X

Kenton Interchanger MIDI patchbay

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  #21
  Ik gebruik sinds een maand de MioXL dat is echt next lever midi!
  Het heeft nog nooit zo strak gelopen. Maar het is wel een gepuzzel wat instellingen betreft.

  https://www.iconnectivity.com/mioxl

  mioXL™ is our flagship MIDI power-house, packed full with our very best technology and innovations. With mioXL™ it’s never been easier to get huge amounts of MIDI gear connected and talking to each other. Harness the power of our advanced computer and network connectivity and experience why mioXL redefines what a flagship MIDI interface can and should do.

  Connect all your MIDI devices (USB-MIDI, DIN-MIDI, RTP/Network-MIDI) and Mac, PC, and iOS computing devices to each other, and let this rugged, versatile interface put you in control of your MIDI devices and workflow.

  On stage or in the studio, RTP/Network-MIDI capability means you are no longer constrained by cable length or limited USB ports. Stack multiple interfaces and computers on a network for ultimate scalability and flexibility.

  With mioXL™ you’re able to streamline and expand your MIDI setup, no matter how massive and demanding. Even though it’s our most powerful MIDI interface, mioXL™ is still accessible to all users, allowing you to do whatever you want with MIDI faster, better, and in creative and exciting new ways.
  ======================
  The Universe spins ever faster.... for me.
  ======================
  Visit the World of Groove Unlimited at www.groove.nl (all the music you need)
  Werk bij de beste muziek zaak in het land :-)

  Comment


   #22
   Vraagje voor de mioXL gebruikers (beetje offtopic, maar alla): koppelen jullie de mio aan de pc via de USB-poort die op het frontpaneel zit, of via de netwerkverbinding op de achterzijde?

   Comment


    #23
    Ik gebruik de USB poort, voornamelijk voor de iPad trouwens.
    Met de netwerkverbinding heb ik nog geen ervaring.
    Ach, het houdt me van de straat...

    Comment


     #24
     Originally posted by Grooveron View Post
     Ik gebruik sinds een maand de MioXL dat is echt next lever midi!
     Ik kan me helemaal vinden in deze uitspraak.
     Het gepuzzel vind ik persoonlijk wel meevallen.
     Ik heb inmiddels ervaring met twee eerdere interfaces van iConnectivity en de Mio is veruit de meest overzichtelijke en de gemakkelijkste in de omgang.

     Als ik de kenmerken van de Kenton Interchanger zo eens bekijk zie ik weinig toegevoegde waarde ten opzichte van de Mio, eerder integendeel.

     Ach, het houdt me van de straat...

     Comment


      #25
      De aanschaf van de MioXL heb ik overwogen. Het is het neusje van de zalm. Een keer programmeren op de computer en je kunt hem los gebruiken. Ik heb de handleiding gelezen en het leek me niet te moeilijk.
      De nadelen van de MioXL vind ik - voor wat ik nodig heb - de aansluitingen aan de voorkant, het toch te geringe aantal aansluitingen en de prijs.
      Kenton is ook niet goedkoop, maar ik kwam er gisteren achter dat hun Merge 8 vijfenvijftig euro goedkoper is dan twee losse Quadra Merge van Midisolutions, dus die heb ik besteld. Op de Interchanger hoef ik niet te wachten want die komt qua aansluitingen ook te kort, hoewel je volgens de fabrikant meerdere apparaten kunt doorlussen.

      www.akikaze.nl Instr.: analoge en digitale synths en keyboards, modulaire synths en systemen; samplers; sequencers; effecten; akoestische en e-percussie; elektroakoestische en elektrische gitaar, sitar, santoor. Stijlen: Berlijnse school, klassiek, progrock, Aziatisch, Italo. Albums: Nr. 12 "Disorders" staat sinds 20-12-2019 via DistroKid online op iTunes, Spotify, Youtube e.v.a. Nr. 11 "Solstice" is leverbaar bij www.sphericmusic.de en de meeste andere bij http://www.syngate.net

      Comment


       #26
       Toevallig iemand die de mioXL in combinatie met Logic gebruikt?

