PC / Mac onderwerpen op het Synthforum

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Lid sinds
11 april 2002
Berichten
1.831
Locatie
Utrecht
n.a.v. het sluiten van de thread van DJStimpy over nieuwe computer en zo wou ik even zeggen dat ik het nogal inconsequent van de moderators hier vindt dat sommige mensen blijkbaar wel over computers mogen posten (kijk maar in het synth software -> hardware forum hier ) en anderen niet.
Blijkbaar worden computers nog altijd niet door iedereen als muziekinstrument gezien. Natuurlijk zijn er andere plaatsen die meer op PC's gespecialiseerd zijn, maar de eisen voor de gemiddelde audio-pc zijn toch altijd net even anders dan die van de gemiddelde huis-tuin-en-keuken PC of gamers machine en er zijn hier genoeg mensen met kennis van zaken van computers die het ook graag delen met andere muzikanten die er wat minder verstand van hebben. Ik zou het dan ook niet meer dan logisch vinden als threads over PC's/macs en onderdelen gewoon in dat forum getolereerd worden, ook als het even niet specifiek over geluidskaarten gaat.
Of misschien is het handig een nieuw forum te maken voor vragen over computers, want nu komt het nogal eens in verschillende fora terecht. Het blijft immers voor velen het hart van de studio!!

PS. Natuurlijk moeten mensen met vragen wel eerst even de zoekfunctie (en/of google) gebruiken! :)
 
Toevallig dat ik een mod een seintje had gegeven over die draad.
Niet dat ik de vraag op zich snap maar ik vond het een keiharde GOT vraag IMO.

En een consequente lijn?
Wie is er om te bepalen wat consequent is?

Wat ik wel weet is dat ik zelf hier minder over computers ga bazelen. Je hebt gelijk als computers heel belangrijk zijn in studios. Maar het moet er niet constant over gaan.
Als ik het hier over computers heb is het om mensen te helpen zodat ze het in de studio beter kunnen gebruiken of omdat ik zelf daar vragen over heb. Maar algemene computervragen doe ik gewoon op GOT hoor. En daar wordt het uitstekend goed geholpen vind ik.
 
Yep...want analoog is toch beter als digitaal...:D
 
ik heb zelf nogal wat computerthreads gestart de afgelopen tijd... fuse heeft me een paar keer goed geholpen, nogmaals bedankt daarvoor :okdan: ... maar in deze kwestie ben ik het toch volslagen met je oneens... bij het GOT (Gathering Of Tweakers) forum zitten voornamelijk overclockers/modders en die hebben een heel ander soort idee van met je computer omgaan als dat wij muziekmakende lui dat doen.
wat mij betreft heeft DJStimpy precies op de goeie manier een vraag gesteld om helemaal aan de normen van het forum te voldoen (hij vroeg specifiek om audio-gerelateerde info) en was het lichtelijk bruut om die thread te sluiten.... maar goed... ik ben gelukkig geen mod...:D
daarbijkomend vind ik het erg vreemd dat fuse hier om verzocht heeft... wat doet die jongen nou verkeerd om 'm te gaan aangeven bij de forumpolitie?? :duivels: ;)
 
och , je kan je druk maken om die paar threads die wel mogen (zijn misschein over het hoofd gezien, of hebben misschien wel nut of zijn gedoogd).
consequent ? we zijn misschien tolerant , misschien zijn we wel gewoon erg vervelend , maar we hebben wel een fijn forum, en we houden het forum zo goed mogelijkals we kunnen schoon . en we hebben op dit forum over muziek maken met synths. niet over hoe snel jouw harddisk is en hoeveel pixels er op je beeldscherm kunnen.

dus klachten zoals dit , nouja , .. er zijn betere dingen waar we onze energie in kunnen steken om synthforum duidelijker en prettiger te maken
 
Sorry hoor, maar de thread van STimpy gaat over zijn videokaart en de grootte van zijn harde schijf. Bang dat cubase niet draait of dat zijn patches van reason niet opgeslagen kunnen worden. Iedereen snapt toch wel dat als je een aantal softsynths naast elkaar wilt draaien je toch een flinke computer nodig hebt.

