X

Moog Subsequent 37 VST editor midi feedback loop?

Collapse
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

    Moog Subsequent 37 VST editor midi feedback loop?

    Hey,

    Ik heb onlangs een Subsequent 37 aangeschaft, niks dan lof over het apparaat zelf, maar ik heb grote problemen om dit stabiel te krijgen icm met de VST Editor (in Ableton 10 op Windows 10, via een External Instrument). Er zijn een aantal symptomen die optreden:
    • de meest ernstige: patches worden willekeurig gedupliceert op andere preset nummers, er onstaan dus duplicaten van dezelfde patch, op bv 14,15,16 waarbij de bestaande patch gewoon wordt overschreven
    • instabiele verbinding: disconnects, vaak alleen te herstarten door de editor te verwijderen en opnieuw toe te voegen, en als dat niet werkt Windows opnieuw opstarten
    • bij het wisselen van presets die een arp of sequencer hebben wordt er spontaan een note getriggered (zegmaar alsof je latch gebruikt en een noot zelf indrukt) en speelt de sequence of arp dus. Bij deze presets is latch ook ingeschakeld

    Het lijkt er op alsof er sprake is van een vage midi feedback loop, echter ik heb All Local Control op OFF gezet. Daarnaast heb ik inmiddels ook Program Change (send/receive) uitgezet en in de editor Auto Send op disabled staan.

    Mijn verbinding is via USB midi, direct op de computer dus ook geen USB hub gebruikt. Vanaf gisteren ben ik aan het testen met uitsluitend een DIN midi connectie (IN & OUT) en vooralsnog is het niet meer opgetreden, maar het is nog wat vroeg voor conclusies.

    NB dit is mijn 2e exemplaar, bij de eerste had ik er ook last van en ik dacht toen dat het misschien een maandagmorgenmodel was (dus teruggestuurd) maar, 2x is geen toeval meer he...

    Mijn vraag is, herkend iemand deze symptomen en hoe kan ik dit verder debuggen?

    Mocht je hier zelf geen last van hebben, maar je hebt wel een Sub(sequent) 37 op Windows draaien icm de VST editor, dan hoor ik het ook graag. NB ik ben in ieder geval niet de enige, op het Moog forum heb ik iemand gevonden die hetzelfde heeft (en daar heb ik dus ook maar ff op gereplyed: https://forum.moogmusic.com/viewtopi...175084#p175084)
    https://soundcloud.com/the-fifth-bot

    #2
    Ik had jaren terug ge-eikel met de editor van de slim phatty. Dit was idd een MIDI loop en uiteindelijk maar gestopt met MIDI in en uit en alleen nog maar MIDI in naar de synth. Oftewel lekker freaken met de synth, wil je wat automaten, gebruik de editor.

    je kan makkelijk testen of het een loop probleem is door alleen MIDI naar de synth te sturen en niks terug.

    Comment


      #3
      Originally posted by kobuz View Post
      Ik had jaren terug ge-eikel met de editor van de slim phatty. Dit was idd een MIDI loop en uiteindelijk maar gestopt met MIDI in en uit en alleen nog maar MIDI in naar de synth. Oftewel lekker freaken met de synth, wil je wat automaten, gebruik de editor.

      je kan makkelijk testen of het een loop probleem is door alleen MIDI naar de synth te sturen en niks terug.
      Ik heb hiervoor een Sub Phatty gehad en daar heb ik ook de nodige problemen mee gehad, blijkbaar zijn ze bij Moog erg slecht in de software kant. Met novation of behringer spul heb ik nooit enige problemen icm bijbehorende VSTs, dus geen idee waarom dat dan continue problemen bij Moog oplevert. Als je de kennis zelf niet hebt, dan koop je dat toch in? Lijkt mij dat ze daar groot genoeg voor zijn...
      https://soundcloud.com/the-fifth-bot

      Comment


        #4
        Ik heb ook nooit begrepen dat je iets levert (slim Phatty vst/au kostte nog extra ook) dat gewoon weg niet werkt met de grote daw’s. Stand alone werkte het wel, miss dat dat dan goed genoeg voor ze is...

        Comment


          #5
          Originally posted by kobuz View Post
          Ik heb ook nooit begrepen dat je iets levert (slim Phatty vst/au kostte nog extra ook) dat gewoon weg niet werkt met de grote daw’s. Stand alone werkte het wel, miss dat dat dan goed genoeg voor ze is...
          Tja, erg teleurstellend, in any case bedankt voor je response. ik hoop op nog 1 of 2 reacties om te bevestigen dat het vooral aan hun software ligt en niet aan iets vaags in mijn setup.
          https://soundcloud.com/the-fifth-bot

          Comment

          Working...
          X