Welke gratis plugins gebruik je ook echt?

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Delay Lama omdat ik die zo leuk vind. En Abakos vooral voor testdoeleinden. [/SIZE][/FONT]
 
. Wat het gedoe met gratis plugins betreft sluit ik me aan bij Sinew.

Niet dat ik nooit meer op zoek ga,want er zijn wel degelijke goede free stuff te vinden.Maar ik zoek nog zeer sporadisch.Mijn werkethiek is:de muziek primeert op alles.
 
Na honderden gratis plug ins te hebben verzameld heb ik het nu eigenlijk wel zo'n beetje gezien. Op gegeven moment gaat de veelheid aan opties tegen je werken en kom je niet meer aan het spelen met geluiden of muziekjes toe.
 
TDR slick EQ
​​​​​​TDR nova
Voxengo span
Softube saturation knob
Camelcrusher
Youlean metering
 
Brainworx bx_solo - ik gebruik deze om een stereo-signaal in mijn DAW even mono te maken om zo twee kanalen om mijn mengtafel te balanceren.
Voxengo MSED - deze gebruik ik om een stereo signaal op te splitsen in mid-side, daarna gooi ik het door een externe EQ en weer terug de computer in, waar het is signaal weer stereo codeer met dezelfde plugin.
 
Audiothing Blindfold EQ: 4-bands EQ waarbij je niet kunt zien met welke frequentie en Q je bezig bent, zodat je alles op gehoor doet! Helaas geen oversampling (ook geen interne) waardoor je te maken hebt met aliasing als je "analog" en/of "soft clip" aan hebt staan. Gewoon uitzetten dus en dan heb je een prima EQ.

https://www.audiothing.net/effects/blindfold-eq/

Click image for larger version  Name:	Blindfold-EQ.png Views:	0 Size:	231,8 KB ID:	3747145
 
Hornet SW34EQMK2: Gratis tot 3 april!! Use the code SW34EQMK2FREE. Heeft interne oversampling, waardoor je weinig last hebt van aliasing. Wel "saturation" op 100% laten staan en de input niet te diep in het rood, anders krijg je harmonics waar je ze niet hebben wilt. Deze EQ blinkt uit in de mid frequency range. Aanrader!

https://www.hornetplugins.com/plugin...et-sw34eq-mk2/

Click image for larger version  Name:	sw34eq-mk2-2.1-screenshot.png Views:	0 Size:	114,1 KB ID:	3747150
 
Hornet Angle: Een tilt EQ (hefboom?), die op het moment dat je naar rechts draait de hoge tonen boost en tegelijkertijd de lage tonen verlaagt. Erg handig als je merkt dat je bij veel geluiden de hoge tonen boost en de lage tonen verlaagt. Geeft ook prettige harmonics, zonder aliasing als je "analog" geactiveerd hebt.

https://www.hornetplugins.com/plugins/hornet-angle/

Click image for larger version  Name:	Screenshot-Angle-1.0.png Views:	0 Size:	81,1 KB ID:	3747154
 
Izotope Ozone Imager 2: behoeft geen introductie. Erg goed in het stereo maken van mono geluiden, maar ook gewoon als je het stereobeeld net wat wilt verbreden zodat je elementen beter naar voren komen in je mix. Helaas geen multiband, maar als je toch veel HP filtert dan maakt dat niet zoveel uit.

https://www.izotope.com/en/products/ozone-imager.html

free-imager-lissajous.png
 
Voor mij is het een hobby geworden van alle plugins de meest bruikbare te houden en de rest te dumpen. Van de gratis plugins die ik nu nog gebruik zijn de MOLOT compressor, zeer veel karakter en hoge kwaliteit specs. Tweede compressor is de kotelnikov compressor, deze zet ik nog wel eens op de master bus. Tot slot de teufelsberg vst reverb. Ben blij dat ik de eeuwige zoektocht naar VST heb opgegeven en me nu op muziek focus.
 
Back
Top