Het enigste wat denk ik wel echt belangrijkrijk is qua computer hardware is de geluidskaart omdat deze toch meer voor gamen e.d. is ontwikkeld.
 
Ik bén vreemd.

Ik gun een ieder haar/zijn computergelukt.

Zelf heb ik al een paar keer hele lappen tekst neergetyped over dit soort zaken.

Maar mensen blijven vragen. En anderen zeggen tegen mij dat ze al die computers niet zo interesseerd.

Dus probeer ik voor mezelf en voor de leden hier zo goed mogelijk mee om te gaan.
En zover ik van de mods begrepen heb doen zij dat ook.

En qua pb's beantwoorden doe ik dat ook nog wel eens. Maar als mensen mij als slet gaan gebruiken (wat ik natuurlijk helemaal niet ben) dan krijg je gewoon nee als antwoord.
En toevallig dat ik er zo mee op de voorgrond treed, maar d'r zijn zeker hele goede leden die hier echt wel een en ander over weten. Misschien dat zij ook wel via pb's vragen willen beantwoorden. (denk dat ze ook al vragen stellen maar goed)

En als er vragen zijn dan komt het ook wel denk ik omdat er zoveel mogelijk is en ook zoveel dingen niet kloppen wat er gezegd wordt (door verkoper, mensen die het zeggen te weten en mensen die het weten maar het ook wel eens fout hebben).

Trouwens is er ook geen handleiding van een computer zoals in de trand van een manual voor een synth. En ik denk dat er daarom ook zoveel mensen toch maar eens wat boeken moeten bekijken of tijdschriften of zo.
Want ik lees ook wel eens de computer idee of de PCM, C't. Daar staat heel veel rotzooi in trouwens, maar ook vaak dingen waar je echt wat aan hebt.

En over GOT.
Gewoon beginnen van, ik ben een n00b maar ik wil graag even wat vragen. D'r zitten eikels tussen, maar die heb ik liever dat ze op GOT blijven dan hier. Want hier zijn natuurlijk helemaal geen eikels. ;)
 
ok, waarom hebben we dan in godsnaam een feedback-forum als ik dit soort commentaar krijg Bam?
En aangezien je zelf geen mod meer bent vind ik het ook een beetje raar dat je meent voor de mods te moeten spreken (no offence trouwens)
Het is gewoon iets wat mij opvalt en wat volgens mij beter geregeld kan worden. Het zal mij allemaal niet zoveel boeien of het nou wel of niet toegestaan wordt, want zelf kom ik er met mijn computer wel uit, maar omdat je toch altijd mensen zult houden die vragen over computers in de studio hebben lijkt het me handig om daar een apart forum voor te hebben en een consequent beleid te voeren met het wel en niet toestaan van posts met betrekking tot computers.

och , je kan je druk maken om die paar threads die wel mogen (zijn misschein over het hoofd gezien, of hebben misschien wel nut of zijn gedoogd).
consequent ? we zijn misschien tolerant , misschien zijn we wel gewoon erg vervelend , maar we hebben wel een fijn forum, en we houden het forum zo goed mogelijkals we kunnen schoon . en we hebben op dit forum over muziek maken met synths. niet over hoe snel jouw harddisk is en hoeveel pixels er op je beeldscherm kunnen.

dus klachten zoals dit , nouja , .. er zijn betere dingen waar we onze energie in kunnen steken om synthforum duidelijker en prettiger te maken

Ten eerste kun je dit nauwelijks als klacht bestempelen, het is gewoon een opmerking (maar kennelijk springt men ook daarbij meteen in de verdediging). Ik heb ook nooit gezegd dat het forum niet "fijn" zou zijn etc...
Nou ja, ik had gewoon het idee dat een feedback forum er was om feedback te geven, maar ik hou het wel voor me volgende keer.

