X

De zin en onzin van studio monitors.

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • klinkske
  replied
  Ik wil wel eens weten in hoeverre mijn gear opstelling alleen al het geluid 'helpt' om niet tegen de muur te weerkaatsen. Ik zie vaak heleboel racks enz in studio's en daar kleeft alvast geen absorber tegen, net zoals je monitor (scherm dus) tss je speakers waar je met je neus tegen zit enz.

  Nog een vraag: stel je mixed zonder sub op je monitors en voor 't laag in de mix te tweaken gebruik je je headphone. Werkt dat?

  Een reactie schrijven:


 • Depressoptimist
  replied
  Ik zou wel wat inzichten willen hebben over het gebruik van subs, plaatsing van subs in een 2.2 opstelling en tips en trucs over de x-over filter instellingen i.c.m. plaatsing van subs. Het aanstoten van golven door een andere sub door specifieke plaatsing, om een betere weergave in het laag te krijgen. Snap je een beetje waar ik naar toe wil?

  Een reactie schrijven:


 • Steve303
  replied
  Ik heb hier in het verleden een topic gemaakt over de akoestische behandeling van mijn studio.
  https://www.synthforum.nl/forum/de-s...ren-met-schets

  p.s. momenteel is er een lopende bestelling en ga ik mij huidige Genelec 8030a's vervangen door Presonus Sceptre S8's.

  Een reactie schrijven:


 • allstyles
  replied
  Aardig aangeboden Ik zal vanavond wat foto's maken van mijn situatie, ben benieuwd wat je voor verbeteringen aan kunt bevelen

  Een reactie schrijven:


 • mischa
  Door : De zin en onzin van studio monitors.

  De zin en onzin van studio monitors.

  Hi !

  Ik zou graag het een en ander met jullie willen delen over mijn kennis die ik de laatste 10+ jaar heb opgedaan op het gebied van studio monitors & akoestiek.

  Inzicht krijgen over wat nodig is en wat beter of soms minder goed is. Op die manier krijg je wellicht een beter beeld wat belangrijk is voor jou zelf.
  Geluid is niets meer als trillende lucht. Het is de basis van elke studio en het krijgt niet vaak de aandacht die het nodig heeft / er is onvoldoende kennis.

  Twijfel je wat je wilt dan help ik je graag een bewuste keuze te maken.
Working...
X