IK Multimedia UNO Drum €249.99

€€249.99
UNO Drum is het ultieme beatcreatiestation voor iedereen en voor het creëren van warme, pittige, hoogwaardige en inspirerende grooves. UNO Drum is gemaakt in samenwerking met de Italiaanse analoogspecialist Soundmachines en volgt de veelgeprezen UNO Synth, die een massieve analoge klank combineert met digitale flexibiliteit en gemak.

Met UNO Drum kunt u eenvoudig programmeren en uitvoeren met het breedste sonische palet om professionele drumgrooves aan uw muziek toe te voegen.

https://www.ikmultimedia.com/products/unodrum/


 
Laatst gewijzigd:
de uno serie, lijkt alsof er meer zal komen, niks over gelezen, zie ik ook als een tegenhanger van de volca's, die ik zeer beperkt vind, al heb ik ze nooit gebruikt. een buurman/vriend van mij heeft de oude korg reeks, die zijn wel erg goed....

maar die uno synth heeft me wel eens bijna verleid. goei spul die uno's. lijkt me.
 
maar die uno synth heeft me wel eens bijna verleid. goei spul die uno's. lijkt me.

Die uno heeft me twee weken terug verleid zoals je weet en nu ook de samenwerking met m'n novation sl prima gaat kan je 'm uitgebreid editen.
Tweedehands voor 130 euro en een paar maanden oud, da's geen geld.
In jouw geval met de Spark en je sl kan je ze in Live lekker syncen, paar basloopjes als clips erbij en jammen met die handel! :dj::okdan:

Ik vind ze bij elkaar een leuk stel, wie weet komt er net als bij korg ook nog een sampler uit?
 
Meer heb je niet nodig.

Apparaat kost overigens 305 ipv 249. Das excl btw namelijk.

Op een drumcomputer? Stereo toch echt het minste wat je nodig hebt, individuele outs lijkt me te sjiek voor zoiets maar had het ook opgelost.. Mono daaraantegen is echt brak, geen enkele manier om je drums te spreiden. :erm:
Voor die prijs lijkt me dat toch ook best een vreemde keuze. Volgens mij is het ook niet mogelijk de samples te vervangen, maar dat zou je'm ook nog kunnen vergeven. Binnenkort heb je in dezelfde prijsklasse een B808, wat je dan ook maar van Uli vind.
 
Ja dat mono vind ik ook een missertje.
Zag nog een leuk clippie, lekkere sounds moet ik zeggen;

 
Leuk als je stijl begin jaren 90 slaapkamerstudiohouse is. Ik sla hem even over.
 
Zo'n apparaat moet of geweldig zijn qua bediening zodat het live staat als een huis of er moeten geluiden in zitten die je nergens anders uithaalt. Volgens mij doet hij het geen van beiden.
 
Tja, ze doen er alles aan om producten te verzinnen waarmee je even snel onderweg 'iets' kan maken.
 
Nou als die hardware van ze net zo is als hun software bedank ik graag. Heb net weer een nieuwe laptop en pc gekocht, en als je die rommel van ze wilt installeren loop je tegen zoveel onnodige shit aan dat ik inmiddels mijn investering van bijna 1000 euro aan plugins vaarwel heb gezegd. Dan maar alles waar ik hun plugins heb gebruikt weer opnieuw mixen met andere plugins. Laat dit bedrijf gewoon een voorbeeld nemen aan bv. U-he. Nieuwe installatie ? Je geeft je email en je hebt je licenties. Klaar. Ben met die hele IK shit 2 uur bezig om de licenties te activeren, hun tools daarvoor werken niet ( geen internetverbinding zeggen ze) maar als je dan in het zelfde venster op de link klikt zit je wel ineens op hun website ( ik had toch geen internet? ) maar daar kun je dus niks.. Dat soort shit. Tijdverspilling en onnodig stress. Ik hoop van harte dat hun hardware beter werkt.
 
Op een drumcomputer? Stereo toch echt het minste wat je nodig hebt, individuele outs lijkt me te sjiek voor zoiets maar had het ook opgelost.. Mono daaraantegen is echt brak, geen enkele manier om je drums te spreiden. :erm:
Voor die prijs lijkt me dat toch ook best een vreemde keuze. Volgens mij is het ook niet mogelijk de samples te vervangen, maar dat zou je'm ook nog kunnen vergeven. Binnenkort heb je in dezelfde prijsklasse een B808, wat je dan ook maar van Uli vind.
I
Op mijn 808 gebruikte ik meestal ook maar 1 output. Dat klinkt toch wat lekkerder dan individueel. Stereo output is inderdaad toch wel eens handig, maar voor mij niet voor een breder geluid, maar om bijv de basdrum of clap op een apart kanaal te krijgen. Dat deed ik bij de 808 ook wel eens. Die clap was soms namelijk toch wat te onderdrukt terwijl het natuurlijk een heel essentieel onderdeel is.
 
ik heb deze aangeschaft klinkt goed! Er is alleen een heel vreemd probleem (ook gepost op het IK multimedia forum en tech. dienst zonder respons tot nu toe). Alles werkt prima behalve het tempo/klok. De snelheid van 80 bpm bij deze uno drum is 120 bpm bij mijn andere midi gear en daw! Als ik hem sync met de uno synth dan werkt start/stop prima via midi.
Maar uitaande van 16 maten is de drum al bij maat 16 als de synth pas bij maat 12 is. De drum doet 3 x 16 maten in het tijdsbestek dat de synth 2x 16 maten doet. Heb een hoop midi spul en ervaring maar het lijkt toch echt een hardware probleem. Vreemd genoeg heb ik er verder nog niks over gelezen.
 
ok, als iemand dezelfde problemen heeft, midi aansluiten en dan via SEQ en DIVISION instellen op 16. Is niet echt goed beschreven maar we kunnen weer oan de geng!
 