laters!
 
het spijt me als ik verdedigend of agressief overkwam , dat was niet de bedoeling. het feedback forum is zeker bedoeld om ook dit soort zaken te bespreken. Maar het is een terugkerend onderwerp. We hebben er (ook intern met het synthforum-team) vaak over nagedacht en zijn tot de conclusie gekomen dat we in ons hart allemaal synth-liefhebbers zijn en dat we daarom op het synthforum, dat we met liefde en aandacht onderhouden, liever geen specifieke computer-onderwerpen hebben. Core-business is dus synths en gerelateerde muziekproduktie, en daar willen we niet al te ver van afwijken. Soms worden onderwerpen gedoogd omdat ze algemeen interessant zijn (een en ander gaat altijd in overleg met de rest van de moderators), maar eerder gedoogde onderwerpen geven geen "rechten".
We proberen het forum interessant en prettig te houden voor een bepaalde doelgroep.

Misschien dat er in de toekomst een apart sub-forum kan ontstaan voor muziek-PC's, waarin vragen gesteld kunnen worden zoals "hoe formatteer ik een harddisk van een muziek-PC" of "op welke beeldschermresolutie werkt een muziek-PC het best ?" , maar daar zie ik voorlopig nog geen geluk in, en bovendien zie ik dat meer als een onderdeel van het bestaande computerforum op Tweakers.

Ik hoop op je begrip.
 
PC / Mac onderwerpen op het Synthforum

Origineel geplaatst door C738
www.tweakers.net

Statement

kijk dit vindt ik dus muggeziften telkens verwijzen naar die tweakers.net, niet alle mensen gebruiken hardware sequensers en alleen maar hardware. een pc of mac is voor de meesten niet meer weg te denken toch.
Messchien als we pc gerelateerd willen synthforumen we het woord audio-unit moeten gebruiken voortaan en (pc) niet meer vermelden.

Tweakers.net en andere gerelateerde sites zijn nuttig als het om nieuwe hardware gaat maar voor ervaringen omtrend het maken van audioprojecten met pc neh echt niet... kijk simpel voorbeeld 90 % van die mensen gebruiken ne herculles of creative geluidskaartje. zegt toch genoeg

als je het mij vraagt is dit een behoorlijk synthforum gerelateerde topic (imac stabiel en rete strak voor audio doeleinden ???) dit vraag ik me dus ook af. Dat deze goed is kan best wel zijn maar wat zijn de ervaringen van de personen die er elke dag mee omgaan. dit kan dus nuttig zijn.

Nu ik vermoed wel dat ik nu tegen enkele mods hun schenen getrapt heb, maar ik ergerde me al een tijdje. kijk we moeten vooruit, de toekomst heeft zoveel te bieden...
vernieuwing hoort nu eenmaal bij de samenleving "evolutie" "vooruitgang" "progressie"

Dus hoogste tijd om een audio-unit gerelateerd plekje te voorzien op dit toch zo intressante forum.

Kijk een topic over pc & mac die voldoende synth gerelateerd is waarom niet toch

PS. aan de mods gericht AUB gelieve deze post niet te verwijderen, zou messchien eens nuttig zijn om eens samen met alle mods rond de tafel te zitten. meschien een poll organiseren.
Dan een woordje aan C738 gericht, ik wil nu echt geen stenen smijten naar je, maar telkens er pc in een topic voorkomt verschijnt er een tweakers.net kort erna.
Puur toeval ik deze statement via jouw tekst citeer... mijn exuses daarvoor


::: indien er een eigen sectie is voor audio-unit :::
ALs er dan nog mensen zijn die tegen pc topic zijn gewoon de folder pc & mac negeren, het zal hen wat krachten sparen om telkens tweakers.net te typen.


