X

Roland and Korg Fined £5.5m For UK Price Fixing

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  #21
  Originally posted by Nap View Post
  Ik ben tegen prijsafspraken. Jammer voor de winkeltjes die niet mee kunnen komen, maar dat is dan maar zo. Ik zie het nut er niet van om gedwongen meer te moeten betalen om achterhaalde businessmodellen te subsidieren.
  Ja, dat denk ik eigenlijk ook, maar aan de andere kant merk ik soms ook wel de nadelen van het ontbreken van fysieke winkels en het bestellen online. Voor muziek en alles wat daar bijkomt is het soms best vervelend dat je niet eerst kunt luisteren. Bij een andere hobby gebruik ik optiek, dan kun je niet eerst even kijken of het beeld ok is. Je moet afwachten tot je het in huis hebt en dan weer retourneren als het toch niet naar verwachting is.

  Aan de andere kant, eerlijk is eerlijk, dit nadeel heeft wel weer het voordeel dat je thuis het lekker op je gemak kunt beluisteren of bekijken. Alles heeft zo z'n voor- en nadelen...

  Comment


   #22
   Nou ja, de 'grote jongens' hebben ook veelal fysieke winkels ... Een Bax, Kamera Express, etc. Of testen bij de importeur. Er is best veel mogelijk.

   Comment


    #23
    Nap Ja, als die een beetje in de buurt zijn is dat een mogelijkheid. Helaas woon ik, geografisch gezien en anderszins, in een uithoek en is het meestal een tank benzine ver weg. Maar voor de meeste mensen zal het beter bereikbaar zijn. Het is soms gewoon een nadeel als je aan de rand van het land woont. Niet dat het alleen maar kommer en kwel is hoor, zo zijn we hier bijvoorbeeld dolblij met de pas opgeleverde riolering.

    Comment


     #24
     Interessant. Maar er zitten altijd meerdere kanten aan t verhaal. Prijsafspraken zijn zeker niet wenselijk. Helaas zijn er ook genoeg (grote) retailers die hun leveranciers onder druk zetten om goedkoop in te kunnen kopen (ik weet overigens niet of dat in de muziekindustrie gebeurt, maar het zal ongetwijfeld). En dat is ook niet wenselijk. Elke markt is gebaat bij voldoende vraag en aanbod, anders gaat t fout.
     Ik heb ook dingen.

     Comment


      #25
      Originally posted by Akikaze View Post
      Het zou me niet verbazen als dit soort praktijken ook op het Europese vasteland plaatsvindt. De EU zal dit bericht ook onder ogen komen. Wie weet gaan ze dit onderzoeken en de bedrijven ook beboeten.
      Klopt, al is het al een tijdje geleden. Yamaha, Korg en Roland kregen zo’n 7 jaar geleden een miljoenen boete van Europa. Ook vanwege prijsafspraken en het opleggen van straatprijzen. Deze zijn daarna afgeschaft in Europa. De prijzen zijn ook sindsdien een stuk lager geraakt, waardoor de marges wegviel voor de kleinere winkels. Juist omdat de merken overgingen naar quantum korting, en jaarlijkse verkoopbonus bij het halen van een bepaalde (Hoge) omzet. Laatste tijd zie je bijvoorbeeld steeds minder Yamaha bij de kleinere winkels, en al helemaal geen Gibson gitaren, Pioneer CDJ of Shure microfoons meer.

      Bij Behringer is hetzelfde gebeurt. Je kan Behringer alleen per container kopen. Als ik het me goed herinner moest je minimaal 10 volle containers per jaar kopen, dat is serious geld, ook omdat deze toch even vooruit betaald moeten worden. Alleen Thomann is in staat om dit als winkelier te doen, in andere landen kan dat alleen middels een importeur die de orders van andere winkels verzameld, en uiteraard daar geld voor rekent voor de kosten en financiering.

