Rudy, expert in Yamaha VL, Wind-Contollers etc.

rudyverpaele

Ingeburgerd
Lid sinds
16 mei 2019
Berichten
31
Locatie
Belgie
Hoi, ik woon in België, net onder Brussel.

Na vele jaren als ICT manager te hebben gewerkt heb ik besloten terug naar mijn passie te gaan.

Overzicht van wat ik allemaal doe.
- een krachtige Yamaha VL70m / PLG100VL / PLG150VL editor - VL-Wizard . zie https://www.vl70m-editor.com/site/
- een nieuwe Physical Modelling soft-synths speciaal voor Wind & Breath controllers - Respiro. zie https://www.imoxplus.com/site/
- VL1 librarian - https://www.youtube.com/watch?v=TT3k...ature=youtu.be
- ben ook van plan een Yamaha VL1 editor te bouwen, maar momenteel weinig vraag voor (laat mij dus weten of jij een VL1 hebt)
- werk samen met Pedro Eustache (befaamde fluitist - Hans Zimmer), Aodyo (Sylphyo), NuSofting, JB-Audio, Adolphe Sax, Andrew Claes (Belgisch jazz band) etc.
- werk samen met Chris Graham aan een innovatief mondstuk (patented). Crowdfunding voorzien rond Q4 2019.
- ademdruk in en uit
- lip positie
- tong positie
- mondholte
- regelbare lucht circulatie
- onboard processor welke toelaat om alle parameters tot in detail af te stellen
etc..

Kortom, mijn doel is een zaak uit te bouwen rond alles wat met wind & breath controllers te maken heeft.

Ik hoop via dit forum in contact te komen met Physical Modelling plug-in ontwikkelaars, gebruikers van windcontrollers etc...
Bezoek zekers eens mijn websites en stel gerust vragen omtrent VL, Respiro etc...

groeten
Rudy
 

Attachments

  • IMG_0293.jpg
    IMG_0293.jpg
    34,9 KB · Bekeken: 160
Welkom Rudy !
Interessante materie waar jij je mee bezig houdt. Samen met de saxofonist van onze band ben ik me aan het verdiepen in breathcontrollers en andere technieken om de sax de wereld van de synths in te sleuren.
Ik ga vast nog veel van je lezen :)
 
laat jouw saxofonist eens naar dit kijken....
https://www.facebook.com/Eventide/v...STExNjkxNjA0MTY2MTAzMzoyMzA0NTc2NzY5NTYxNjA1/
http://www.vigamusictools.fr/

vigamusictools is het allernieuwste....wel prijzig

Die Eventide hadden we bekeken inderdaad, maar (vooral) vanwege gebrek aan een preamp heeft hij een Boss VE-500 aangeschaft. Erg leuk dingetje, alleen zijn we nog bezig met de integratie.
Viga Music Tools kende ik nog niet. Dank, daar ga ik eens wat meer van bekijken.
 
Wekom Rudy!

Dat is toevallig, ik zit juist te denken Respiro aan te schaffen. De audiodemo klinkt namelijk goed. Weet jij hoe lang de introductieprijs nog duurt? Ik vind de physical modelling saxophones en trompetten in mijn Z1 ook zo lekker klinken. Als ik hem koop ga ik Respiro zonder breath controller gebruiken, dus alleen met het keyboard en met de pressure assign op een vaste waarde.

Groet,

Peter
 
peterdh, Eerlijk gezegd, Respiro is niet gemaakt voor realistisch naboosten van Sax/Trompet/Fluit etc...daar zijn andere synths voor..
Respiro is een PM instrument met eigen uniek karakter en gedrag, welke vrij organische aanvoelt en optimaal werkt met voor wind-controller, maar ook voor keys en MPE.

Het gebruik van Respiro met een keyboard en een pressure assign met vaste waarde laat ook vele realism toe. Ideaal heb je een expression pedal om pressure aan te sturen...

We werken hard aan een nieuwe versie met heel wat verbeteringen (AT, min/max/curve CC assign voor macros, apart instelbaar midi channel, aanpassingen aan de sound-engine, mogelijkheden om pressure attack/decay smoothing in te stellen, tremolo, vibrato, glide, crossfade etc...). Doel is rond volgende week een nieuwe release uit te brengen met al deze extra features...dan zal ook de intro prijs vervallen. Na deze release ga ik meer instrumenten (lees timbres) toe beginnen voegen...
 
Back
Top