Prioriteiten Cubase (Atari)

Boemtsjak

tsjinge tsjinge boemtsjak
Lid sinds
12 december 2001
Berichten
2.011
Locatie
Noord-Holland
Er wordt de laatste tijd hier veel gesproken over welke prioriteit MIDI sequencers aan hun tracks en MIDI berichten geven. Een in dit forum al genoemd en interessant punt is, dat bijvoorbeeld MIDI track 1 een hogere prioriteit zou hebben dan track 2 en dat daardoor de MIDI timing van track 1 beter zou zijn dan die van track 2. Om uit te zoeken of dit ook echt waar is, heb ik een klein onderzoekje uitgevoerd. Om het kort te houden zijn hier de resultaten:

- De prioriteit is gekoppeld aan MIDI tracks en niet aan MIDI kanalen.

- Als er een event is, waarbij meerdere Note On berichten moeten worden verstuurd, dan zal het Note On bericht met het laagste MIDI track nummer altijd als eerste verzonden worden.

- Als er een event is, waarbij meerdere Note Off berichten moeten worden verstuurd, dan zal het Note Off bericht met het hoogste MIDI track nummer altijd als eerste verzonden worden.

Dit geldt voor Cubase 3.02 op de Atari. Of dit ook zo is bij Cubase of Logic op de PC weet ik nog niet. Tijdens een test met Cubase, Hubi's Loopback en MIDI-OX op de PC liep namelijk de boel vast... :Z

In de praktijk betekent dit alles, dat in het algemeen de MIDI timing van een laag MIDI track nummer beter is dan die van een hoog MIDI track nummer. :)
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top