X

Compacte monitors gezocht

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  #21
  Originally posted by sKeLeTvM View Post
  Dat klopt ook. Je kan in principe op elke speaker mixen. Maar dat vraagt meestal behoorlijk wat ervaring en kennis...
  Ik tracht met mijn pleidooi maar te verkomen dat je in de mallemolen van kopen-verkopen (lees geldverlies) terechtkomt waardoor je op termijn misschien beter meteen een stel goede monitors had kunnen kopen. Zet dus die JBL's 305 neer en spaar dan door voor een set die 'je hele leven' kunnen blijven staan.
  Ja kan ook beter dikke monitoren halen daar heb je zeker gelijk in. Alleen is hier in dit topic l niet echt relevant gezien de topic starter 10a20% van dat bedrag kan of wil uitgeven.

  Daarnaast vergeet je erbij te vermelden dat 8inch monitoren in een onbehandelde ruimte in veel gevallen niet tot zijn recht komen. Dus dan kom je al snel aan het dubbele van het bedrag wat jij noemt omdat je de ruimte moet aanpakken akoestiek gezien.
  Kneed......je......synth

  Comment


   #22
   @topicstarter Heb je al een paar monitoren aangeschaft? Zag dat er een combinatie van die kleine Fostex 3 monitoren bestaat met een aparte woofer voor ca. €300,-: https://www.bax-shop.nl/studio-monit...productreviews en/of https://www.fostexinternational.com/...tent-2-tab-tab

   Een Duitse bouwer, Abacus, heeft ook alleraardigste kleine actieve monitoren in het assortiment, al zijn die wel ietsje meer dan de door jou voorgestelde €300,-: https://www.abacus-electronics.de/pr...her/c-box.html

   Kunt her en der op internet reviews en gebruikerservaringen lezen. Dingen komen er bepaald niet slecht uit.

   Las zojuist op de site van Abacus dat zij de mogelijkheid aanbieden een x aantal van hun producten thuis uit te proberen, zij het dat dat in principe alleen in Duitsland kan tenzij anders beslist bij persoonlijk contact met hen: https://www.abacus-electronics.de/in...estpakete.html Waarom ze daar toe over zijn gegaan kun je hier lezen: https://www.abacus-electronics.de/abacus/vertrieb.html

   Persoonlijk mag ik het wel, Europese bouwers die het vertikken het bijltje er bij neer te gooien en het lef hebben tegen de stroom in te roeien.
   Laatst gewijzigd door Pepertje , 4 januari 2018, 01:42.

   Comment


    #23
    Originally posted by Chojin View Post
    Als je niet het budget hebt om 2500 euro neer te leggen voor degelijke monitoren, maar toch een eerlijke speaker wil. Waar ligt de grens wat betreft budget als je puur naar de strakheid van de frequency respons (=eerlijkheid?) kijkt??? Wanneer mag je wel een fatsoenlijke respons verwachten? (buiten of het geschikt is voor het soort muziek dat je maakt)

    Ik snap dat voor 150 euro niet veel kan verwachten maar wanneer dan wel ? Of is dit een te moeilijke vraag?

    De fabrikanten die niet scheutig zijn met de freq respons geeft je waarschijnlijk al wat te denken.
    je mag de meest strakke monitors ooit van 13.000 euro hebben, maar als je kamer onbehandeld is bereik je daar dus precies niks mee. Ik kies budget monitors in een behandelde ruimte any day in tegenstelling tot high end speakers in een onbehandelde ruimte. stel je hebt een budget van 800 euro, dan zou ik speakers van 400 euro kopen (bijvoorbeeld een setje Yamaha Hs7's) en van de overige 400 euro mijn eigen akoestische behandeling bouwen. Nu ik er zo over nadenk is dat ook precies wat ik zelf gedaan heb haha.
    Treitervlogger

    Comment


     #24
     Las ooit ergens dat je als vuistregel moest stellen dat je evenveel in de acoustische behandeling van je kamer moet investeren als in je speakers... Vond ik wel een goede...

     Voor een kamertje van 3x3m of kleiner is een 5” woofer vaak een betere keuze dan een 8” woofer (wat pas interssant wordt vanaf een lengte van een meter of 4-5...)
     GEAR: Analog Rytm, Sub 37, Bass Station II, Matrix 1000, SQ80, Nord Modular, DX200, Mono Evolver, Blofeld, Streichfett, Wavestation Legacy, M1 Legacy, Deluxe Bass Big Muff, FireworX, M-One XL, MidiVerb IV, Monotron Delay, Triple-C, 3632, BCR2000, Pyramid, Zillion, Numerology 4 Pro, Logic Studio X, AMT8, Macbook Pro, ProFire 2626, 01V96, Monitor2USB, DT990, D8, Active MixCube, B&W PIPELINED: PHASED OUT: E5000 Ultra, X3

     Comment


      #25
      Ik heb onlangs voor thuis genelec 8010 gekocht, klinken echt goed voor zo’n klein kastje en ik heb geen problemen meer met de buren Je mist uiteraard sub, maar dat is vaak toch een probleem in kleine huis studiootjes.

      Comment


       #26
       Originally posted by Pepertje View Post
       @topicstarter Heb je al een paar monitoren aangeschaft? Zag dat er een combinatie van die kleine Fostex 3 monitoren bestaat met een aparte woofer voor ca. €300,-: https://www.bax-shop.nl/studio-monit...productreviews en/of https://www.fostexinternational.com/...tent-2-tab-tab
       Ik heb nog steeds geen monitoren gekocht, de verleiding om een nieuwe synth te kopen was te groot . Ik ben nog een beetje aan het twijfelen tussen de IK Multimedia iLoud monitoren (die zijn echt mini) en de Yamaha HS50. Ik wil ze eerst eens gaan luisteren in de winkel. Mijn gevoel zegt de Yamaha's, als ik de verhalen mag horen hebben deze minitoren zich al dik bewezen.

       Comment


        #27
        Ik ben echt verrast door de jbl 305's... just saying, supermooi stereobeeld. En de prijs!
        ik denk er het mijne van...

        Comment


         #28
         Het zijn toch de Yamaha HS50's geworden, na lang twijfelen tussen de iLoud's en Yamaha's.
         Er zit voor mijn genoeg laag in, ze klinken helder en ze zijn relatief compact. Nadat ik een paar Fluid Audio desktop standaards erbij heb gekocht klonken ze nog beter!

         Comment

         Working...
         X