X

Behringer: JAM Groovebox

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • beestachtig
  replied
  Ben benieuwd naar de software en de mogelijkheden. Vooral in vergelijking met de akai MPC software.

  En de prijs natuurlijk. Ik schat zo dat deze gaat ''vechten'' met de MPC one en misschien de MC707...

  Een reactie schrijven:


 • kobuz
  replied
  Ze waren juist geen kloon (die met de bijnaam superoem), dat is het mooie ervan. Veel sterkere motor, pitch 10,20 of 50 procent en reverse functie. Vooral de motor vind ik veel prettiger, corrigeert super fijn. Technics voelt daarna aan als een belt-drive . Alleen de arm had wat speling wat je makkelijk op kan lossen. Die van mij doen het 14 jaar na aankoop nog super in ieder geval, geen idee hoe dat zou zijn met de belasting die de gemiddelde technics krijgt in een club (die overigens ook vaak zat rot zijn door hufter gebruik).

  Een reactie schrijven:


 • MonoTron
  replied
  Die OEM draaitafles waren toch een directe kloon van de Technics omdat toen het pattent was verlopen?
  Wel hadden ze bijna allemaal ook +10% en/of +20% pitch en een backwards knop.

  Qua prijs waren ze aanzienlijk goedkoper dan de Technics en ze hebben meer functionaliteiten maar of ze ook beter waren...
  Ik heb een aantal keer ergens gedraaid waar ze de Technics al sinds 1985 hadden staan en die werkten nog steeds prima. Dat zegt wel iets over de kwaliteit
  Meer de 8% pitch is natuurlijk wel erg fijn. Technics opvoeren kan ook, maar daardoor wordt de fader vaak wat grilliger in zijn verloop.

  Een reactie schrijven:


 • spdk
  replied
  Nooit van gehoord, interessant, thanks.

  Een reactie schrijven:


 • kobuz
  replied
  Mooi waren die, heb ze nog steeds staan van akiyama acura, draai er liever op dan een setje technics. Die laatste scheen wel beter te zijn qua demping...

  on topic: Pioneer zal zich niet zo druk maken gok ik, merken als native en Denon of reloop (bestaat dat nog?) misschien wel.

  Een reactie schrijven:


 • champ
  replied
  Originally posted by spdk View Post
  Wat is er beter en goedkoper dan een Technics SL1200?
  Uhm dat was zo'n OEM ding dat door iets van 5 brands werd verkocht. Ik had ze van het merk Synq.

  Ik zat rond die tijd in de verhuur van PA en DJ equipment en men wilde het niet eens testen want het moest en zou Technics zijn.
  Ergens snapte ik het ook wel. Je zag in elke tent dezelfde gear (Technics, Pioneer, Dateq).En wat de boer niet kent dat..
  Laatst gewijzigd door champ , 27 mei 2020, 16:47.

  Een reactie schrijven:


 • spdk
  replied
  Wat is er beter en goedkoper dan een Technics SL1200?

  Een reactie schrijven:


 • champ
  replied
  DJ's doen tegenwoordig heel wat meer dan enkel 2 plaatjes in elkaar draaien. Het valt mij ook op dat vrouwen daar creatiever in zijn dan de meeste gasten op YouTube. (al komt dat mss omdat er meer gasten op Youtube zitten)

  Ik zie Behringer niet echt als een player tegen Pioneer. Mensen die Pioneer willen praat je daar bijna niet vanaf hoe goedkoper en beter andere producten dan ook zijn.
  Net als dat iedereen vroeger op Technics moest draaien terwijl er beter en goedkoper op de markt was. Denk dat Behringer meer concurrent van M-Audio en dat soort merken zal worden.

  Mocht Behringer dat toch als een malle gaat clonen... hopelijk clonen ze deze dan ook.

  Een reactie schrijven:


 • djazid
  replied
  Originally posted by dreamer View Post
  een mooie standalone DJ-controller die van USB/SD kan afspelen, goede beat-detectie heeft, 3-kleuren waveform visuals, looping functies, en eventueel wat bruikbare effecten
  Als je er nog wat AI instopt hoef je helemaal niks meer te doen
  Brengen ze uit onder de naam dj-ai

  Een reactie schrijven:


 • dreamer
  replied
  En we hadden nog niet genoeg DJs ...

  Maar goed, een mooie standalone DJ-controller die van USB/SD kan afspelen, goede beat-detectie heeft, 3-kleuren waveform visuals, looping functies, en eventueel wat bruikbare effecten ... ja dan wil ik misschien ook wel (die pioneer dingen kosten al snel 1-2k en dat heb ik net niet over voor een beetje hobby-mixen).

  Een reactie schrijven:


 • Der_Mantie
  replied
  “Our goal is to democratize DJ and offer great equipment at a fraction of the current prices so we can empower every DJ on this planet”

  Een reactie schrijven:


 • Luxman
  replied
  Je ziet dat zij ook mensen zoeken voor groove boxen etc.