      Comment


       #26
       Originally posted by Nap View Post
       Ik ben tegen prijsafspraken. Jammer voor de winkeltjes die niet mee kunnen komen, maar dat is dan maar zo. Ik zie het nut er niet van om gedwongen meer te moeten betalen om achterhaalde businessmodellen te subsidieren. Bovendien vind ik de romantiek van de kleine zelfstandige zwaar overtrokken, want de kleine muziekwinkeltjes die ik nogal eens binnen loop komen meestal niet veel verder dan het aansmeren van incourante, veel te dure winkeldochters aan ongeïnformeerde consumenten die zo'n winkel binnenlopen voor 'service'.
       Sterker nog, toen Dirk de Witte hier in Amsterdam 'uit protest' de winkel sloot kon ik alleen maar lachen. Altijd veelste hoge prijzen, zeer beperkt (synth) assortiment en als je dan iets wilde proberen werd je weggekeken. Of Dijkman waar je min of meer gedwongen werd direct te beslissen want als je de deur uitliep ging je 'online prijzen checken'

       De kleine specialist KAN wel een meerwaarde hebben, en dat is gewoon super goede service en advies. Hetzij voor de beginner of voor de pro. Zo zijn er wel "traditionele" pro-muzikanten die willen experimenteren met synthesis en dan bijv. 1 supersynth willen kopen en ook support indien nodig voor gigs ofzo. Dan kan een retailer nut hebben.

       /enter/control/command/
       http://soundcloud.com/neutrodyne

       Comment


        #27
        Originally posted by nomore View Post

        Sterker nog, toen Dirk de Witte hier in Amsterdam 'uit protest' de winkel sloot kon ik alleen maar lachen. Altijd veelste hoge prijzen, zeer beperkt (synth) assortiment en als je dan iets wilde proberen werd je weggekeken. Of Dijkman waar je min of meer gedwongen werd direct te beslissen want als je de deur uitliep ging je 'online prijzen checken'

        De kleine specialist KAN wel een meerwaarde hebben, en dat is gewoon super goede service en advies. Hetzij voor de beginner of voor de pro. Zo zijn er wel "traditionele" pro-muzikanten die willen experimenteren met synthesis en dan bijv. 1 supersynth willen kopen en ook support indien nodig voor gigs ofzo. Dan kan een retailer nut hebben.
        Service en advies van de specialist is vaak overbodig voor veel consumenten en wordt ook vaak overschat als meerwaarde. We gebruiken het te pas en te onpas als argument om een hogere prijs te rechtvaardigen,
        In bepaalde branches/voor bepaalde producten geldt dat niet en is service en advies wel een meerwaarde. En ook aan het begin van de ‘productlevenscyclus’ geldt dat meer dan verderop in de cyclus.
        Maar een synth kopen (of televisie of...) doen we graag erg prijsbewust. Internet is in dit geval ook onze vriend. Ervaringen van mede gebruikers en reviews zijn vaak belangrijker als input dan het advies van de subjectieve verkoper. En dan vervolgens de goedkoopste aanbieder uitzoeken (die we enigszins vertrouwen, maar ook daar doen ‘we’ vaak niet al te moeilijk over. Keurmerk...check, mooie site....check, laagste prijs....check).
        ja euhhhh.....Ik doe ook maar wat.

        Comment


         #28
         Originally posted by krautrock1958 View Post
         Ik ben echt geen wereldverbeteraar en dat duurzame gezeik hier in Nederland komt me de strot uit maar ik zie wel de nadelen van het economische systeem waar we in zitten.
         Sorry, ff offtopic...
         Het probleem van de wereldeconomie zit 'm in de overconsumptie. Een gevolg van overproductie en greediness van de bedrijven en hun aandeelhouders.
         Het moet steeds sneller, steeds meer, en meer en meer.

         Om de haveklap hollen we naar de winkel om een nieuwe smartphone. En een 4K...euh nu al 8K televisie. En om de 3-5 jaar willen we liefst een nieuwe auto.
         Elk seizoen nieuwe kleren (terwijl 30% overschot elk jaar wordt vernietigd) We willen ook nog 3x per jaar op vakantie. We gooien ook enorm veel voedsel weg.
         In de winter willen we ook aardbeien kunnen vreten en de overproductie en consumptie van vlees zorgt voor een enorme belasting van het milieu.

