikte spullen tegen betaling door een muziekzaak laten taxeren

Dat kwam er eigenlijk op neer dat door mij opgegeven prijzen + serienummers op hun briefpapier met handtekening & stempel eronder gezet werden.

Dus als je goed bekend bent met een muziekzaak in de buurt ...
 
ja dat vraag ik me ook wel eens af, ik heb nog altijd niets verzekerd, en ik zit inderdaad ook niet te wachten op iemand die alles taxeert op dagwaarde.

als een winkel taxeert, is dat ook erkent? wie weet of kent er nog meer taxeurs die de apparatuur wel op waarde weten te schatten?

levka, werkt het overal zo dat je zelf de waarde kan vaststellen, en vervolges dat laat keuren door een winkel ?
 
Ik zal het eens op mijn werk navragen. Ik zit echter wel in de verzekeringen, maar heb eigenlijk niets te maken met inboedelschades e.d. Geen idee dus of ik er verder mee kom.

Wat ik wel weet is dat taxeren 1 kant van het verhaal is; je moet er daarnaast ook nog voor zorgen dat de verzekering zelf is toegespitst op wat jij nodig hebt. Een gewone inboedelverzekekering gaat volgens mij standaard uit van dagwaarde, dus als je die hebt kun je wapperen met je taxatie wat je wilt maar het helpt geen zier. Klinkt misschien voor de hand liggend maar ik meld het even :)
 
Origineel geplaatst door Hooihuis

Wat ik wel weet is dat taxeren 1 kant van het verhaal is; je moet er daarnaast ook nog voor zorgen dat de verzekering zelf is toegespitst op wat jij nodig hebt. Een gewone inboedelverzekekering gaat volgens mij standaard uit van dagwaarde, dus als je die hebt kun je wapperen met je taxatie wat je wilt maar het helpt geen zier. Klinkt misschien voor de hand liggend maar ik meld het even :)


Ja, goed punt;
Volgens mij is een kostbaarhedenverzekering daarom het meest geschikt.
Zo heb ik het tenminste altijd gedaan.
Je zou eigenlijk eens een goede verzekeringstussenpersoon moeten vragen hoe het zit.

@anoniempje
Weet ik eigenlijk niet;
Denk dat de koninklijke weg is om je verzekering te vragen of die een door hun erkende taxateur kunnen aannwijzen.
Denk alleen dat de meeste verzekeringsmaatschappijen niet zo veel ervaring hebben met synths (wel met violen etc), of zit ik ernaast ?

Zorg in ieder geval altijd dat je merk, model, serienummer, evt bouwjaar etc. goed vast legt.
Een actuele (voorpagina krant ernaast leggen) foto van je gear kan ook handig zijn als je ooit moet claimen.
 
IK Heb een instrumenten verzekering via de NTB bij zuidstaete, goedkoop en ook voor schade of diefstal bij optredens! (niet uit de auto) Volgens mij geef je hier gewoon op wat het waard is en krijg je dat ook gewoon!
 
succes, dat heb je wel nodig denk ik.
Verzekeringen eisen, ook voor een kostbaarhedenverzekering, een raport van een erkand taxateur. Niemand is erkend taxateur van synths, ik heb er althans geen kunnen vinden. Je zult dus moeten proberen een deal te sluiten met de maatschappij en hopen dat je niet genaaid (sorry) wordt.
 
ook handig

ook handig

Ik heb inmiddels iemand gevonden! Kreeg net een mailtje. laat maar weten als iemand contact wil met hem, dan zal ik ns vragen of ik zn email mag doorgeven.. Ik was natuurlijk vooral naar zo iemand op zoek omdat de meeste spullen 2ehands gekocht zijn dus ik heb er geen bon van. Wist je trouwens dat je als je zelfstandige bent je het verkregen taxatie rapport ook kan gebruiken om de spullekes als eigen inbreng in je onderneming te laten opnenmen? Kun je ze lekker bij de belasting afschrijven ;)
 
Als ik mijzelf uitgeef voor "erkend specialist" dan ben ik dat...wie gaat mij "acrediteren"...kan net zo goed een branche vereniging oprichten "Nederlands Verbond Analoge Systemen" of zo en die laat ik mij weer het "NVAS" keurmerkt uitreiken aan mij..voila...
Dus of je nou een taxatie hebt of niet...de verzekering naait je een oor als ze dat willen en denk maar niet dat ze voor een hoop oude prul veel gaan betalen...Of je moet echt rekeningen kunnen overleggen etc etc...beter kan je je huis heel goed beveilingen en zorg voor rookmelders en een Halon blussertje....(illegaal welliswaar)..dat geeft meer soelaas.
Instrumenten zijn moeilijk te verzekeren....
 
Ik werk zelf bij een verzekeraar en doe oa inboedel verzekeringen accepteren...
Je spullen laten taxeren is absoluut de beste optie! Dan zal de overeenkomst met de verzekeraar mits akkoord bevonden door de maatschappij op basis van de taxatiewaarde zijn. Dit kan gewoon op de inboedel verzekering onder het kopje bijtellingen.
Dit gaat bij verzekeraars tot een bepaalde waarde, is niet overal gelijk. Daar boven zal je het in een aparte kostbaarheden/bijzondere verzamelingen moeten verzekeren.

Ga je echter op stap met je app. dan zal je toch echt een instrumenten verzekering moeten sluiten, maar daar zal bv. een mixer niet onder vallen.