       Comment


        #27
        Heel erg 'old school', maar ik heb nog steeds drie van deze midi patch-bays in gebruik; IMHO nooit meer geŽvenaard.

        https://kawaius.com/product/mav8/

        Als er momenteel iets op de markt is dat hier enigzins op lijkt, incl. multi-merging, filtering, USB host aansluitingen etc. hoor ik het heel graag.

        Dat nieuwe Kenton ding kan ongetwijfeld van alles en nog wat, maar hoe minder 1:1 knoppen & hoe meer menu's en applicaties benodigd om alles in te stellen, hoe onaantrekkelijker voor mij persoonlijk.
        Als je niets te zeggen hebt, doe het dan niet hier ...

        Comment


         #28
         Het schakelen tussen in- en uitgangen is bij de Kawai MAV-8 volledig mechanisch voor zover ik weet, dus alle geavanceerde opties zouden nooit kunnen.

         1:1 knoppen is leuk, maar gewoonweg ondoenlijk vanuit een design perspectief zodra het aantal instellingen voorbij een bepaalde hoeveelheid komt.

         Comment


          #29
          Ik gebruik nog altijd de Roland A880, omdat alle kabeltjes netjes achter in 't rack zitten. En patchen heel simpel en direct gaat via toetsjes met directe visuele terugkoppeling via ledjes (ook de midi activiteit). Paar aansluitingen aan de voorkant voor een keertje inpluggen en jammen met een gast muzikant. Je kunt 2 ch. mergen, filteren en patches opslaan, maar die laatste gebruik ik nooit.
          http://www.rolandce.com/mediafiles/manuals/A880_nl.pdf

          Die Kenton vind ik wel een serieus alternatief, ook vanwege de usb en andere opties. Prijs is bepalend verwacht ik.
          Laatst gewijzigd door ronaldw , 27 mei 2020, 14:08.

          Comment


           #30
           Originally posted by Akikaze View Post
           Mijn Ensoniq KMX-16 heeft het namelijk zojuist begeven. Die is van 19 november 1992 en tweedehands gekocht.
           Het is voor het eerst dat ik mezelf citeer, maar mijn Ensoniq KMX-16 doet het na een bliksembezoek aan Music House weer! Mocht de Waldorf Midibay er ooit mee ophouden, dan heb ik in ieder geval een reservetoestel.

           www.akikaze.nl Instr.: analoge en digitale synths en keyboards, modulaire synths en systemen; samplers; sequencers; effecten; akoestische en e-percussie; elektroakoestische en elektrische gitaar, sitar, santoor. Stijlen: Berlijnse school, klassiek, progrock, Aziatisch, Italo. Albums: Nr. 12 "Disorders" staat sinds 20-12-2019 via DistroKid online op iTunes, Spotify, Youtube e.v.a. Nr. 11 "Solstice" is leverbaar bij www.sphericmusic.de en de meeste andere bij http://www.syngate.net

           Comment


            #31
            Ik vraag me af hoe lang het gaat duren voor de eerste Midi 2.0 routers/patchbays er zijn?

            Comment


             #32
             Verschil tussen die Kenton en de MioXL lijkt in de functionaliteit te zitten, waarbij ik bij de MioXl het idee krijg dat ie vooral als heel flexibele patchbay is ontworpen, voor complexe grote studio's, terwijl de Kenton meer inzet op aanpassen van de Midi-data bij doorgifte tussen 2 apparaten. Voor dat laatste heb ik echter wel grote bedenkingen bij onboard instellen. Als iets "K" is, dan is dat wel in een rek met vaal schermpje op kleine knupkes drukken. Ik had liever een poort-set als op de MioXL gezien, en dan met de ethernetpoort voor een 2e functie: een web-interface. OS afhankelijke applicaties voor installatie is echt iets van voor 2010. Webbased is veel universeler. De grabbelton met MCU's die vandaag de dag beschikbaar zijn met 8 of 16x UART voor al die MIDI poorten kunnen vaak ook met twee vingers in de neus een web-control-panel hosten.
             DWDXDMRXRMXR-80007501518

