X

Behringer Solina String Ensemble met Small Stone Phaser in de maak

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  #21
  Zo te zien nog geen enkele reactie op de oproep? Misschien kan het nuttig zijn als ze in contact komen met Huib De Bruijn? http://www.esbdebruijn.nl/

  Ik weet niet of Huib nog actief is en welke connectie hij met de Eminent fabriek heeft, maar aan kennis ontbreekt het daar in ieder geval niet. Ik heb geen Gearslutz account dus ik kan het er zelf niet posten (en ga voor de gelegenheid ook geen account aanmaken).
  ====DOT MATRIX WITH STEREO SOUND====

  Comment


   #22
   Bedankt Nicolas. Ik heb de link op Gearslutz geplaatst.

   Comment


    #23
    Ik las het ook een paar dagen terug maar je kan gewoon kontakt opnemen met de Eminent website dus zo moeilijk kan het niet zijn.

    Comment


     #24
     Ik heb https://eminentorgans.nl/ toegevoegd.

     Comment


      #25
      Dat is inderdaad niet heel moeilijk, Huib De Brujin, superfijne kerel! Als ik mij niet vergis, heeft hij de circuits voor het string ensemble ontworpen.
      M'n synthwave band: The Lost Kids

      https://soundcloud.com/user-415248519

      Comment


       #26
       Originally posted by Apollo82 View Post
       Dat is inderdaad niet heel moeilijk, Huib De Brujin, superfijne kerel! Als ik mij niet vergis, heeft hij de circuits voor het string ensemble ontworpen.
       Nee helaas niet.
       US Patent 3.833.752 van 3 september 1974 laat zien dat de uitvinder van het ensemble circuit meneer Tijmen van der Kooij is
       Gear: Grolsch, Guinness en Murphy's

       Comment


        #27
        Het is niet helemaal duidelijk of ze gaan samenwerken maar Behringer zet Albert Steenbergen op hun FB-pagina alvast in het zonnetje:

        We’re proud to introduce Albert Steenbergen who for 10 years maintains the famous Eminent 310 organ for music icon Jean Michel Jarre. He also built a custom-made and portable version of the 310 for JMJ.

        Comment


         #28
         Ik dacht dat Huib betrokken was geweest bij de string synthesizer, maar ik kan me vergissen. Het is voor mij ook alweer 15 jaar geleden dat ik hem gesproken heb.
         ====DOT MATRIX WITH STEREO SOUND====

         Comment


          #29
          "who for 10 years maintains" Dat steenkolenengels van Behringer ook!

          Tijmen van der Kooij is inderdaad de uitvinder van het ensemble. Als ik me goed herinner Dr. Van der Kooij.

          Misschien genoegzaam bekend, maar er is een truc om het ensemble-effect zonder delay na te bootsen. Die heb ik van het kortstondig werken met de Polymoog en toegepast op de Alesis Andromeda. Je hebt minimaal twee lfo's nodig, die allebei dezelfde vco moduleren. De snelheid van de tweede lfo is twee keer die van de eerste. Niets gaat boven het echte effect, maar ik heb het toegepast om een ruimteverkleining te simuleren. In het begin van het stuk gebruikte ik de Solina en daarna de Andromeda.
          www.akikaze.nl Instr.: analoge en digitale synths en keyboards, modulaire synths en systemen; samplers; sequencers; effecten; akoestische en e-percussie; elektroakoestische en elektrische gitaar, sitar, santoor. Stijlen: Berlijnse school, klassiek, progrock, Aziatisch, Italo. Albums: Nr. 12 "Disorders" staat sinds 20-12-2019 via DistroKid online op iTunes, Spotify, Youtube e.v.a. Nr. 11 "Solstice" is leverbaar bij www.sphericmusic.de en de meeste andere bij http://www.syngate.net

          Comment

          Working...
          X