X

Muziek Filosofie

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  #41
  Als het je hobby is moet je helemaal niets! Maar als je wilt dat bepaalde groepen mensen je muziek goed vinden zul je je moeten aanpassen. Niet als een moreel gebod, maar als feitelijke voorwaarde voor succes. Iets maken wat "de mensen" (dat is: iedereen) goed of mooi vinden is onmogelijk. Er zullen altijd wel mensen zijn die wat je doet afkeuren.

  Mijn oplossing: ik trek mij alleen die kritiek aan van mensen die in hun oordeel uitgaan van uitgangspunten of van een muzieksmaak die ik ook zelf deel. Wie dat zijn ontdek ik vanzelf door regelmatig de berichtjes op dit forum te lezen. Wat gepast is in het ene genre hoeft dat immers niet te zijn in een ander genre. En men kan er desgewenst zelfs voor kiezen maling te hebben aan genres, of daar creatief mee te spelen. Aan welke kritiek iemand iets heeft hangt dus niet enkel van de inhoud van die kritiek af maar ook van de opvattingen en smaak van zowel de criticus en de bekritiseerde.

  Comment


   #42
   Originally posted by JimmyEyckmans View Post
   Ik wil gewoon dat de mensen mijn liedjes mooi vinden... meer niet eigenlijk...
   Lijkt me erg lastig hoor, dat veronderstelt dat je dit afdwingt of controle hebt over andere mensen hun smaak?
   Ik denk dat juist door het zo stellig te brengen dat je wilt dat mensen je liedjes mooi vinden dit al een recept is voor teleurstelling, niet de hele wereld zal je vriend zijn hoe graag je dit ook wilt.
   Of neem ik dit te letterlijk en bedoel je eigenlijk te zeggen dat je het leuk vind als mensen naar je muziek luisteren en voor de rest helemaal geen reaktie geven?
   In dat geval dan kan je beter zeggen als je een track post dat je geen reaktie wilt.
   Ikzelf en de anderen vinden het leuk als forumleden op de muziek die gepost wordt een reaktie geven en als mensen positief zijn streelt dat je ego natuurlijk maar tegelijkertijd kan het ook gebeuren dat er minder leuke reakties tussen zitten.
   Zoals sommigen waaronder mijzelf al gezegd hebben, waardeer het dat mensen de tijd en moeite nemen om je muziek te beluisteren en eventueel een reaktie daar over geven, en een reaktie waar je helemaal niets mee kunt die negeer je.
   Maar pas op dat je een minder leuke reaktie je erg persoonlijk aantrekt want dat is een recept voor tobben of slapeloze nachten, het is tenslotte maar de mening van een ander en dat is iets buiten jou en zeker iets waar je geen controle over hebt.

   Comment


    #43
    Originally posted by ProgHead View Post
    (...) Er zullen altijd wel mensen zijn die wat je doet afkeuren. (...)
    Waarschijnlijk is het omgekeerde in veel gevallen ook waar: er zullen altijd mensen zijn die wel kunnen waarderen wat je doet. Misschien niet veel, maar toch. Merzbow heeft ook fans.

    Comment


     #44
     Originally posted by Disharmonic View Post
     Waarschijnlijk is het omgekeerde in veel gevallen ook waar: er zullen altijd mensen zijn die wel kunnen waarderen wat je doet. Misschien niet veel, maar toch. Merzbow heeft ook fans.
     Moest het even opzoeken wie dat is. ;-)

     De moraal hier is dat je gewoon je eigen weg kunt kiezen, en dan zie je vanzelf wat voor publiek daarvoor is. Tenzij je per se de grote massa wilt plezieren, maar dan wordt het heel moeilijk nog je eigen ding te doen.

     Overigens ben ik niet van mening dat je domweg alle negatieve commentaar zou moeten negeren: alleen dat negatieve (en positieve) commentaar dat irrelevant is voor het soort muziek dat je wilt maken verdient het te worden genegeerd.
     Laatst gewijzigd door ProgHead , 15 september 2020, 19:17.

     Comment

     Working...
     X