X

Algemene vragen digitale ministudio met Ableton (mix controller, monitors, ...)

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  Algemene vragen digitale ministudio met Ableton (mix controller, monitors, ...)

  Ik wist niet goed waar te plaatsen, maar ik wil binnenkort m'n beperkte studio iets uitbreiden om makkelijker te kunnen werken.

  Alles verloopt bij mij binnenin de DAW (Ableton), maar ik wil bij het werken aan een track de mixer zo veel mogelijk via een "midi" controller werken, zodat ik mij kan concentreren op de "track tab" zelf en niet de mixer. De bedoeling is dan om een start template te maken, die telkens hetzelfde is met al m'n vst synths in een track geladen en alle midi informatie al toegewezen aan de hardware controllers. Ik zou minstens 16 kanalen moeten hebben. Dat mag heel simpel zijn, liefst zelfs, alleen volume faders en mute/record. Er moeten niet per se andere controllers opzitten voor bv. EQ. Iets zoals Akai midimix of korg nanocontrol, maar die hebben maar 8 kanalen. Bestaat er zoiets als een 16 track midi mixer, of kan je 2 x 8 tracks achter elkaar schakelen?

  Ook denk ik erover om met 2 schermen te werken, iemand ervaring daarmee met ableton? Kan ik bv. op het hoofdscherm de tracks zien en op het ene scherm de effecten en vst's plaatsen?


  Qua monitors zit ik te denken aan iets zoals Mackie CR4 of Rockit RP5.


  Ik wil er ook niet té veel aan besteden, want het moet nog altijd een hobby blijven.

  Sorry voor de noobie vragen ...
  M'n synthwave band: The Lost Kids

  https://soundcloud.com/the-lost-kids

  #2
  Ik heb ondertussen wat verder gezocht, misschien is dit iets qua mixer:

  Presonus faderport 16, heeft iemand hier ervaring mee in combinatie met Ableton. Voordeel is dat de faders gemotoriseerd zijn, maar het ligt iets boven wat ik gebudgetteerd heb. Heeft ongeveer alles wat ik zoek en vrij compact nog. Er is blijkbaar wel wat verwarring over het feit of alle 16 de faders gebruikt kunnen worden in Ableton.

  Iemand verder een mening over een entry-level monitor?
  M'n synthwave band: The Lost Kids

  https://soundcloud.com/the-lost-kids

  Comment


   #3
   Met de Akai Midimix kan je met de bank left en right knoppen meer dan 8 tracks aansturen. Volgens mij kan je er ook twee aansluiten die beiden een eigen range van 8 tracks aansturen.


   facebook ytsek

   Comment


    #4
    Dat schakelen tussen verschillende banks lijkt me irritant omdat de posities van de faders en pots niet meer overeenkomt (tussen controller en scherm).
    Ik heb dit in het verleden ook nog geprobeerd met een evolution uc-33 maar heb omwille van dit euvel hier nooit tevreden met geweest.
    https://soundcloud.com/wolf_techno

    Comment


     #5
     Ja, ik denk ook dat ik verkies eerst naar de opties met 16 tracks in 1 unit te kijken. Ook de gemotoriseerde faders lijken mij wel handig om het overzicht te houden.
     M'n synthwave band: The Lost Kids

     https://soundcloud.com/the-lost-kids

     Comment

     Working...
     X