Hoogachtend,
Ken Waldek
 
Bericht door een moderator:
Ik heb deze thread afgesplistst, omdat het nogal offtopic was in de originele discussie.
Het lijkt me dat dit als synthforum feedback beter tot z'n recht komt.
 
kijk dit vindt ik dus muggeziften telkens verwijzen naar die tweakers.net, niet alle mensen gebruiken hardware sequensers en alleen maar hardware. een pc of mac is voor de meesten niet meer weg te denken toch.

Tja, het is soms moeilijk in te schatten hoe nou andere mensen gebruik maken van hun setup.
Ik denk dat het je nog lelijk tegenvalt (meevalt?) hoeveel mensen hun computer het liefst gebruiken als tekstverwerker en niets anders. Persoonlijk gebruik ik m'n computer als opnamemedium, maar liefst ook niet als méér. Ik zit al de hele dag met m'n grote hoofd achter een te klein beeldscherm... :D

Messchien als we pc gerelateerd willen synthforumen we het woord audio-unit moeten gebruiken voortaan en (pc) niet meer vermelden.

Ach, of dat nou uitmaakt... "A rose by any other name would smell as sweet." ;)

Tweakers.net en andere gerelateerde sites zijn nuttig als het om nieuwe hardware gaat maar voor ervaringen omtrend het maken van audioprojecten met pc neh echt niet... kijk simpel voorbeeld 90 % van die mensen gebruiken ne herculles of creative geluidskaartje. zegt toch genoeg

Nee, dat zegt niet genoeg. Ik ben het met je eens dat een audio PC specifieke wensen en eisen met zich meebrengt. Daar is ook alle ruimte voor op dit forum. Wat we echter niet willen: Tweakers-achtige discussies over dingen die niets met muziek PC's te maken hebben. Dus eindeloos gezwets over waterkoeling, grafische kaarten, Windows XP en het plakken van TL buizen en spoilers overal op je machien, dit ter leniging van een gemeend fysiek tekort ergens in de lagere torsale regio.

Dit heeft 2 redenen: 1) dit is een synthforum, en 2) Tweakers is daar veel beter in, dus waarom dupliceren?

Verder nog: we willen ook beslist niet gaan fungeren als een eerstelijns helpdesk voor mensen die er even niet meer uitkomen met hun pc en software, vooral door gebrek aan geduld en doorzettingsvermogen. Dat klinkt hard, maar zoiets brengt helemaal niets in termen van een 'community' (halen èn brengen van informatie). Bij Tweakers wordt daar trouwens ook stevig op gemodereerd, precies om dezelfde reden.

als je het mij vraagt is dit een behoorlijk synthforum gerelateerde topic (imac stabiel en rete strak voor audio doeleinden ???) dit vraag ik me dus ook af. Dat deze goed is kan best wel zijn maar wat zijn de ervaringen van de personen die er elke dag mee omgaan. dit kan dus nuttig zijn.

Daarom zie je dat de topic waarop je doelt gewoon nog open staat. Juist omdat dit zinvolle informatie is!

Nu ik vermoed wel dat ik nu tegen enkele mods hun schenen getrapt heb, maar ik ergerde me al een tijdje. kijk we moeten vooruit, de toekomst heeft zoveel te bieden... vernieuwing hoort nu eenmaal bij de samenleving "evolutie" "vooruitgang" "progressie"

Schenen schoppen? Welnee, we waarderen een goed onderbouwd idee altijd!
Zolang het niet persoonlijke beledigend wordt, zal niemand zich aangevallen voelen hoor! :)
We zijn geen dinosaurussen, maar houden ons wel liefst bezig met de core business van dit forum, nl. synthjes.

Dus hoogste tijd om een audio-unit gerelateerd plekje te voorzien op dit toch zo intressante forum.

Dat plekje is voorzien: Synth Software -> Hardware.

PS. aan de mods gericht AUB gelieve deze post niet te verwijderen, zou messchien eens nuttig zijn om eens samen met alle mods rond de tafel te zitten. meschien een poll organiseren.

