X

Pink Floyd sounds

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  #21
  Ja maar over het algemeen kan je zeggen dat je met een Minimoog, een solina strings, een Hammond B3, een vleugel en een Wurlitzer of Fender Rhodes wel erg ver komt. Vanaf the Wall een Prophet 5 er bij.

  DG wisselt zeker van pedalen maar een Strat, Phaser, delay en een licht overstuurde amp heeft eigenlijk alles al. Bij hem zit het meer in de soms zes verschillende technieken die hij in één noot stopt.
  http://freaky.studio

  Comment


   #22
   Vergeet ook de Aeoliphone (Wind Machine) niet die veelvuldig door Pink Floyd gebruikt werd, o.a. in "One Of These Days".   Het kan ook interessant zijn om te kijken hoe Pink Floyd trubute bandjes het doen...

   "If it's planned, it's boring."
   -- Freddie Mercury --

   "I don’t care what you think of me. I don’t think of you at all."
   -- Coco Chanel --

   Comment


    #23
    Originally posted by MeneerJansen View Post
    Wat zijn precies Pink Floyd sounds? In mijn beleving is de sound redelijk divers en ikzou dan ook niet zo snel zou kunnen zeggen wat typisch Pink Floyd is. David Gilmour (gitarist) wisselde vaak van favoriete pedaal-combo. En Richard Wright is ook niet bepaald trouw geweest aan 1 synth/orgel. In tegenstelling tot sommige andere artiesten die zich specialiseerden in Moog, Rhodes of Hammond.
    Dat moet je mij niet vragen maar aan de Topic Starter. Ik zie uberhaupt de noodzaak hiervan niet in en maak mijn eigen sounds vaak vanaf scratch.

    Comment

    Working...
    X