Leidt een overvolle stekkerdoos tot klopgeluidjes uit woofer?

Welke monitors ben je eigenlijk aan het testen?
ben wel benieuwd wat je bevindingen zijn.

okee vanavond maar eens drie setjes besteld:
ESIO nEar 05 classic ii (178,-) http://www.bax-shop.nl/dj-studio-monitor/esio-near03-classic-ii-actieve-monitors-set-van-2
op basis van redelijk goede reacties op internet (0ver de ESI nEar 05 classic en dit lijkt me de opvolger ook al is de merknaam anders )en omdat dit mij de goedkoopste redelijke monitoren leken.
Prodipe Pro 5 V2 (249,-)http://www.bax-shop.nl/dj-studio-mo...-studiomonitor-set-van-2/product-details.html op basis van ook positieve berichten op internet.
JBL LSR 305 (298,-) http://www.bax-shop.nl/dj-studio-mo...omonitor-5-inch-per-stuk/product-details.html op basis van eigenlijk alleen maar positieve reacties op internet.

Heb bewust gekozen voor 5 inch omdat de ruimte waar ze komen te staan vrij klein is en ik vaak lees dat 8inch toch echt negatieve gevolgen kan hebben in een kleine ruimte en heb ze ook gekozen omdat de prijzen oplopen van wat ik denk dat je minimaal voor een paar redelijke monitoren moet betalen tot wat ik het liefst maximaal wil uitgeven.

Uit het topic:https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=179298

De Esio's: Vond ze eerst minder klinken dan m'n 2.1 computersetje en later eigenlijk minstens gelijkwaardig (https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=185872). Inmiddels vind ik het laag wat onduidelijk, kom hier op het forum de termen "smearing" en "one note bassrespons" wel eens tegen en volgens mij zijn die hier wel op z'n plaats. Wanneer namelijk de bassdrum en de basgitaar tegelijk iets spelen klinkt de bassdrum veel minder dan wanneer ik alleen de bassdrum hoor (ik denk dat dit op smearing slaat). Ook klinkt het alsof de meeste noten van de basgitaar dezelfde zijn (lijkt me duidelijk: one note bass respons) maar het kan ook zijn dat er daadwerkelijk veel dezelfde noten gespeeld worden (luister nu vooral het album Aenima van Tool en Morning View van Incubus).
Ook merk ik dat wanneer bekkens tegelijk met gitaar bespeeld worden dit net als met bassdrum en basgitaar onduidelijker klinkt dan wanneer ze solo gespeeld worden. Bij drukkere passages zijn details gewoon veel minder hoorbaar. Of dit nou aan de mix ligt, of dat dit natuurlijk is (heb al jaren geen liveconcert meer gehoord) of dat dit van de monitoren afhangt weet ik niet. Waar ik vooral benieuwd naar ben is hoe dit op een echt goede monitor klinkt dus het advies om toch eens te gaan luisteren wat ik vaak heb gekregen is toch wel nuttig (of had ook een setje dure monitoren moeten bestellen die ik echt niet van plan was te houden:engel:).
Over de Prodipe's kan ik op basis van misschien maar een kwartiertje luisteren nauwelijks iets zeggen behalve dat ik het idee had dat de hihat in een nummer hier echt heel erg naar de achtergrond leek te verdwijnen.
De JBL's zitten nog in hun doos.
 
Je maakt een nieuw topic aan voor elke vraag maar nu vervuil je je eigen topic. Dit hoort thuis in je welke monitoren moet ik kiezen draad :p
 
Je maakt een nieuw topic aan voor elke vraag maar nu vervuil je je eigen topic. Dit hoort thuis in je welke monitoren moet ik kiezen draad :p

Maar zo kan de vraagsteller het antwoord makkelijker vinden:P. Maar ja je hebt wel gelijk:P maar aan de andere kant het probleem hier is al opgelost dus nu is er ruimte voor andere dingen en nu doe ik weer aan forumvervuiling door dit ding onnodig te kicken.
 
Nou dan is setje B waarschijnlijk beter bestand tegen "invloeden van buitenaf" dat vind ik wel een pluspunt tenopzichte van die ander

Okee in de handleiding van de Esio's staat: Protection: RF interference dus deze zijn beschermd tegen radiogolven van buitenaf.
 
Back
Top