Nieuw hier

funky pizza

Nieuwkomer
Lid sinds
28 september 2016
Berichten
1
Locatie
Amsterdam
Hallo Allemaal,

Na een aantal maandjes meelezen moest ik me toch maar 's voorstellen. Ik ben dus funky pizza en ik ben gek op muziek (jaja) en dan vooral acid, house, techno, electro, disco. Maar eigenlijk kan ik alles wel waarderen zolang er maar een lekkere groove in zit. Klassiek en jazz vind ik op z'n tijd ook lekker.
In een ver verleden luisterde ik vooral naar new wave, gothic, noise en punk en speelde ik nog gitaar. En ik ben ook nog dj geweest in de tijd dat een dj wat plaatjes draaide en daar twee gratis drankjes voor kreeg https://www.synthforum.nl/forums/images/smilies/puh2.gif Maar nadat ik ooit Energy Flash van Joey Beltram hoorde was ik verkocht en luisterde ik voornamelijk nog naar techno en acid. Later probeerde ik zelf muziek te maken in Ableton Live maar gaf het telkens na een paar maandjes weer op omdat dat gedoe op de computer me niet echt kon inspireren.
Totdat ik in een opwelling mijn eerste synth kocht, een heuse Roland Gaia. Avonden lang lekker klooien en gekke geluidjes maken en toen ik ik die aan mijn computer hing, lukte het opeens om liedjes te maken! Inmiddels is de Gaia al lang weer vertrokken en heb ik hier nu een aantal synths en drumcomputers waarmee ik elke avond zit te pielen en probeer songs te maken. Alle geluiden en sequences haal ik uit de hardware om die vervolgens op te nemen naar harddisk en in Ableton te verhaspelen tot een soort smerige funky acid techno noise mengelmoes. Echte kwaliteitsongs maak ik niet, maar ik vermaak ik me enorm mee. https://www.synthforum.nl/forums/images/smilies/thumbsup.gif

Mijn schatjes:

Alpha Juno 1
Microbrute
2 Moog Mother 32's
Dreadbox Erebus
Volca Beats
TR-606
mijn grote favoriet: de Roland MC-202
en mijn grote trots: een TR-808

https://www.synthforum.nl/forums/images/smilies/zwaai.gif
 
Back
Top