         En ja, liefst kopen we allemaal elke nieuwste synth die op de markt verschijnt.

         Dit zal niet blijven lukken. What goes up, must come down. Ik voorspel dat er steeds sterkere virussen op ons af zullen komen, tot de wereldbevolking zal worden gedecimeerd. Want we leren niet.
         En het zal uiteindelijk de aarde zelf zijn die beslist dat de mensheid zal moeten inleveren. Of we dat nu willen of niet. Het is niet gelukt met aids of Ebola. Corona is nog maar het begin. Wacht maar...
         Wij zullen het waarschijnlijk niet meer mee maken, maar alle actoren zijn duidelijk aanwezig.
         Wie dat niet ziet is of blind, of dom.

         En nu ga ik rustig verder online sjoppen.
         Laatst gewijzigd door sKeLeTvM , 7 juli 2020, 13:06.
         http://www.theworldsworstwebsiteever.com/

         Comment


          #29
          Originally posted by sKeLeTvM View Post
          Corona is nog maar het begin. Wacht maar...
          Dat denk ik niet, de gevaren zitten ergens anders. Waarschijnlijk brengt de huidige coronacrisis wel een versnelling in de ontwikkelingen die over niet al te lange tijd kunnen leiden tot een zeer grote financieel-economische crisis. Mogelijk zien we zelfs een monetaire crisis. De huidige ontwikkelingen in de VS zijn waarschijnlijk een voorbode van wat daar nog gaat komen. Dit is overigens niet onverwacht, het is al meer dan 20 jaar geleden in dit boek beschreven. De neergang van de VS en de opkomst van China kan op een gegeven moment leiden tot een confrontatie, ook niks nieuws, meer dan 30 jaar geleden werd in dit boek (gratis te lezen ) al beschreven dat we tegen het jaar 2030 weer een grootschalig conflict kunnen verwachten. Met de Koude Oorlog tussen de VS en China die steeds meer begint uit te kristalliseren weten we nu in welke hoek we het moeten zoeken. Genoeg mogelijke aanleidingen die een hete oorlog kunnen uitlokken, economische belangen, Hongkong, Noord-Korea, Taiwan, etc. Potentieel een boel ellende wat we nog gaan zien, maar ik denk dat het "gewoon" de gebruikelijke dingen zijn wat we al eerder in de geschiedenis hebben gezien, economische problemen en grootmachten die strijden om heerschappij.

          Originally posted by sKeLeTvM View Post
          En nu ga ik rustig verder online sjoppen.
          Dat is geen gek idee, er best een grote kans dat we in de komende jaren op een gegeven moment niet meer zoveel kunnen kopen als nu. Wat je hebt, dat heb je. En verder hopen dat de Amerikanen en Chinezen het toch een beetje rustig houden.

          Comment


           #30
           Mooie discussie. Inspiratie voor een liedje, met een ietwat sombere tekst. ✅ alle argumenten die ik heb gelezen, zijn naar mijn idee ook waar. We zijn hebberig en alles moet snel, en goedkoop en morgen nog sneller en nog goedkoper en overmorgen had het er gisteren al moeten zijn terwijl ik het vandaag pas besteld had, dus niet morgen. Snap je? Ik betrap mijzelf er ook op. Dus ja... spijtig eigenlijk.
           www.farbstoff-fabrik.nl
           https://farbstoff-fabrik.bandcamp.com/

           Comment


            #31
            Originally posted by Alterex View Post
            We zijn hebberig en alles moet snel, en goedkoop en morgen nog sneller en nog goedkoper en overmorgen had het er gisteren al moeten zijn terwijl ik het vandaag pas besteld had, dus niet morgen.
            Bax geeft 10% korting met een code die hier op het forum is te vinden, tot (of tot en met?) morgen. Dat komt dus mooi uit.