Dus probeer het altijd op basis van taxatie te doen, anders krijg je echt alleen dagwaarde. (dagwaarde=nieuwaarde na afschrijving (dit gaat vaak met enkele % per maand! en % word bepaald door maatschappij!))
 
Origineel geplaatst door ralphvanzeel
Dus of je nou een taxatie hebt of niet...de verzekering naait je een oor als ze dat willen en denk maar niet dat ze voor een hoop oude prul veel gaan betalen...

Daar ben ik het toch niet mee eens. Geen enkele verzekeraar is er op uit om wie dan ook een oor aan te naaien, aangezien je dan al gauw niet meer serieus genomen wordt en geen klanten meer overhoudt.

Punt is gewoon dat je een verzekering afsluit tegen bepaalde condities. Als je er van tevoren klakkeloos vanuit gaat dat je altijd maar alles vergoed krijgt zonder je in de voorwaarden te verdiepen, kun je dat alleen je zelf maar aanrekenen.

Ik vind het altijd een beetje verjaardagspraat dat verzekeraars nooit te vertrouwen zouden zijn – uit de cijfers blijkt juist dat de klanten in veel van de gevallen de boel oplichten.

Maar goed, ik ben natuurlijk advocaat van de :duivels:
 
Laatst gewijzigd:
En dat vind ik mooi gezegd hooihuis! }:|
 
Een heel bekende producer die ik ken laat zijn spullen verzekeren op een totaalsom die hij zelf vaststeld voor 25000e

je ben verzekerd dus voor 25000e wat het ook mag zijn speelt geen rol.

Dit kost stukken van mensen/jaar en zelfs dan de totaalsom krijg je NOOIT.

Wat nu gebeurt is (ondanks alarm en al) toen de kerel naar rusland moest voor een week (hij is ook dj) hebben ze de boel gewoon leeggemaakt (dieven dus) ze hadden enkel de voeding van zijn mengtafel niet meegenomen en een PCM80!

Ik denk dat het zoiets van een 23900 dat hij terug gekregen had van de verzekering.

Een andere maat van mij,had een tijdelijke verzekering gevraagd voor 3 dagen voor een som van 150 000e
we hadden een optreden en hij had via zen werk heel dure video opname materiaal ter beschikking,gratis maar op eigen verantwoordelijkheid (sony top pro cameras en recorders),hij heeft toen 1 maatchappij gevonden in heel het land die het aanvaarde maar het was onbetaalbaar voor 3 dagen !
 
Origineel geplaatst door Hooihuis
Ik vind het altijd een beetje verjaardagspraat dat verzekeraars nooit te vertrouwen zouden zijn – uit de cijfers blijkt juist dat de klanten in veel van de gevallen de boel oplichten.

legio voorbeelden van verzekeraars en tussenpersonen die goed garen spinnen bij het feit dat klanten zich niet hebben verdiept in de allerkleinste lettertjes. en ook van verzekeraars die zich in de meest onwaarschijnlijke bochten wringen om onder betaling uit te komen. en minstens zo veel kloten die hun camera of zonnebril opgeven of de verzekering op een andere manier tillen (of de belasting - zie hierboven - kleine bedrijfjes, maar dat kan dan weer wel natuurlijk).
het is gewoon een kutwereld, vol met zielige lui die liever geld hebben dan eerlijk zijn. en ik schat verzekeringsmaatschappijen toch altijd nog bovengemiddeld in, als het gaat om sneaky.
sorry.
maar gaan jullie gerust weer on topic!
 
Origineel geplaatst door Leo
maar gaan jullie gerust weer on topic!

Lijkt me een strak plan. Tegen allerlei vooroordelen en pointless stories die afkomstig zijn van de buren-van-de-zwager-van-de-tuinman is met geen mogelijkheid op te boksen. Ik ga dat dus ook niet proberen :biertje:
 
Ik vind het altijd een beetje verjaardagspraat

waar en op welke verjaag dag hoord ik nou zulks een gepraat ,..;:Z :Z :Z
ik heb een keer een optreden ge ..uhh verzekerd was toen 500 gld byna al onze spullen waren dat weekend verzekerd voor onderweg ,...[dus voor een ongeluk] dat valt weer niet onder een autoo verzekering

maar giggen met je spullen en kapot gaan door burnout whatever ; kweet niet ofje je bv alles aan waarde terug krijgt

lastig verhaal dit en ok onder werp bravoooooo

:halleluja [hmm ik bedenk me net dat ik mn brand verzekering nog moet .....:engel:
 
Origineel geplaatst door Hooihuis
Tegen allerlei vooroordelen en pointless stories die afkomstig zijn van de buren-van-de-zwager-van-de-tuinman is met geen mogelijkheid op te boksen. Ik ga dat dus ook niet proberen :biertje:

ik kom zelden op verjaardagen en als ik er ben, ga ik aan de wijn en aan de vrouwen zitten en geen dikke praat over voetbal, auto's of verzekeringen houden. ik lul niet zomaar wat, weet waar ik het over heb.
beetje gemakkelijk van jou om het af te doen als verjaarddagspraat, maar ja... wiens brood men eet, wiens woord men spreekt ;)
 
Origineel geplaatst door Leo
ik kom zelden op verjaardagen en als ik er ben, ga ik aan de wijn en aan de vrouwen zitten

:dubbel:

:biertje:
 
Back
Top