Er is nu ook de (gratis) UNO drum-editor uit. Ik draai Linux en daar werkt het prima, zeker een aanrader!
 
[h=1]Anthology Libraries Add Sounds Of Over 40 Vintage Drum Machines To IK Multimedia’s Uno Drum[/h] [h=4]These 10 Anthology Libraries Includes[/h]
  • Anthology Library 1: Ace Tone Rhythm Ace FR-2L®, Ace Tone Rhythm Ace FR-6®, Ace Tone Rhythm Ace FR-7L®, Ace Tone Rhythm Ace FR-8®
  • AL 2: Hammond Auto-Vari 64®, Wurlitzer Sideman®, Univox Drum Machines®, Columbia CRB-81 Rhythm Box®
  • AL 3: Korg KPR-77®, Korg KR-55®, Keio (Korg) MiniPops®, Panasonic RD-9844®
  • AL 4: Roland CR-78®, Roland CR-5000®, Roland CR-8000®, Roland TR-77®
  • AL 5: Roland TR-606®, Roland TR-808®, Roland TR-909®, Roland TR-33®
  • AL 6: Lell Rototom®, Maxon DS200®, Star Instruments Synare 3®, Formanta UDS®
  • AL 7: Simmons SDS 8®, Simmons SDS V®, TAMA TS-204®, TAMA TS305®
  • AL 8: Jomox XBase 09®, MFB 502®, MFB 522®, Sound Master SR-88®
  • AL 9: Regal Rhythm RE 175®, Normad Rhythm Maker 16®, Unitra Eltra RYTM 16®, Multivox Rhythm Ace FR6M®
  • AL 10: BOSS DR-110®, Realistic Concertmate Electronic Accompanist/Metronome®, Delptronics LDB-1®, ELI CR-7030®
  • IK Multimedia
 
Meest ondergewaardeerde drumcomputer ever. Ik heb de grootste nadelen er tijdens de corona lockdown uit "gemod".
Ik vind hem 10 keer beter dan bvb de Drumbrute en de Impact. Deze 2 heb ik ooit gehad maar niet lang. De sound kwam helemaal niet overeen met de looks.
Dat is bij deze Uno net omgekeerd, vandaar dat ik het ding uitvoerig heb aangepast.

5 individuele outputs toegevoegd en een degelijke voedingsaansluiting gemaakt. De eerste kick heb ik op de main out gelaten omdat ik dan de interne overdrive en compressor er op los kan laten. De voeding heb ik aangesloten op de interne batterij aansluitklemmen.
Let op, via usb voeding werkt de Uno Drum perfect op 5 volt, maar hij vreet wel bijna 700 mA dus niet alle usb poorten vinden dat leuk. Op de batterij contacten wil hij niet werken met een spanning van slechts 5 volt, dus heb ik er een 6 volt dc adapter aan gehangen en dat werkt perfect en volledig ruisvrij. Bij 5 volt op de batterij contacten geeft hij constant "BAT" weer op het schermpje om te tonen dat de batterijen leeg zijn. Er komt dan ook niks meer uit.
Anyway, ik heb deze "power in" mod voordien al met succes toegepast op 2 Roland Boutiques (JU-06A en SH-01A) omdat die via een usb voeding niet echt ruisvrij willen werken. Bij de boutiques ben ik een stapje verder gegaan en heb er nog een lineaire stabilisator aan toegevoegd (7805), waardoor deze nu werken op spanningen tussen 7.5 en 12 volt. Die stabilisator is tegen het metalen chassis gemonteerd voor extra koeling.

Qua sound: dit goedkoop ogend full plastic bakje klinkt echt super. Veel beter dan ik ooit had verwacht. Ik heb hier nog een Tanzbär MK I, en ik durf de Uno na de mods op dezelfde hoogte plaatsen. Hij klinkt niet beter, wel anders.
De "ruis" nadelen waar je zoveel over leest, daar heb je enkel last van als je hem op de computer via usb aansluit. Op een usb voedingsblokje ruist hij bijna niet, en de ruis hangt sterk af van hoe clean de 5 volt output is (zelfde verhaal als bij de Roland boutiques).

Voor de mods heb ik mij gebaseerd op info te vinden in deze pdf: https://maffez.com/wp-content/uploads/2020/04/UNODRUM_MODS.pdf
Het is een priegelwerkje, en je garantie vervalt uiteraard. Er is echt niet veel plaats vanbinnen en het batterijvak moet er volledig uit voor de individuele outputs. Alles is smd, dus je moet wel wat handig zijn met de soldeerbout. Om kick 1 op de main out te laten mag je in de mixer sectie de weerstanden die met "BD" zijn aangeduid in de pdf niet verwijderen.
Alle individuele outs hebben een 1 k serieweerstand. Bij de HH, snare en clap outs heb ik nog kleine capa's in serie geplaatst voor een natuurlijke "roll-off" oftewel een highpass. Wel een milde versie met 6 dB per octaaf.
Als je mixer of soundcard een ingangsimpedantie heeft die hoger is dan 10k, dan volstaan deze waardes: 100nF op de snare en clap, 10 nF op de HH. Dat komt overeen met -3 dB bij 160 Hz voor de clap en snare en -3 dB bij 1600 Hz voor de HH, dit alles bij 10 k ingangsimpedantie uiteraard.


UnoDrumMods.jpg
 
Back
Top