  Een reactie schrijven:


 • Luxman
  replied
  Uli zoekt nieuwe collega's:

  "We have now assembled our best and most passionate engineers from our 400+ global R&D team to develop a complete range of DJ equipment including samplers, groove boxes and controllers etc. to fully integrate with our upcoming free DAW whose development is already in full swing. But we need many more passionate and highly experienced talents and hence we’re hiring up to 50 engineers in the following areas: - experienced product designers - R&D Scrum Masters - embedded Linux software leaders - embedded C++ software leaders - DSP and FPGA senior leaders - Qt software leaders - mixed architecture hardware leaders - highly influential DJ’s who love to co-innovate We’re also considering acquiring complete engineering teams and even companies. Our goal is to democratize DJ and offer great equipment at a fraction of the current prices so we can empower every DJ on this planet. Come join us - we're offering "work from home" without any location requirements and also great benefits. Please send your resume to joinus@musictribe.com and help us become the leader in the DJ market. hashtag#hiring hashtag#workfromhome hashtag#comejoinus"

  bron: https://www.linkedin.com/in/ulibehri...cent-activity/

  Een reactie schrijven:


 • krautrock1958
  replied
  Originally posted by Disharmonic View Post
  Ik roep het elke keer als het over Behringer gaat, nu nog maar 'ns: graag 'ns een synth wat in de lijn ligt van de Hydrasynth, Wavestate, Argon8, e.d.
  Ik verwacht een puur digitale synth als bijv de Hydrasynth voorlopig nog ff niet, ik denk dat ze eerst nog een paar analoge oudjes gaan uitbrengen en misschien wel een analoge opvolger v/d deepmind met meer mogelijkheden als het nieuwe topmodel.
  Het analoge spul loopt goed als ik het zo op het web lees dus ik denk dat ie dat nog even verder gaat uitbreiden tot de belangrijke analoge oudjes allemaal aan de beurt zijn geweest, er zijn er nog een paar die wel gewild zijn.
  Vroeger of later zal ie dan ook wel het digitale domein gaan doen en ook wellicht een kloon van de DX 7 bijv of de DX-1 want die heeft ie al opgekocht om waarschijnlijk te kunnen spieken als het nodig is.
  Of wie weet een soort van Knifonium gebaseerd op tubes alleen maar om te laten zien dat het concern ook dat kan?

  Een reactie schrijven:


 • Disharmonic
  replied
  Originally posted by krautrock1958 View Post
  maar het idee dat er nu 'ns wat anders komt dan alleen maar klonen van oudjes vind ik op zich wel leuk in ieder geval.
  Inderdaad, zou een keer tijd worden.

  Het is een stap in de goede richting. Ik roep het elke keer als het over Behringer gaat, nu nog maar 'ns: graag 'ns een synth wat in de lijn ligt van de Hydrasynth, Wavestate, Argon8, e.d.

  Een reactie schrijven:


 • krautrock1958
  replied
  Originally posted by Disharmonic View Post
  Er zit ook een 12 bit-knop op...
  Ja, al lange tijd gingen er berichten op fora in de rondte dat Behringer een sampler/groovebovebox zou moeten uitbrengen en het liefst iets analoogs.
  Ik hoop dat ze met de 12bit mogelijkheid een goede emulatie van die analoge oudjes kunnen maken en dat de pads lekker spelen met instelbare sensitivity bijv.
  En je mag een naadloze samenwerking tussen deze en hun nog te ontwikkelen daw verwachten, zou me niets verbazen als die daw dan mogelijkheden als clip recording/launching heeft...net als ....?
  Het zal nu wel berichten gaan regenen op de diverse fora waarop Uli waarschijnlijk zal vragen om goede suggesties waarbij hij dan hopelijk die ook meeneemt in de ontwikkeling.
  Behringer kennende hebben we nog wel een jaartje om te sparen maar het idee dat er nu 'ns wat anders komt dan alleen maar klonen van oudjes vind ik op zich wel leuk in ieder geval.
  Laatst gewijzigd door krautrock1958 , 26 mei 2020, 14:13.

  Een reactie schrijven:


 • Disharmonic
  replied
  Originally posted by flyweight View Post
  ik wil het volgende.
  Mooi lijstje, wie weet wat er komt en wat het gaat kosten. Er zit ook een 12 bit-knop op...

  Een reactie schrijven:


 • flyweight
  replied
  ik wil het volgende.

  - Mix engine gebaseerd op de BH wing, dus eq, dynamics en fx daarvan
  - Goede sampler ( roundrobin en keyzones / multisamples )
  - Autosampler, maak multisamples direct op dit doosje. De akai mpc one kan dit geloof ik.
  - Groove quantize of timing track
  - Looper
  - USB Host functionality

  Een reactie schrijven:


 • Disharmonic
  replied
  Dit was al hier te lezen. Maar bevat weinig nieuws, kan inderdaad zijn dat Behringer wil peilen of hier belangstelling voor is en in welke vorm.

  Een reactie schrijven:


 • Der_Mantie
  replied
  Heb geen smoelen boek. Dus wat zeggen ze al daar?

  Een reactie schrijven:

Working...
X