X

Midi latency (DIN-sync converted) Drumstation/MC202/TR606 chain

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  Midi latency (DIN-sync converted) Drumstation/MC202/TR606 chain

  Hoi allemaal,

  Sinds kort heb ik twee tr-606's en een mc202 te leen. De routing daarvan gaat als volgt:
  Motu 828 Mk3 midi output --> Novation Drumstation v2 (zit verder een midichain achter die niet relevant is), maar die Drumstation heeft een DIN-sync output --> MC202 DIN input, en vervolgens heb ik de twee DIN outputs die op de MC202 zitten aangesloten aan de DIN inputs van de TR-606's.

  Nu heb ik twee vragen:
  - Mijn Novation Drumstation en de TR-606 liepen niet gelijk. Toen heb ik in Ableton de latency van de Motu 828 midi output op 60ms gezet. Dat lijkt mij erg hoog, maar het loopt nu wel gelijk. Was dit de goede manier of denken jullie: dat is veel te hoog want je doet iets fout? Ik vind het eigenlijk zo raar dat dit Łberhaupt werkt want die Novation Drumstation krijgt midi clock, en diezelfde midiclock wordt in DIN omgezet en die ontvangt de tr-606. Ik snap eigenlijk niet hoe ik blijkbaar op deze manier de twee apparaten gelijk krijg want mij lijkt dat die wijziging in latency beide apparaten beÔnvloedt. Maarja, ik ben echt niet goed in dit soort gedoe helaas dus ik zal het wel gewoon een domme denkfout maken.

  - In de MC202 had ik een sequence van 4 dezelfde noten ingespeeld, vervolgens op BAR gedruk. Toen ik die afspeelde en tegelijkertijd een Closed Hihat op de tel instelde op de tr-606, leek de MC202 niet gelijk te lopen. Doe ik iets fout met de sequencer van de MC202 - en staan die noten helemaal niet op de tel als je dit zo doet - of is er blijkbaar latency tussen de MC202 en de TR-606? Dat laatste weet ik eigenlijk niet hoe ik dat op moet lossen.

  IdeeŽn?


  #2
  Als je in Ableton (of eender andere DAW) een Latency voor Midi instelt dan beÔnvloedt dat de noten die je uitstuurt, niet de Midi Clock.
  https://soundcloud.com/tt_cc

  Comment


   #3
   Er kan veel afhangen van de Midi-to-dinsync implementatie op de Novation..

   Er moet een zekere delay zitten tussen het Dinsync Start signaal en de eerste clock pulse, om goed te werken met oude Roland gear.
   Als de implementatie op de Novation gewoon 1 op 1 midi naar dinsync vertaald zonder artificiŽle "wacht" tijd, dan zal de oude gear niet in sync lopen, ze beginnen dan pas op de 2de clock pulse (en lopen dus een fractie achter)   Comment


    #4
    Daarvoor zijn er oa boxjes van koma die alle clocksignalen omzetten en synchroon verdelen
    heb er ook een , meest handige aankoop van laatste jaar

    https://koma-elektronik.com/?product...n-utility-tool
    "FILTER MAINTENANCE- After every 100 hours of operation apply a sine wave to the output of the FILTER to back flush the trapped overtones to unclog your filter." - (EML 101 Manual)

    Comment


     #5
     92SDO Wat jaartjes verder maar ben je er intussen uitgekomen? Zit met een soortgelijke situatie hier!
     www.motoko.tv

     Comment


      #6
      jes303 , sorry voor het late antwoord. Ik ben er helaas uiteindelijk niet uitgekomen..

      Comment


       #7
       http://forum.vintagesynth.com/viewtopic.php?f=5&t=42515

       Comment


        #8
        Koop je die koma
        of iets soortgelijks
        ( anders lig je in coma voordat de boel loopt ( grapje) )
        "FILTER MAINTENANCE- After every 100 hours of operation apply a sine wave to the output of the FILTER to back flush the trapped overtones to unclog your filter." - (EML 101 Manual)

        Comment

        Working...
        X