            Comment


             #32
             Originally posted by Disharmonic View Post

             Bax geeft 10% korting met een code die hier op het forum is te vinden, tot (of tot en met?) morgen. Dat komt dus mooi uit.
             ..en ik heb niets nodig. Dat is dan weer jammer :-s

             Mijn tekst is al wel klaar n.a.v. deze discussie. Dank je mannen voor de inspiratie!
             www.farbstoff-fabrik.nl
             https://farbstoff-fabrik.bandcamp.com/

             Comment


              #33
              Nou, ik dacht laat ik de tekst n.a.v. deze discussie hier delen. Why not. Het is de kale lyric, 135 bpm c minor getuned. Voel je vrij dit te gebruiken, te manipuleren e.d. Lijkt me wel grappig te zie wat anderen er mee kunnen.

              mehr-135bpm-c-minor.wav

              Click image for larger version

Name:	88x31.png
Views:	101
Size:	1,6 KB
ID:	3770680
              Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.
              www.farbstoff-fabrik.nl
              https://farbstoff-fabrik.bandcamp.com/

              Comment


               #34
               Originally posted by Alterex View Post
               Nou, ik dacht laat ik de tekst n.a.v. deze discussie hier delen. Why not. Het is de kale lyric, 135 bpm c minor getuned. Voel je vrij dit te gebruiken, te manipuleren e.d. Lijkt me wel grappig te zie wat anderen er mee kunnen.

               [ATTACH]n3770679[/ATTACH]

               Click image for larger version

Name:	88x31.png
Views:	101
Size:	1,6 KB
ID:	3770680
               Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.
               Viel mehr und schnell ja!

               Comment


                #35
                Haha! Ik ben al aan het bouwen. Het wordt alweer grappig. Althans, dat vind ik.
                www.farbstoff-fabrik.nl
                https://farbstoff-fabrik.bandcamp.com/

                Comment


                 #36
                 Rammstein heeft een nummer op dit thema:

                 Ich brauche vieles und viel davon
                 Und nur für mich, nur für mich
                 Von allem was man haben will
                 Brauche ich zehnmal so viel
                 Ich werde nie satt, ich werde nie satt
                 Es ist besser, wenn man mehr hat

                 Mehr
                 Mehr
                 Mehr
                 Mehr

                 Was ich habe, ist mir zuwenig
                 Ich brauche viel, ich brauche ganz viel
                 Hab nichts zu schenken, wozu Verzicht?
                 Zwar bin ich reich, doch reicht das nicht
                 Bescheidenheit? Alles was recht ist!
                 Ich nehme alles, auch wenn es schlecht ist
                 Ich werde nie satt, ich werde nie satt
                 Es ist besser, wenn man mehr hat

                 Mehr
                 Mehr
                 Mehr
                 Mehr
                 Mehr
                 Mehr
                 Mehr
                 Viel mehr

                 Bin nie zufrieden es gibt kein Ziel
                 Gibt kein Genug ist nie zuviel
                 All die anderen haben so wenig
                 Gebt mir auch das noch sie brauchen's eh nicht
                 Bin nie zufrieden es gibt kein Ziel
                 Gibt kein Genug ist nie zuviel
                 All die anderen haben so wenig
                 Gebt mir auch das noch sie brauchen's eh nicht
                 Bin nie zufrieden es gibt kein Ziel
                 Gibt kein Genug ist nie zuviel
                 All die anderen haben so wenig
                 Gebt mir auch das noch sie brauchen's eh nicht
                 Bin nie zufrieden es gibt kein Ziel
                 Gibt kein Genug ist nie zuviel
                 All die anderen haben so wenig

                 Ich brauche mehr
                 Mehr
                 Mehr
                 Viel mehr
                 Noch mehr

                 Comment


                  #37
                  Originally posted by Disharmonic View Post
                  Rammstein heeft een nummer op dit thema:                  Ah, geinig! didn't know.
                  www.farbstoff-fabrik.nl
                  https://farbstoff-fabrik.bandcamp.com/

                  Comment


                   #38
                   Originally posted by Alterex View Post

                   Ah, geinig! didn't know.
                   Hier staat iig de mijne: https://www.synthforum.nl/forum/muzi...ehr-electronic
                   www.farbstoff-fabrik.nl
                   https://farbstoff-fabrik.bandcamp.com/

                   Comment

                   Working...
                   X