             Comment


              #33
              Je zegt daar zoiets over OS afhankelijke apparatuur; die MioXL kan ik hier niet draaien omdat de studio nog op Windows7 zit. Neeje, ik doe geen upgrade alles werkt perfect.
              https://soundcloud.com/wolf_techno

              Comment


               #34
               Allemaal leuk met al die features en zo, maar hoe zit het met latency en jitter veroorzaakt door het processen van alle ins en outs?
               Zal niet voor iedereen een probleem zijn, maar ik hoor het direct als iets niet "strak" loopt.
               Aan de andere kant is dit wel hun area of expertise, dus zal het (hopelijk) wel binnen de 1 ms blijven.
               http://www.youtube.com/user/REOvolt
               http://soundcloud.com/reovolt

               Comment


                #35
                nog een alternatief, zelfde club als van de NDLR:

                https://www.kickstarter.com/projects...r/mrcc/rewards

                Comment


                 #36
                 Die had ik ook al gezien. Specs zijn uitstekend. Maar ik snap echt niet waarom je voor een desktop formfactor zou gaan. Die kabels wil je toch juist niet zien...

                 Ik heb alle opties bekeken - mijn a880 voldoet eigenlijk niet meer zo - maar een echt handige optie is er niet 123. De mioxl komt nog het dichtst in de buurt, maar ook ik draai win7 en heb geen zin om te upgraden voor alleen een editor voor de midi patchbay... Die midihub ziet er vriendelijk uit, maar mist de inputs en USB host functie. Ik denk eerlijk gezegd niet dat de kenton veel extra's biedt...
                 Binaural on Soundcloud

                 Comment


                  #37
                  Koop je toch gewoon een oudere versie? De Mio10 iConfig software werkt prima op Windows 7.

                  Comment


                   #38
                   Originally posted by binaural View Post
                   De mioxl komt nog het dichtst in de buurt, maar ook ik draai win7
                   Op het forum wordt een open-source cliŽnt gepost:https://forums.iconnectivity.com/ind...x-beta-release

                   (QT dus ook voor Windows, tho ymmv)

                   Comment


                    #39
                    Originally posted by doofer110 View Post
                    nog een alternatief, zelfde club als van de NDLR:

                    https://www.kickstarter.com/projects...r/mrcc/rewards
                    Ik neem aan dat er nog aan de behuizing word gewerkt want dit ziet er goedkoop uit en dat is toch zonden.
                    To each his own.

                    Comment


                     #40
                     Originally posted by Roonan View Post
                     Allemaal leuk met al die features en zo, maar hoe zit het met latency en jitter veroorzaakt door het processen van alle ins en outs?
                     Zal niet voor iedereen een probleem zijn, maar ik hoor het direct als iets niet "strak" loopt.
                     Aan de andere kant is dit wel hun area of expertise, dus zal het (hopelijk) wel binnen de 1 ms blijven.
                     Dat is dezelfde vraag die ik had eigenlijk, en moderne units zelf zullen wel snel genoeg zijn om latency en jitter te voorkomen, maar het probleem blijft volgens mij nog steeds gewoon windows zelf. Tenzij je het alleen als librarian wilt gebruiken enzo en je wilt retestrakke sync dat lijkt me de enige optie nu nog https://www.e-rm.de/multiclock/

                     Zelf was ik trouwens nu op zoek naar een simpele thru box maar het blijkt dat mijn oude 8port /se inmiddels ook op x64 werkt, alleen wel met printerpoort, dus zal met een oude laptop moeten om de midi patchbay te configuren en dan kan ik hem wel nog standalone gebruiken.
                     /enter/control/command/
                     http://soundcloud.com/neutrodyne

                     Comment

                     Working...
                     X