UAD voor en na

Tijs

Ouwe rot
Lid sinds
8 juni 2004
Berichten
850
Locatie
Eindhoven
Met compressie heb ik vaak het idee dat het wat lekkerder klinkt. Echter als ik dan een tijdje even niet luister en dan weer terugluister heb ik vaak het idee dat het te geforceerd wordt.
Hieronder een snippet voorbeeldje van voor en na. Er zitten bij de eerste enkel wat ableton fx en bij de tweede de drumsporen voorzien van compressie en een ATR op de master.

FF doorspoelen naar ongeveer 0.50 voor de drums. Er zit een klein beetje master level verschil tussen de twee

Welke van de twee klinkt naar jullie mening beter (los van of het überhaupt klinkt :D )?

Clean

https://soundcloud.com/holypeyote/ni-massive-eighties-snippet-30-8-16


UAD

https://soundcloud.com/holypeyote/ni-massive-eighties-snippet-30-8-16-uad-processed
 
In de UAD snippet zijn de drums te aanwezig vind ik...klinken echter best goed. Misschien de melodie ook iets presenter maken?
In snippet 1 past het allemaal voor mij, coole sound.
 
De twee tracks zijn lastig te vergelijken omdat bij de UAD track de drums inderdaad een stuk harder staan. Iets te veel make-up gain?

Ik probeer bij het instellen van compressors de gain te gebruiken om de track na compressie even hard te laten klinken als voor compressie. Dit is subjectief dus niet altijd even makkelijk. Maar maakt het wel veel makkelijker om daarna te horen of de compressie iets toevoegd behalve meer volume.
 
Ik heb gisterenavond op de koptelefoon UAD toegevoegd na veel te lang muziek luisteren. Als resultaat heb ik inderdaad de drums veel teveel makeup gain gegeven. Ze hebben wel een stuk meer punch als ik ze solo vergelijk, dus moet ik bij die tweede de rest meer in balans brengen denk ik. Sowieso een andere (dikkere) lead sound.
 
Back
Top