Raphie Grooves - Do It Right (Original Mix)

Het zit goed inelkaar, dat is positief te noemen. Het klinkt ook zeer goed. Maar ik vind het te mooi en te clean.
Er zit daardoor weinig spannends in. Te veel MC808 machine-achtig. Misschien is dit zeker niet zo en heb je alles
ingespeeld. Maar het wordt door zijn perfectie te mat en minderzeggend.
Nu is het zo dat ik meer naar de Klaus Schulze en Kraftwerk muziek nijg. En voornamelijk de eerste (bekende)
Jarre albums. In het door jou bedoelde genre zal het zeker hoog scoren.
 
MC808 :D ben ooit begonnen met m'n GEM keyboard en DMC1 in te ruilen op een MC303, misschien komt het daar door, vroeger had je G-spot, die deed live ook alles op de MC808.
Maar clean, gepolijst e.d. Is IMHO allemaal goed, liever warm bad, dan brandnetels.
Kan me best voorstellen dat het niet iedereen aanspreekt. Muzikaal leer ik nog iedere dag weer bij, ben geen virtuoos componist, dit was voor mij qua compositie al een "hoogstandje" maar het komt wel vanuit mijn gevoel.
 
Niet helemaal mijn ding maar ik geloof dat het commentaar gemaakt op 8 en 12 (Payt en Devon) behoorlijk verwoorden wat ik ook voel/hoor..... (met een positieve noot geschreven)

Misschien als je de zangeres van Plastic heaven kan strikken dan kom je een heel eind.
 
Klinkt enorm professioneel.
 
vandaag maar eens begonnen met de extended, hier een klein stukje, moet nog wel het e.e.a. aan gebeuren, maar krijgt wel een ietd andere vibe
 
De clap die op 47sec zit zou ik voor een ander geluid kiezen, nu is het voorspelbaar en herkenbaar. Jammer want de groove in deze versie is echt veel beter!
 
Eerst en vooral: goede mix. Valt eigenlijk niets op aan te merken voor zover ik het kan beoordelen door die PC speakers hier :)
Als je je muziek nog wil verbeteren kan ik je volgende boeken aanraden. Geen nutteloze theorie, maar geschreven voor "computer muzikanten". Boeken waar je echt iets aan hebt.

[ame="http://www.amazon.co.uk/Theory-Computer-Musicians-Michael-Hewitt/dp/1598635034/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1364126889&sr=8-1"]Music Theory for Computer Musicians: Amazon.co.uk: Michael Hewitt: Books

[ame="http://www.amazon.co.uk/Composition-Computer-Musicians-Michael-Hewitt/dp/1598638610/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1364126889&sr=8-2"]Composition for Computer Musicians: Amazon.co.uk: Michael Hewitt: Books

[ame="http://www.amazon.co.uk/Harmony-Computer-Musicians-Michael-Hewitt/dp/1435456726/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1364127043&sr=1-1"]Harmony for Computer Musicians: Amazon.co.uk: Michael Hewitt: Books
 
Back
Top