opnemen muziek Microkorg ( beginnend synt speler )

Tommy Lloyd

Nieuwkomer
Lid sinds
16 december 2019
Berichten
18
Locatie
Friesland
Hallo, ik heb een paar maanden geleden een Microkorg gekocht en vind het echt tof. Ik zou het daarom graag willen gaan opnemen heeft iemand nog tips voor goeie opname apparatuur, programma's enzovoort.
 
Als je met een pc werkt dan neem je de muziek op in een daw (digital audio workstation) en daar heb je verschillende merken van en voor je een betaalde versie koopt; sommige zijn gratis en een aantal die hebben een gratis probeerversie of een soort van gratis full versie die dan bijv 30 dagen volledig werkend is.
Een aantal populaire daws; gratis zijn oa traktion en cakewalk en betaald maar verschillend in prijs zijn fruity loops, cubase, ableton, reaper, studio one of reason voor pc en Apple en logic voor alleen Apple.
Om het geluid van je Microkorg naar je pc te krijgen heb je een audio interface nodig waar je je Microkorg op aansluit en zo de signalen naar je pc toebrengt.
Verschillende merken bijv; Presonus, Behringer, Focusrite, Steinberg
Om een en ander te horen heb je iets van luidsprekers nodig, het kan in het begin natuurlijk ook met een koptelefoon maar op de lange duur zal je toch speakers/monitoren nodig hebben.
Merken/modellen; JBL305/306, Kali LP6, Yamaha HS8, KRK Rokit om maar een paar te noemen.

Als je net begint dan zie je al gauw door de bomen het bos niet meer dus kijk op het forum en op internet over reviews omtrent bepaalde merken en dan zal langzamerhand zich een beeld vormen van wat voor jou een passende set is om te beginnen.
 
Bedenk wel of je altijd een computer wil gebruiken, of ook de mogelijkheid wilt hebben om zonder iets te kunnen opnemen. Er zijn handige apparaten zoals de Zoom R-8, die je als multitrack-recorder kunt gebruiken, maar daarnaast ook als interface naar de computer kan dienen zodat je meerdere opties hebt.
 
Back
Top