Welke gratis plugins gebruik je ook echt?

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
4.648
Locatie
Zwolle
Ik kwam op Reddit een interessant draadje tegen met de titel: wat zijn gratis plugins die je ook echt gebruikt? Ik vond de vraag zo goed dat ik hem ook hier stel. Wie heeft er tips?

P.S. Een gratis plugin die ik vrijwel altijd gebruik is TrackControl van DMG Audio. Die gooi je op je mixertrack en vervolgens kun je van alles doen. Zoals: het geluid mono of juist wijder maken, laag filteren met een high pass filter, gain verhogen, LR omdraaien en audio delay instellen. Dat is echt handig bij het mixen :okdan: https://www.dmgaudio.com/trackcontrol
 
Zelfs die ga ik niet meer downloaden,integendeel ik gooi er meer en meer uit m'n DAW.Ik merk dat ik dan meer en meer bezig ben met componeren,meer tijd heb met de weinige soft-hard synth,hoe meer ik daar prachtige sounds in ontdek,dan uren bezig te zijn met al die free-en half free down te laden en uit te vlooien hoe het werkt en s'avonds constateer dat je geen noot muziek hebt gemaakt.
Ieder uur van de dag zijn er wel koopjes te doen en er zijn zeker mensen die niks liever doen dan daar naar op zoek te gaan ipv muziek te maken.
 
bx_cleansweep van Brainworx gebruik ik soms. Het is niets meer dan een high-pass en low-pass. Eigenlijk overbodig dus, omdat je dat met iedere EQ kunt doen, maar wel simpel en effectief.

Verder TDR Nova van Tokyo Dawn, een dynamische equalizer, al is dat meer een mixtool voor gevorderden, dus ik weet maar half wat ik aan het doen ben, maar als het me lukt, lukt het meteen goed.
 
Acid Man
Charlatan
Chordz
CreamCM (heb nu de echte gekocht)
Dark Steps (KBplugs)
drumatic 3
Dexed
Een aantal Full Bucket plugins, vooral SequencAir
 
Zelf gebruik ik alleen maar gratis plugins... De zoektocht ernaar is een vast onderdeel van mijn productieproces.. :-)

Welke ik vaak gebruik ligt eraan of het er een beetje gelikt uitziet en prettig hanteerbaar is.
 
voxengo span is de enige gratis plugin die ik gebruik . Merk dat ik steeds vaker de zelfde tools gebruik en dat ik klaar ben met nieuwe plugins. Het voegt voor mij niets meer toe.
 
Ik gebruik veel van de standaard Logic Pro X plug-ins en paar betaalde.

De enige gratis plug-in welke ik af en toe gebruik is de TAL-Chorus. Doet het o.a. fijn op een NL2x
 
https://surge-synthesizer.github.io/

Heel erg goed, steekt op sommige punten Massive en Serum naar de kroon.

https://oblivionsoundlab.com/product/osl-chorus/

Klinkt geweldig.

Dexed was al genoemd, maar voor alles wat ook in 4 ops past gebruik ik gewoon Operator. Net iets makkelijker in gebruik, en ook erg veelzijdig.

Dan nog iets dat geen geluid maakt maar wel soms nuttig is: Smexoscope. http://armandomontanez.com/smexoscope/ heeft een 64-bits versie.

Voor de rest houd ik mijn lijst van gratis spul klein, en zoals gezegd is er niks mis met "utility"-spul wat in een DAW zit.
 
Geen enkele. Maar heb het voornemen dit jaar te kijken of "in the box" werken prettig voor mij is. Dank dus voor dit topic.

Vergis ik mij of staan de gratis programma's van NI er nog niet bij? Heeft dat een reden?

Gebruik voor multitracken nu overigens ableton. Eventuele compressie haal ik daaruit of van m'n E-MU kaart.
 
Mooi lijstje, daar staan een paar effecten tussen. Die loudnessmeter heb ik ooit naar gekeken, maar ik begreep hem destijds niet. Ik zal een nieuwe poging wagen.

De loudnessmeter is zo nu en dan voor mij ook een mysterie. Als hij in totaal niet boven de -13 lufs komt, schijnt het goed te zijn voor soundcloud. Althans dat las ik eens. Al met al klinkt het voor mij dan ook prima. Ik vind dat de muziek zijn karakter verliest door al die compressie in de loudness-war.

De obxa van discodsp voeg ik ook nog toe aan mijn lijstje.

De surge ga ik morgen ff downloaden. Ziet er leuk uit en sound design hou ik wel van. Goede tip!
 
Back
Top