Wees gerust, als mods zitten we regelmatig rond de tafel. Dit is ook zeker een onderwerp waar we ons regelmatig mee bezighouden.
 
ergens heeft de threadstarter (en velen die hem zijn voorgegaan over dit onderwerp) gelijk!

waarom? nou... als je het bijv. alleen maar over softsynths ansich mag hebben (qua pc gerelateerd) dan zou daar tegen over staan dat je het bij (hardware) synths alleen over het proggen en bespelen mag hebben en bijv. niet over circuit bending, het modden van van synths naar meerdere individule outs bijv... dat kan dan ook niet dus...

punt is gewoon dat een softsynth van vele zaken afhankelijk is om goed te kunnen draaien (hoef ik verder niet uit te leggen)
bij een hardware synth mag je het gerust hebben over het display, roest plekken op metalen delen, het modificeren, een nieuwe paintjob etc ect...
dus in hoeverre ligt dat dan dichterbij de essentie dan iemand die een computer vraag heeft die vaak voor sommigen verdomd belangrijk zou kunnen zijn...?!
 
Om nog maar water op het vuur te gooien.

In het verleden heb ik veel over PC gepost. Maar ik vond het eigenlijk te gek worden zelf. Maar het grootste nadeel vond ik wel dat het eigenlijk alleen maar technisch geneuzel ging. Op zich af en toe is dat niet verkeerd maar voor je het weet wordt het alleen maar dat.
Komt ook nog eens bij dat het gros van de mensen hier een gemiddelde computerkennis hebben en al snel vastlopen. Alleen heb ik en met mij wel meer mensen geen zin om voor helpdesk te spelen. En ziedaar voor alleen dat onderdeel heb je idd de www.tweakers.net en www.macfreak.org fora voor.
En geluidskaarten is een grijs gebied. Maar er is wel duidelijk verschil tussen een welke geluidskaart moet ik kopen en een duidelijk inhoudelijke vraag wie er ervaring heeft met merk/type ....
En welke .... moet ik kopen draad zijn allemaal per definitie zwaar onhandig tenzij de poster duidelijk aangeeft wat de randvoorwaarden zijn. Maar als je daar al eens niet uit bent dan zul je daar gewoon meer in moeten verdiepen. Het is niet een kwestie van te dom zijn maar gewoon te lui. Het kan zijn dat andere je wel willen helpen maar ik dus niet. Mijn standaard antwoord is dan ook bijna altijd dat je bij vrienden of in een winkel moet gaan kijken wat er allemaal is.
En echte inhoudelijke vragen over geluidskaarten denk ik wel dat mods hier 'normaal' mee omgaan. En in die zin ga ik ook met 6trak mee dat echte inhoudelijke vragen helemaal niets mis mee is maar ik snap ook dat de grens voor zowel leden als mods behoorlijk moeilijk is. Dus zal je ook een keer genoegen moeten nemen met een 'afscheping' als www.tweakers.net.
 
Ja tuurlijk die toeters en bellen, het kerstboom effect in uw pc modden tja deze dingen horen hier niet thuis in dit forum.

Sommige topic starters zijn idd wat lui als het op zoeken aankomt... Tip Google uw beste vriend

Vooral nieuwe synthforum leden kunne iets wat minder nuttige of soms al meerdere voorbij gekomen threads starten. Meestal dan nog over pc gerelateerde zaken of welke synth voor deze stijl van muziek, en ga zo maar verder.

Ik ben hier nu bijna een jaar lid en eigenlijk deels bewust in den beginne heel weinig gepost en heel veel gelezen... de zoekfunktie telbare keren gebruikt intussen.

Mijn setup is als ik het top op de dag van vandaag bekijk al ontzettend veel verandert als ik een jaar terug kijk. Mede door de inbreng van synthforum. Hardware en soft voor mezelve een ideale combinatie. hands on feeling is aanwezig en het gebruikersgemak van software ontbreekt er ook niet aan.


nu beginne werken aan men livesetup


:doei:
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top